Здравейте!
В момента се сблъсквам с много объркан съдебен процес. Част от него са много на брой противоречиви съдебни решения.
В момента силно се надявам да успея да си обясня нещо:
Преди 2 години окръжен съд ми издава изпълнителен лист за сума 1312 лева обезщетение за оставане без работа. Присъжда ми и разноски в размер на 683 лв , и лихви от март 2006та до плащането март 2009та.
Сумите с мъки са изплатени и аз съм ги получил. От там ЕТ обжалва решенията, делото отива в София, там много зор да четът не са си дали и постановяват решение напълно обратно на издадените тук решения, като там обезсилват това решение и ме осъждат да заплатя 1312 лева, и връщат делото на окръжен отново да се произнесе. Там съдът се произнася като ме осъжда на 380 лева за разноски. ... От там адвоката на ЕТ пуска молба да се издаде обратен изпълнителен лист за сума от 2970 лева, платени ми от ЕТ. Как така се иска обратен лист, като аз съм осъден от Касационния съд да платя 1312 лева, никъде не се пише за това, че съм осъден да платя такси по делото, направени от ЕТ. Сумата 2970 лв е обезщетението, направени разноски по делото и изпълнителното дело, както и лихви. Не би ли трябвало да се издаде изпълнителен лист за сумата по която съм осъден и се е произнесъл съда, а не издаване на обратен. В моя лист преди 2 години са ми присъдени тези разноски, а сега съда не се е произнесъл, че ги дължа?
Объркано звучи, но ако някой прочете делото ще се обърка още повече. Всеки съд в България си тълкува законите както си поиска, в делото има страхотни противоречия..
- Дата и час: 29 Ное 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за обратен изпълнителен лист
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за обратен изпълнителен лист
Да не би да е образувано дело при съдебния изпълнител и да сте получили съобщението в едно с разноските за образуване на изпълнителното дело срещу вас?
И още един въпрос вашите пари някога с изпълнително дело ли си събрахте?
И още един въпрос вашите пари някога с изпълнително дело ли си събрахте?
- donna
- Старши потребител
Да моите пари ги взех чрез същия съдебен изпълнител. Сега затова са изкарали обратен изпълнителен лист. Но съда се е произнесъл, че аз дължа само обезщетението обратно а не всичко. Мисля си, че адвоката им е подвел съда и е взел изпълнителен лист обратен, а в случая би трябвало да си извадят нов. Незнам тук никой не пише... очаквах помощ тук, понеже адвокат в кантора дава помощ само за пари... А вече достатъчно се наслушах на адвокатски обещания.
- ivanivanov84
- Нов потребител
Все пак смятам, че ситуацията, така както я представяте(въпреки твърдението за обърканост изобщо не е) е ок.
Въззивна се е произнесла с О по отношение разноските и правомерно е издала ИЛ, защото са представени доказателства, че ответната страна е направила разходи в размер на ...2970.
Предварителното изпълнение крие своите недостатъци- вешия казус е христоматиен пример.
Ако не го бяха направили в това дело щяха да ви съдят, и да платите двойно повече съдебно-деловодни разноски ( държавна такса, още веднъж адвокатски хонорар, вероятно такси по ново изпълнително, нов адвокатски хонорар...).
Идете и си прочете последните страници от делото пред ОС- ще ви стане ясно.
Не заслужавате да ви се дава помощ след като твърдите, че " адвокат в кантора дава помощ срещу пари" ( сякаш вие работите безвъзмездно ), но язвителността на твърденията досежно системата ме провокира.
Незнанието не е порок, но когато се ползва за долни инсинуации дразни.
Въззивна се е произнесла с О по отношение разноските и правомерно е издала ИЛ, защото са представени доказателства, че ответната страна е направила разходи в размер на ...2970.
Предварителното изпълнение крие своите недостатъци- вешия казус е христоматиен пример.
Ако не го бяха направили в това дело щяха да ви съдят, и да платите двойно повече съдебно-деловодни разноски ( държавна такса, още веднъж адвокатски хонорар, вероятно такси по ново изпълнително, нов адвокатски хонорар...).
Идете и си прочете последните страници от делото пред ОС- ще ви стане ясно.
Не заслужавате да ви се дава помощ след като твърдите, че " адвокат в кантора дава помощ срещу пари" ( сякаш вие работите безвъзмездно ), но язвителността на твърденията досежно системата ме провокира.
Незнанието не е порок, но когато се ползва за долни инсинуации дразни.
- Гост.
