Здравейте,
имам следния казус и много ще се радвам, ако някой изкаже мнение и ми даде препоръки.
Мъж и жена - съпрузи , решават да бракуват двата си автомобила в СИО - лек и товарен автомобил . След успешното бракуване на лекия автомобил идва отказът за бракуване на товарният, тъй като същият има ЗАПОР наложен 2008 г. ноермври месец. Нито един съпрузите не е уведомен за наложения запор и не знае във връзка с какво е наложен! След намиране на ЧСИ става ясно че запора е наложен на съпругата като поръчител по договор за заем от 2004 г. Поръчителя не се е подписвал на никакви документи във връзка със запора. Не му е дадена възможност за възражение. Той въобще не знае за съществуването на този ЗАПОР в продължение на 3 години!
Благодаря Ви предварително
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор на имущество
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Запор на имущество
Последна промяна zoraidinia на 20 Апр 2011, 13:55, променена общо 1 път
- zoraidinia
- Нов потребител
Re: Запор на имущество
Среща с адвокат - това е редът за защита.
-
Melly - Старши потребител
Това ми беше ясно , просто исках някаква насока ( завърших право,но все още съм на стаж)
- zoraidinia
- Нов потребител
Помолете ЧСИ да свали запора......а той ще го направи след като съпругата започне да плаща по образуваното ИД, ако основният длъжник отказва
И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва
И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва
- Ralinko
- Младши потребител
zoraidinia написа:Това ми беше ясно , просто исках някаква насока ( завърших право,но все още съм на стаж)
Здравейте, и аз съм новобранка
След като са минали 2 години от налагането на запора и не са предприети изпълнителни действия от взискателя изпълнителното производство следва да се прекрати по Чл433т8 ГПК.Предполагам става с молба до ЧСИ.
-
Pause - Активен потребител
Ralinko написа:И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва
Е, да, но ако ЧСИ не вдигне запора, КАТ няма да бракува МПС, а доколкото разбрах, това е целта.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden написа:Ralinko написа:И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва
Е, да, но ако ЧСИ не вдигне запора, КАТ няма да бракува МПС, а доколкото разбрах, това е целта.
Само че запорът реално не е наложен, защото собственикът на МПС не е бил уведомен
Pause написа:zoraidinia написа:Това ми беше ясно , просто исках някаква насока ( завърших право,но все още съм на стаж)
Здравейте, и аз съм новобранка
След като са минали 2 години от налагането на запора и не са предприети изпълнителни действия от взискателя изпълнителното производство следва да се прекрати по Чл433т8 ГПК.Предполагам става с молба до ЧСИ.
А какво според Вас представляват изпълнителните действия? Само за сведение и една елементарна справка да е изпратена - счита се извършено изпълнително действие. Та не се сещам за случай ИД да е било прекратено на това основание
- Ralinko
- Младши потребител
Ralinko написа:Само че запорът реално не е наложен, защото собственикът на МПС не е бил уведомен
По отношение на длъжника - да, но по отношение на КАТ - не. КАТ не ги интересува уведомен ли е длъжникът или не, те няма да позволят промяна в регистрацията, докато не получат ново писмо от ЧСИ за вдигане на запора.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Много благодаря за коментарите! При среща на съпругата с ЧСИ,последният събщил, че длъжникът по договора е правил две вноски през 2010 г. , а адвоката на банката не е уведомен за направените вноски! А в случая , ако са направени две вноски не би ли следвало запора да падне?
- zoraidinia
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|