- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за съдебни помощници в Административен Съд - Варна
|
|
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Конкурс за съдебни помощници в Административен Съд - Варна
Кой стана преди съдебен помощник в Окръжен съд-София? Мирена КОНСТАНТИНОВА ПЕНЧЕВА!
- maunkata
- Младши потребител
Най - голямата гавра беше в Апелативен съд - Варна. Изискванията бяха забележете - немски и френски език, а класирането се провеждаше по прегледност на документацията за кандидатстване - срам и позор и линч на такива идиоти
- svetliq
- Младши потребител
Да допълня за конкурса в Административен съд Варна - единият от спечелилите в конкурса бе допуснат до участие, след подаване на документите за участие след изтичане на 30-дневния срок.
- renet
- Нов потребител
Ние добре си говорим, но ако горното е вряно трябва да се предприеме нещо, иначе нищо няма да стане в тази държава.
- svetliq
- Младши потребител
Няма ли правен ред да се оспорят резултатите от този конкурс? Юристите трябжа да доказват истината, а не да коментират като селски махленки зад гърба на някого.
Оспорвайте резултатите от конкурса, изискайте преразглеждане на работите - все пак има някакви писмени доказателства и факти.
Много благородна цел - да се изправиш срещу мастодонта: българската съдебна система, която е един от главните виновници за състоянието, в което е държавата в момента.
Като сте отличници- защитете истината, след като сте убедени в нея: ако да защитавате истината е Вашето призвание. А ако не - намерете си топличко местенце, в Европа или тук и си животувайте.
Оспорвайте резултатите от конкурса, изискайте преразглеждане на работите - все пак има някакви писмени доказателства и факти.
Много благородна цел - да се изправиш срещу мастодонта: българската съдебна система, която е един от главните виновници за състоянието, в което е държавата в момента.
Като сте отличници- защитете истината, след като сте убедени в нея: ако да защитавате истината е Вашето призвание. А ако не - намерете си топличко местенце, в Европа или тук и си животувайте.
- rozablue
- Потребител
Или може би Вашата цел е именно тази - да си намерите топличко местенце и да си животувате? Тогава трябва да се поучите от Вашата колежка, която може би е заела несправедливо мястото за което сте се борили. Има безброй други непочтени начини, да си постигнете целта. В Европа дори може би няма да Ви се наложи да ползвате такива средства, за да си получите местенцето, а и всяко друго, което желаете. Така, че - възможностите са пред Вас и изборът е Ваш.
- rozablue
- Потребител
Поинтересувах се от реда за обжалване още тогава - първо сроковете са кратки и второ обжалването е пред административния ръководител на съда и неговото решение е окончателно. Сами преценете дали има смисъл от такова. От друга страна длъжността не е най - престижната или най - добре платената и не е моя самоцел да бъда там. Това беше един конкурс, на който се явих и реших да напиша няколко реда по въпроса, защото във форума има много питания що се касае за конкурсите за съдебни помощници. От друга страна не е нормално всеки що годе кадърен млад човек да бяга в Европа или където и да е другаде, именно по този начин се дава зелена светлина на посредствеността и връзкарщината, не мислите ли?
- svetliq
- Младши потребител
Значи Вие нямате никакви факти, никакви доказателства /сам го казахте/, дори не знаете дали това момиче, за което се съмнявате, е назначено; не сте направил нищо, за да защитите правата си, след като считате, че са нарушени - без значение дали сте мечтал за тази работа или не: ако тук са Ви нарушили правата, значи навсякъде могат да Ви ги нарушават / дори само заради честта на правото би трябвало да го направите/ - не сте направил нищо от това и сеете тук негативни семена.Че защо трябва да Ви вярваме? Вие заявявате Ваши лични убеждения, които не са потвърдени с нищо.
Даже започвате да обиждате народа.
Отровен сте от системата, преди да сте влязъл в нея.
Не сте интересен.
Даже започвате да обиждате народа.