- Старши потребител
А моите уважения към съвестни и кадърни адвокати, и съдии (а те незнам дали са и 5 на брой!!!) . Всеки работи за пари, но когато се премълчава част от това което би могло да се случи, понеже клиента би си дал сметка за риска да загуби и да се откаже (съответно хонорар няма да се плати..) е някак си тъпо! След това грубо адвокат да не си свърши работата ( пример, започваме дело, а адвоката поради незнание или подкупност не подава писмена жалба срещу заповедтта за дисциплинарно уволнение).
Друг е въпроса за това, че в това дело съдии в съдебно заседание без да се впише в протокола заявиха, че не знаят какво трябва да има във ведомост за заплати, незнаят какво е фискален бон и не правят разлика от това дали е извадена бележка през принтер, или тя е фискална, не се сезира никой при явно лъжесвидетелстване ... едната дума е "да те поискаха 1200 лева-жената на собственика, а счетоводителката им казва "Не на въпросната среща не се е обсъждало нищо и не са искани пари", следващ абсурд е в съда ясно да се позволи на фирма да черпи права от нарушения на законите. Да не говорим как 3 пъти на ОС и два пъти в ВКС решенията сменят посока всеки път, и всеки си ги решава на база защити, в някой от които пише абсолютни глупости и са пълни с неверни факти!
Относно ИЛ е странно как се вади обратен лист за цяла сума, а съда е излезнал с друго решение. Можеби защото е обезсилено решението... това и питам.
Още веднъж към кадърните и съвестни адвокати и съдии.. колкото и да са малко. А моите думи бяха насочени към точно печалбарите, които работят за хонорар, а не за това да спечелят и да са максимално открити с клиентите си!!!
Друг е въпроса за това, че в това дело съдии в съдебно заседание без да се впише в протокола заявиха, че не знаят какво трябва да има във ведомост за заплати, незнаят какво е фискален бон и не правят разлика от това дали е извадена бележка през принтер, или тя е фискална, не се сезира никой при явно лъжесвидетелстване ... едната дума е "да те поискаха 1200 лева-жената на собственика, а счетоводителката им казва "Не на въпросната среща не се е обсъждало нищо и не са искани пари", следващ абсурд е в съда ясно да се позволи на фирма да черпи права от нарушения на законите. Да не говорим как 3 пъти на ОС и два пъти в ВКС решенията сменят посока всеки път, и всеки си ги решава на база защити, в някой от които пише абсолютни глупости и са пълни с неверни факти!
Относно ИЛ е странно как се вади обратен лист за цяла сума, а съда е излезнал с друго решение. Можеби защото е обезсилено решението... това и питам.
Още веднъж към кадърните и съвестни адвокати и съдии.. колкото и да са малко. А моите думи бяха насочени към точно печалбарите, които работят за хонорар, а не за това да спечелят и да са максимално открити с клиентите си!!!
- ivanivanov84
- Нов потребител
Ох, още една жертва на съдебната система и адвокатурата ...
Само едно ще кажа - нито адвокатът, нито съдът са виновни за ситуацията ... просто се случват и такива неща в човешкия живот ...
И така да е, какво от това? И кой е виновен за това? Съда или адвоката? Не можеш да съдиш някой, че е отсъдил според убежденията си, били те и противни на нечии други ... системата е такава ...
Ако някой ти каже, че не работи за хонорар ... значи лъже! Естествено идеята е да се спечели делото /ако е възможно това/, но главното е да се свърши услугата, която погрешно мислиш, че се изразява в спечелване на дело ... ако някой ти вземе пари за спечелване на дело, значи не си попаднал на адвокат, а на нещо друго /чувал съм за едни, които ходят с едни куфари с пари и работят за спечелване на делото, ама не знам ... само съм чувал легенди разни .../
Само едно ще кажа - нито адвокатът, нито съдът са виновни за ситуацията ... просто се случват и такива неща в човешкия живот ...
ivanivanov84 написа:Всеки съд в България си тълкува законите както си поиска
И така да е, какво от това? И кой е виновен за това? Съда или адвоката? Не можеш да съдиш някой, че е отсъдил според убежденията си, били те и противни на нечии други ... системата е такава ...
ivanivanov84 написа:печалбарите, които работят за хонорар, а не за това да спечелят
Ако някой ти каже, че не работи за хонорар ... значи лъже! Естествено идеята е да се спечели делото /ако е възможно това/, но главното е да се свърши услугата, която погрешно мислиш, че се изразява в спечелване на дело ... ако някой ти вземе пари за спечелване на дело, значи не си попаднал на адвокат, а на нещо друго /чувал съм за едни, които ходят с едни куфари с пари и работят за спечелване на делото, ама не знам ... само съм чувал легенди разни .../
- inspectora
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|