- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански иск за връщане на заем
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Граждански иск за връщане на заем
Има много начини да си плати, само да бъде осъден. Включително и насилствени принуди.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Така, така ... що някой не напише исковата молба, като посочи доводите за възникналия материално правен интерес, да поиска налагане на обезпечителни мерки, /запор, възбрана, запечатване/ ... и ... да чакаме изхода на делото Пък ако случайно се спомине - да погнем правоприемниците /ако има такива/ ... и ... да чакаме приемане или отказ от наследство ... А за принуда и дума да не става - ще те даде на прокурор
- leonardos
- Потребител
Е, трябва да признаете, че тук спретнахме хубава тема, въпреки някои леки заяждания
А преди да се пристъпи към исковата молба, не е ли по-добре да подам едно заявление по чл. 410 от ГПК за издаване на заповед за изпълнение?
А преди да се пристъпи към исковата молба, не е ли по-добре да подам едно заявление по чл. 410 от ГПК за издаване на заповед за изпълнение?
- pazdir
- Младши потребител
Оппааа! Тука внимавайте къде трябва да подадете бумагите по 410, че там нещата са си написани доста категорично, след едни изменения у ГПК-то
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
До председателя на РС
- leonardos
- Потребител
Здравейте,
преди време ми се наложи да се занимавам с такива простотии и съм много доволен от тези адвокати.
http://lawoffice-vm.com/
преди време ми се наложи да се занимавам с такива простотии и съм много доволен от тези адвокати.
http://lawoffice-vm.com/
- dimitarvas
- Нов потребител
Пусни си иска в онзи съд, на който на теб ще ти е удобно-така е на първо четене.
Но като се размислиш има някои детайли, които дават предимство на Пловдив. (1) Ако пуснеш иска в Пловдивския съд, вероятно ще спечелиш бързина спрямо Соф.районен съд.(2)Ще сочиш постоянния адрес на длъжника по личната му карта и така той да се разхожда до Пловдив. (3).Ако не го намерят на адреса по лична карта може и да се изпусне срока за отговор, може да се стигне и до неприсъствено решение.
И последно (най-важното) суми до 5 хил.лв не са големи и обикновено се намира начин да се платят от длъжника, дори не чрез имущество, а чрез доходи, така че не се отказвай да ги искаш.
Но като се размислиш има някои детайли, които дават предимство на Пловдив. (1) Ако пуснеш иска в Пловдивския съд, вероятно ще спечелиш бързина спрямо Соф.районен съд.(2)Ще сочиш постоянния адрес на длъжника по личната му карта и така той да се разхожда до Пловдив. (3).Ако не го намерят на адреса по лична карта може и да се изпусне срока за отговор, може да се стигне и до неприсъствено решение.
И последно (най-важното) суми до 5 хил.лв не са големи и обикновено се намира начин да се платят от длъжника, дори не чрез имущество, а чрез доходи, така че не се отказвай да ги искаш.
- p_dyan
- Потребител
Здравейте, влязох и се зачетох в този форум, понеже имам подобен проблем като разисквания. Интерес предизвика отговора на nk7702n, че е накарал длъжник да си плати и пр. Моят случай е следният: Сключен Договор за заем от 12 000 лева, с цел подпомагане на бизнес. Заема беше за срок от 1 година като през това време на всяко 3-месечие, Заемополучателите трябваше да ми изплащат "девиденти", което в случая беше част от печалбата от бизнеса и след изтичане на договорената година, да ми върнат заема....След изтичане на първото тримесечие обаче, те изплатиха една малка част от договорения "девидент", след което започнаха да не отговарят на обажданията ми, а след много опити ми обясниха как бизнеса им отново не върви добре и пр. Въпросът ми е възможно ли е да ги съдя чрез така сключения Договор за заем между частни лица и какви могат да бъдат следващите ми стъпки, за да си върна вложената сума. Предварително Благодаря на всички, които ми пишат. Естествено моето намерение е да си наема адвокат, но искам да имам някакви гаранции, че усилията ми няма да пропаднат. Ще се радвам да получа всяко ваше мнение и съвет
- dkjfdkejd
- Нов потребител
тръгвай смело, надяваме се да не ти пропаднат усилията, това зависи и от адвокатина. информирай се за имуществото на длъжниците, за да можеш да посочиш нещо на първи разговор с адвоката.
- p_dyan
- Потребител
Благодаря, p_dyan )) - ще се пробвам, пък и нямам избор ))) - все пак Благодаря - сега ще ми трябва да си намеря и добър адвокатин ))) - някой, ако знае - да казва ))
- dkjfdkejd
- Нов потребител
Е няма как, ще ръснеш някой лев адвокатски, но те ще ти се присъдят, а надявам се и ще могат после да се съберат от съд.изпълнител.
Но не чакай - защото тук не важи правилото че времето лекува, сиреч с времето ще се оправят нещата. Ще се навъртят години , ще изпуснеш давностния срок за своя иск, а може и длъжниците да променят състоянието си към по-лошо, а ако има и други кредитори (които по бързо са предявили исковете си), ти може да останеш накрая само с очаквания. Успех.
Но не чакай - защото тук не важи правилото че времето лекува, сиреч с времето ще се оправят нещата. Ще се навъртят години , ще изпуснеш давностния срок за своя иск, а може и длъжниците да променят състоянието си към по-лошо, а ако има и други кредитори (които по бързо са предявили исковете си), ти може да останеш накрая само с очаквания. Успех.
- p_dyan
- Потребител
Благодаря, p_dyan ) - ще се постарая - Желая и на теб Успех в делата ти!! Благодаря и на всички, които ми отговориха !! Успех на всички и хубавото е, че все пак тези форуми съществуват и сме готови да си подадем ръка !! А пък, ако някой се сети, че познава или може да препоръча адвокат с опитност в такива случаи - ще се радвам да получа информациика ))
- dkjfdkejd
- Нов потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|