начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Разследващ полицай в СДВР

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Разследващ полицай в СДВР

Мнениеот ivinka » 08 Яну 2011, 19:48

Колеги, които сте кандидатствали за разследващ полицай в СДВР, знаете ли дали са излезли списъците с допуснатите кандидати? Трябваше да са публикувани в Интернет, но все още ги няма там, имате ли информация?
ivinka
Нов потребител

Re: Разследващ полицай в СДВР

Мнениеот bestbul » 14 Яну 2011, 19:04

Няма още дати за изпитите !
bestbul
Нов потребител

Мнениеот Imperator » 23 Яну 2011, 00:21

След промените в НПК, дознателите изведнъж започнаха да се наричат "разследващ полицай". Но, нека добавя-няма оформена поименна заповед за всеки, че се преназначава за такъв полицай, няма даже подписани длъжностни характеристики от " преназначените".Тоест няма де юре никакво преназначение, ако дознател не ти посочи новата си заповед и новата си длъжностна характеристика.А до тогава, всички наказателни дела падат в канала, защото ДП са проведени от Филанкишията?! Ако не вярвате, вижте делото на Пламен Стефанов Неделчев във ВАС. Минало е вече първо заседание на Трето отделение - 17.01.2011 г. - макар че по закон Пето отделение трябва да разглежда дела по ЗМВР. Следователно, каквото и да е решението, то е НИЩОЖНО, поради липса на компетентност за Трето отделение.
Imperator
Потребител

Мнениеот amalinova » 31 Яну 2011, 10:41

Вече има обявени списъци.
Всичко е пълен хаос, само престъпността е организирана...
amalinova
Нов потребител

Мнениеот d_q_d » 01 Фев 2011, 13:30

Колеги, няма някой, който да се е явявал на това изследване на интелигентността и психическата годност, пишете нещо повече - как минава, какво представлява? Аз достигам до доста противоречива информация - от ужасни заядливи психолози, които само гледат да изпокъсат всички освен връзкарите (което ми се вижда преувеличено) до нищо и никакво лесно изпитче, което си се минава все едно си лафиш с някой на кафе. Информацията, до която се добрах и ми се видя най-достоверна беше, че "психото" цели да провери дали най общо кандидата няма да припадне при вида на размазан мозък в катастрофа или тяло с десетки прободни рани примерно. Поставяли човек в положението на разследващ, обвиняем, подсъдим, свидетел в определени ситуации. Но, все пак, много ще съм благодарен ако някой вече явявал се сподели някои примерни въпроси, подобни на които би могло да има по време на изследването? Предварително благодаря и успех на кадърните, знаещите и можещите :))
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 03 Фев 2011, 01:15

Мисля, че методиката е същата като тази за полицаи-кат. Е. Ако е така, то целта на изследването и събеседването е да установи интелектуалните качества на индивида, способността за бърза ориентация в критични ситуации и психологическата съвместимост със заеманата длъжност. Теста е логически и за пространствена ориентация. Включва математически задачи, въпроси за обща култура и логически задачи и се прави за ограничено време, т.е. симулира се работа под стрес. Интервюто е свободно, като целта е по-скоро да се установи истинноста на резултатите от теста. Важно е поведението на тялото, както и езиковата култура и способността да се изразяваш ясно и конкретно. Също и мотивацията за кандидатстване. Не съм чул за "заяждане" и т.н., но не забравяйте, че и те са хора с всичките си недостатъци. Надявам се, че съм бил полезен ...
П.П. Ако някоя задача те затруднява, прескочи я и работи по следващата. Теста е направен така, че не можеш да решиш всички за даденото време, освен ако не си свръхчовек. Целта е да имаш възможно най-голям брой верни отговори.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот d_q_d » 11 Мар 2011, 05:14

