начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

На ТД и собственик на фирма.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На ТД и собственик на фирма.

Мнениеот kamaitachi » 16 Фев 2012, 14:45

Здравейте!

Преди всичко искам да се извиня, ако темата е в грешният раздел. Ако случаят е такъв моля да бъде преместена на правилното място.

В момента работя в компания на трудов договор, но искам да основа фирма (ЕООД). Не желая да напускам позицията си, защото смятам да наливам части от заплатата си (около 50%) във фирмата, защото тя няма да печели нищо първите месеци (да не кажа година). Уви капиталът, който съм събрал до момента няма да е достатъчен, за да издържа предприятие работещо на загуба за такъв период от време.

Въпросът ми е следният: Ако основа сега ЕООД-то как стоят нещата с осигуровките и дали ще има конфликт, с трудовият договор, на който съм?
Аватар
kamaitachi
Нов потребител

Re: На ТД и собственик на фирма.

Мнениеот elambreva » 17 Фев 2012, 16:29

Освен ако в договорът ви не е записано, че нямате право да развивате конкурентна дейност (ако е такава) или друга изрична забрана не е проблем. Даже в зависимост от някой детайли в заплатата може и да ви е от полза. ако искате пишете ми на лични да ви обясня по-подробно.
elambreva
Младши потребител

Мнениеот elambreva » 22 Фев 2012, 12:50

Не мога да ви отговоря на писмото, защото не сте си активирали личните съобщения.
elambreva
Младши потребител

Мнениеот kamaitachi » 22 Фев 2012, 14:03

Оправих настройките, вече би трябвало всичко да е наред.
Аватар
kamaitachi
Нов потребител

Назад към Търговско право