Отровен сте от системата, преди да сте влязъл в нея.
Не сте интересен.
- rozablue
- Потребител
Първо - момичето е назначено, все пак изпитните протоколи бяха достъпни за всички и второ никой не кара вас лично да ми вярвате, всеки е свободен да прави каквото си поиска. Този поуст е за хора, които ще ми повярват. Вече се съмнявам, че май вие сте един от класираните а?
- svetliq
- Младши потребител
Еми какво да ви кажа, надявам се да е сте го заслужили по честен начин, желая ви успех.
- svetliq
- Младши потребител
Не да се наместват с връзки 50 годишни кифли, за да си вдигнат пенсиите след време, а млади и амбициозни хора да стоя без работа, защото няма стаж.
Защо не им забраним на 50-годишните кифли въобще да работят? Така, де, работа за млади и амбициозни хора трябва да има.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Щото ще си е дискриминация , пък и къде да идат да работят тия "кифли" според младите и амбициозните /да ме извиняват много от амбициозните ,ама като им гледам знанията на последък , и в първи курс да се върнат ще им е много/
Споко , не съм кандидат за съдебен помощник , надам се да ме земат за космонафт ,ама да видим някоя "кифла" да не ми заеме мястото
Споко , не съм кандидат за съдебен помощник , надам се да ме земат за космонафт ,ама да видим някоя "кифла" да не ми заеме мястото
- donna
- Старши потребител
След време - да речем 20 - 30 години, няма да има кой да предостави правно обслувжане или да правораздаде именно заради порочните практики сега. Това няма да е само в областта на правото - няма да има кой да ни лекува, кой да построи един мост, ако щете да ви превози качествено, именно пради факта, че се толерира посредствеността. Как да си изкривя душата като съм видял с очите си гореописаното.Пак повтарям този поуст е насочен към колеги, които се чудят дали да се явят на подбни конкурси из цялата страна - за да не ис изгубят времето и нервите както аз направих и да преценят сами. Ами, че то да не е само този конкурс - в Търново също е беше уреден например и е орагнизиран по същия начин както във Варна. Да ме извиняват класираните, обаче не се мислете за велики - как си обяснявате факта, че от 39 души само 13 стигнаха до втори етап. Да не би да са тъпи - не, просто нямаха закон.
- svetliq
- Младши потребител
Истината, макар и недоказуема, е, че в повечето конкурси за сравнително престижни длъжности играят връзките. Малко са тези наистина качествени хора, които са оценени и назначени заради знанията си. Обикновено те са и тези, които понасят основната тежест в работата, и то пак заради връзкарите.
И как да се борим с връзкарите, като документално при тях всичко е изрядно. Как да възразиш срещу оценките им от държавните изпити или срещу оценката им от писмения изпит, като последната освен че се дължи на субективната преценка на проверяващите /предвид липсата на критерии за оценяване/, но също така може да е резултат от добро представяне вследствие на предварително изтичане на информация за казуса и за неговото решение.
За устния изпит пък изобщо не може да става въпрос за оспорване оценка на друг кандидат.
Формално погледнато, успелите кандидати при тези конкурси са най-добрите. Но колко от тях са връзкари и колко са наистина най-достойните, е трудно да се установи. А за доказване да не говорим......
И как да се борим с връзкарите, като документално при тях всичко е изрядно. Как да възразиш срещу оценките им от държавните изпити или срещу оценката им от писмения изпит, като последната освен че се дължи на субективната преценка на проверяващите /предвид липсата на критерии за оценяване/, но също така може да е резултат от добро представяне вследствие на предварително изтичане на информация за казуса и за неговото решение.
За устния изпит пък изобщо не може да става въпрос за оспорване оценка на друг кандидат.
Формално погледнато, успелите кандидати при тези конкурси са най-добрите. Но колко от тях са връзкари и колко са наистина най-достойните, е трудно да се установи. А за доказване да не говорим......