Кандидатстването за разследващ полциай е пълна пародия. Вярно всичко се решава на "психото". Нещата стоят така, че "психото" представлява писмено изследване на кандидата и беседа с психолог, които се провеждат във Варненската лаборатория. Но после в Шумен (аз за местата там кандидатствах) комисията, която одобрява и допуска кандидатите за заключителното интервю може да реши независимо от резултатите от Варна субективно какви точки да сложи като резултат от психо-изследването на всеки отделен кандидат. Така ако комисията иска да "побутне" напред някой, който има фрапантно ниски резултати на IQ - теста просто му пише високи резултати на психо-изследването. И в протоколите повечето от хората имаха близки резултати на IQ и на психо-изследването. Но веднага прави впечатление как 4 кандидата имат по 6-7 точки на IQ-теста и по 22-23 на психото. Става така, защото при IQ теста няма субективизъм, а при психото решава комисия на местно ниво.
Не знаех, че без връзки нямам никакви шансове. Колко съм бил наивен...
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 14 Мар 2011, 00:27

d_q_d написа:Не знаех, че без връзки нямам никакви шансове. Колко съм бил наивен...

Аз пък ти казвам,че нищо не си загубил.Даже си спечелил ! :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот d_q_d » 15 Мар 2011, 13:12

Всяко зло за добро в крайна сметка - дано си прав :)
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 15 Мар 2011, 18:47

d_q_d написа:Всяко зло за добро в крайна сметка - дано си прав :)

Да-прав съм.Поне за себе си.И на свободния пазар сега е трудно,но заплатата на разследващия полицай се заработва в крайна сметка.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот ivinka » 16 Мар 2011, 10:17

Някой знае ли дали задават правни въпроси на заключителното интервю?
ivinka
Нов потребител

Мнениеот legallapsus » 17 Мар 2011, 14:18

Между другото измежду многото посветени теми на конкурсите за разследващи полицаи,ЗМВР и многото наредби и постановления искам да попитам дали има някакъв изпит за физическа годност и медицински изисквания.нещо не мога да стигна до уредбата.Пришлага ли се НАРЕДБА № IЗ-1009 ОТ 4 ЮЛИ 2006 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПОСТЪПВАНЕ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, и реда на изпитване...
legallapsus
Младши потребител

Мнениеот him_him » 18 Мар 2011, 10:40

d_q_d, ужасно прав си за изпитите за разследващи полицаи!!!Аз пробвах за, но на 2-ри етап - незнайно защо- ми дадоха ужасно малко точки и се чудя къде и какво толкова казах- при все , че имам висока диплома, завършил съм СУ, имам и над 1г. стаж като юрисконсулт, в момента работя като юрист, баща и дядо- бивши полицаи, участвал съм в мероприятия, които са организирани от МВР(млад огнеборец и други подобни), бил съм 2 пъти поемно лице...... и накрая "психо" - една голяма нула!!!!!
him_him
Нов потребител

Мнениеот royalty » 21 Мар 2011, 19:08

МВР се отнася към конкурс така както се отнася рибата към велосипеда! Твърдението е: В; ВВ ; ВН; НД; Н ? :D
royalty
Потребител

Мнениеот him_him » 24 Мар 2011, 10:27

Някой може ли да каже какъв точно е тестът на психото в МВР?!? Мисля ,че е ММПИ-1 или ММПИ-2 , но преработени от психолозите там. Ако някой може да сподели мнение, бих бил доста щастлив.
him_him
Нов потребител

Мнениеот s_d_87 » 06 Сеп 2011, 16:28

Аз бих искала да попитам дали има изпит по физическа подготовка за разследващите полицай?
s_d_87
Младши потребител

Мнениеот street » 06 Сеп 2011, 17:18

s_d_87 написа:Аз бих искала да попитам дали има изпит по физическа подготовка за разследващите полицай?

няма физически изпит.
Аватар
street
Потребител

Мнениеот s_d_87 » 06 Сеп 2011, 17:40

Благодаря много за информацията :-)
s_d_87
Младши потребител

Мнениеот bruck » 21 Апр 2012, 04:11

royalty написа:МВР се отнася към конкурс така както се отнася рибата към велосипеда! Твърдението е: В; ВВ ; ВН; НД; Н ? :D

:)
Последна промяна bruck на 18 Авг 2012, 01:11, променена общо 1 път
bruck
Младши потребител

Мнениеот radenko1 » 24 Апр 2012, 18:41

.
Последна промяна radenko1 на 13 Авг 2012, 22:19, променена общо 1 път
radenko1
Младши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити