- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неявяване на гражданско дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Неявяване на гражданско дело
Здравейте,
Ответник съм по насрочено на 8.03 гражданско дело с ищец Ти Би Ай Кредит. На тази дата обаче, съм възпрепятствана да се явя в съда. Тъй като няма да ме представлява адвокат, въпроса ми е как да уведомя съда за невъзможността си да присъствам.
Благодаря за съдействието!
Ответник съм по насрочено на 8.03 гражданско дело с ищец Ти Би Ай Кредит. На тази дата обаче, съм възпрепятствана да се явя в съда. Тъй като няма да ме представлява адвокат, въпроса ми е как да уведомя съда за невъзможността си да присъствам.
- plamenova_b
- Нов потребител
Re: Неявяване на гражданско дело
Включете си личните съобщения от настройките на форума.
- kleines
- Потребител
Писах ви там, проверявайте си съобщенията!
- kleines
- Потребител
plamenova_b написа:Здравейте,
Молба по делото в свободен текст, в която сочите, че поддържате изцяло възведените в отговора по чл. 131 ГПК възражения, вкл. и направените доказателствени искания( ако сте правил, де) и изрично упоменете, че искате "делото да се гледа във ваше отсъствие" поради обективната ви невъзможност да се явите за насроченото на дата.... открито съдебно заседание.
Съдържанието в кавичките задължително следва да присъства в молбата ви, в противен случай ще има неприсъствено решение. Мотивиране на обективната ви невъзможност не е от значение.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, ако е подаден отговор, няма как да се постанови неприсъствено решение. 238 (1) ГПК иска това кумулативно с неявяването. Питащата също така не изяснява защо не може да се яви. Ако е в хипотезата на 142 (2) ГПК, що да не иска да не се дава ход и да се отложи делото?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Вярно е, абсолютно прав си!
Я, какви съм ги натворила- хем отговор съм наредила, хем молба за даване на ход заради неприсъственото.
Я, какви съм ги натворила- хем отговор съм наредила, хем молба за даване на ход заради неприсъственото.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря Ви за съдействието!
Към ykovachev:причината да не се явя, е че на датата, на която съм призована, няма да съм в София, а в провинцията и това не е ангажимент, който мога да отложа. Вече съм дала отговор на исковата молба на ищеца, където не възразявам срещу произтеклото вземане (сума по договор за целево финансиране), а срещу неговия размер, като съм приложила вносна бележка, удостоверяваща че сумата, която дължа на Ти Би Ай, е в по-малък размер от посочения от тяхна страна.
Към poli_g: не успях да разбера, след като има внесен отговор на искова молба, в състояние ли съм да внеса молба в свободен текст за неприсъствие или този вариант автоматично отпада...
Много благодаря!
Към ykovachev:причината да не се явя, е че на датата, на която съм призована, няма да съм в София, а в провинцията и това не е ангажимент, който мога да отложа. Вече съм дала отговор на исковата молба на ищеца, където не възразявам срещу произтеклото вземане (сума по договор за целево финансиране), а срещу неговия размер, като съм приложила вносна бележка, удостоверяваща че сумата, която дължа на Ти Би Ай, е в по-малък размер от посочения от тяхна страна.
Към poli_g: не успях да разбера, след като има внесен отговор на искова молба, в състояние ли съм да внеса молба в свободен текст за неприсъствие или този вариант автоматично отпада...
Много благодаря!
- plamenova_b
- Нов потребител
Няма пречка, разбира се. И както спомена колегата Ковачев имате възможност да искате да се отложи съдебното заседание за друга дата, като обосновете невъзможността си да се явите. Доказателствата в тази насока не вредят, помагат.
Дали ще бъде уважено искането за отлагане никой не може да каже.
Горният ми пост е non sense и благодаря на Ковачев за поправката.
Дали ще бъде уважено искането за отлагане никой не може да каже.
Горният ми пост е non sense и благодаря на Ковачев за поправката.
- Гост.
- Старши потребител
Стига де. Всеки в бързината може да не съобрази точно нещата. Нали затова е форум, а не научно издание
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Днес изпратих молба за гледане на делото на друга дата. Дано бъде удовлетворена.
Много благодаря!
Поздрав,
Б.
Много благодаря!
Поздрав,
Б.
- plamenova_b
- Нов потребител
Пуснете си болничен лист
- chadel
- Потребител
Не става ( виж чл. 18 от наредбата за неработоспособност).
- Гост.
- Старши потребител
Може пък да има съответното отбелязване върху болничния лист при остра вирусна инфекция да речем
- chadel
- Потребител
И специално по гражданските дела (поне от моя личен опит и в района, където действам основно), болничният лист "хваща дикиш" само веднъж. Не е като при напикаващите се бандюги, които ги боли зъб, та куцат
- ykovachev
- Активен потребител
Доверявам ти се напълно. Ти знаеш много по-добре от мен
П.П. Туй казус с тибиай кредит що е в семейни казуси?
П.П. Туй казус с тибиай кредит що е в семейни казуси?
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:И специално по гражданските дела (поне от моя личен опит и в района, където действам основно), болничният лист "хваща дикиш" само веднъж. Не е като при напикаващите се бандюги, които ги боли зъб, та куцат
Тези случки при нас не се случват- дава се ход и прочее.
А, пълният текст, на който и аз съм се позовавала е този:
Чл. 18. (2) При определен домашен амбулаторен или свободен режим осигуреният е длъжен, ако е необходимо, да се яви пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт през периода на разрешения отпуск поради временна неработоспособност, освен ако представи "Медицинско удостоверение" по образец, утвърден от министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието, в което е отбелязано, че заболяването на лицето не позволява явяването му пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт.
Това удостоверение се явява крайъгълното камъче, не самия болничен лист.
- Гост.
- Старши потребител
Абе у Софето като че ли са толерантни като за по едно заседание. аз понеже такива неща не правя и насреща обикновено класика в жанра - високо кръвно на адвоката или управителя, егати скуката, а съдията вика - дай да отлагаме
А за Маргина - те вече 3D правят от заснетите по нормален начин Звездни войни, та Маргина няма да продуцира една 3D приключенска рентгенографийка, хайде де
А за Маргина - те вече 3D правят от заснетите по нормален начин Звездни войни, та Маргина няма да продуцира една 3D приключенска рентгенографийка, хайде де
- ykovachev
- Активен потребител
Здравейте !
Дали някой знае мога ли да не се явя на гражданско дело , по което съм призована като свидетел , тъй-като съм в болничен - рискова бременност , в момента съм 6 месец .
Имам два спонтанни аборта в 6 мес. 2010 и 2011г. и не искам да рискувам и сега .
Предполагам трябва да се занесат епикризи , копие на болничния , решението на ТЕЛК и дали може това да направи съпругът ми ?
Делото е насрочено за Понеделник- 25.03.2013г. и ще съм благодарна ако някой бързо ми отговори .
Благодаря !
Дали някой знае мога ли да не се явя на гражданско дело , по което съм призована като свидетел , тъй-като съм в болничен - рискова бременност , в момента съм 6 месец .
Имам два спонтанни аборта в 6 мес. 2010 и 2011г. и не искам да рискувам и сега .
Предполагам трябва да се занесат епикризи , копие на болничния , решението на ТЕЛК и дали може това да направи съпругът ми ?
Делото е насрочено за Понеделник- 25.03.2013г. и ще съм благодарна ако някой бързо ми отговори .
Благодаря !
- tony_73
- Нов потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|