- pogled
- Младши потребител
Напълно съм съгласен с мнението на pogled. Ще кажа само, че наистина е недоказуемо, но когато си там и го висиш с очите си просто ти става ясно, това което ме издразни беше, че имаше хора които заслужаваха, аз ги видях, но не успяха поради тези субективни причини и точно тези хора сега си мълчат, не знам защо.
- svetliq
- Младши потребител
....
Последна промяна street на 21 Апр 2011, 21:00, променена общо 1 път
-
street - Потребител
До сега не съм писала, в тази тема, а във форума чета предимно темите за младши магистрати, т.к. ме вълнува темата. Не можах да се стърпя обаче на коментарите направени от някой от тази тема и предимно от въпросния svetliq- Драги господине, надявайте се тези ваши коментари да не се приемат, като клевета, тогава положението Ви значително би се усложнило, а никой няма нужда от това, още по малко евентуално но прага на нови конкурси за младши магистрати. Не виждам, защо не направите тема която е свързана с предстоящите промени в ЗСВ и това как на нас ще се отрази, като кандидати, а занимавате всички с дискриминационни и злобни забележки. Далеч съм от конкурсите които визирате, но досега е нямало един такъв без значение за какво и да е нямало коментари, като вашите, включително и на този на, който и аз се явявах преди години. Предлагам Ви драги господине да канализирате енергията, която хвърляте във форумите за нещо по креативно и ви гарантирам успех. Мен лично ме вълнуват неща , като това как се подготвяте за конкурсите от къде, може би да обсъдим и казуси. В този смисъл се надявам да не се утежнява темата за младши магистрати 2011, а да се направи нова такава. С най- добри чувства към всички вас и с надежда за нова тема, в която с удоволствие бих се включила.
- petrova_d
- Нов потребител
Как не разбрахте, че целта ми не е да клеветя, а да помогна на колеги,които тепърва ще се явяват на подобни конкурси, включително и магистратски, за да могат те сами да преценят дали си струва времето за подготовка, вложените усилия и нерви. Все пак целта на форума е предимно взаимопомощ. Отдавна съм забравил този конкурс, но темата явно е интересна, защото се самоподновява периодично. Както казах, желая успех на класираните - дано работата им е ползовтворна както за тях, така и за съда и искрено,ама искрено се надявам горенаписаното да е плод на моето изкривено съзнание, а не на обективната действителност, защото това би било наистина жалко.
В тази връзка се обръщам към авторката на последния коментар - прегледайте готвените промени в ЗСВ и си преценете дали е удачно да се става магистрат към днешна дата, за мен не е.
В тази връзка се обръщам към авторката на последния коментар - прегледайте готвените промени в ЗСВ и си преценете дали е удачно да се става магистрат към днешна дата, за мен не е.
- svetliq
- Младши потребител
Със сигурност изказването за "50 годишната кифла" не Ви поставя в благопрпиятна позиция, а ако трябва да бъда честна и другите ваши изказвания. Надявам се и искрено Ви пожелавам тези хора да не четат или ако го правят да са достатъчно благородни за да не показват отношение. За Вас вярвам, че може би сте умно момче и вместо да говорим глупости, да си говорим нещо смислено, в което няма толкова злоба и ненавист. А дали Ви е минало не знам- все още влизате и пишите при това доста предизвикателно. Аз лично се притеснявам да пиша такива глупости по форуми, на Вас явно не Ви пречи и по всяка вероятност няма какво да губите. Не желая да пиша, повече в тази тема и държа да подчертая, че не съм съгласна с вашите изказвания и агресия. Смисъла на форума е не да обиждате и клеветите.
P.S -не е трудно да се разбере кой стои зад всяка регистрация. Пожелавам Ви много късмет и успех.
P.S -не е трудно да се разбере кой стои зад всяка регистрация. Пожелавам Ви много късмет и успех.
- petrova_d
- Нов потребител
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|