начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 10:23

terra_s написа:
vaness написа:Абсолютно всички ли Инспектори, работещи в момента в системата са преминали през това обучение?
А специалистите от ЧР каква отговорност поемат при избора на инспектори, ако те се окажат неуспешни?
Избраните кандидати уведомяват ли се всички тези подробности преди да подпишат договора за назначение или им се съобщават след като започне обучението?

Вторият въпрос би следвало да зададете на специалистите от дирекция "ЧР", които правят този подбор. Ако събеседването с тях тепърва Ви предстои и прецените, че е удачно, задайте им въпроса... :)
Що се отнася до първия Ви въпрос, мога да ви отговоря как е от около 2 години насам - да, абсолютно всички инспектори, които са били приети на работа в АМ преминавата през подобен курс на обучение. Това включва и младшите разследващи митнически инспектори. Тези, които не са го преминали веднага след назначаване по една или друга причина, изпращането им на обучение значи тепърва предстои. Няма как да избягат от него :)
До къде стигнахте с изпитите vaness? :)

Благодаря Ви за подробната информация,която ни давате. Мисля,че малко успокоихме страстите след нея :D
Аз вече бях на интервю, но за съжаление нямах дадена възможност да задам своите въпроси. За това ги зададох на вас,защото предположих че може имате представа. Аз мисля,че голяма част от хората явяващи се на този конкурс са достатъчно отговорни хора, които осъзнават че за да заемаш подобна длъжност е сериозно и изисква отдаденост, както и непрекъснато обучение и актуализиране на знанията.
Просто в момента /независимо дали ще бъда одобрена или не/ ме притесняват въпроси като- Изискванията към новопостъпилите равняват ли се на изискванията към работещите от доста време в тази сфера. Еднакви ли са условията на работа за всички в АМ, при заявката на Ръководството за промяна на манталитета,работата и премахване на корупцията в същата?
vaness
Потребител

Мнениеот gmhgmh » 10 Авг 2012, 10:28

vaness написа:[googlevid]Никой никъде във форума не е претендирал,че е свръх интелигентен и ДОСТОЕН за Инспектор/явно за теб е много внушаваща респект тази длъжност/.Тук са нормални хора,които според собствената си преценка и самочувствие са решили да кандидатстват и сега споделят преживяванията си. Незнаех,че във форум може да участват само умници и отличници. :lol:
Като гледам и ти не си от последните със това "ОБЕДИХ"-може да обядваш с него, но не и да УБЕДИШ другите,че си кадърен. Освен ако за теб неграмотността не е критерий за висок интелект....
А доколкото до дамата от Човешки ресурси, никой не е казал нищо лошо за нея. Просто описваме какво е държанието й и тактиката на интервюто, което не предполага,че не е професионалист. Всеки си има различен подход в работата, нали?
И аз ти пожелавам успех на теста/ако не си го минал/ и след това успех и с интервюто. Дано да успееш да "ОБЕДИШ" комисията,че си "достоен" за работа в АМ
[/googlevid]

Да, така е - не съм свръх човек и си открих и друга правописна грешка/ некомпетнъни/, сега като го прегледах, но го писах в полунощ, което не ме извинява разбира се. Но и ти имаш достатъчно такива /3 правописни и 1 стилистична/ - и една съмнителна, но нали съм неграмотен/на.
Усещам толкова много гняв /сигурно имаш дъъълбока бръчка между веждите/. Усмихни се , МОЛЯ те - животът продължава, с или без АМ.
Пожелавам ти: бъдещите бръчки да са в края на очите и устните/т.е. от щастие/.
Лек и усмихнат ден!
gmhgmh
Младши потребител

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 10:35

gmhgmh написа:
vaness написа:[googlevid]Никой никъде във форума не е претендирал,че е свръх интелигентен и ДОСТОЕН за Инспектор/явно за теб е много внушаваща респект тази длъжност/.Тук са нормални хора,които според собствената си преценка и самочувствие са решили да кандидатстват и сега споделят преживяванията си. Незнаех,че във форум може да участват само умници и отличници. :lol:
Като гледам и ти не си от последните със това "ОБЕДИХ"-може да обядваш с него, но не и да УБЕДИШ другите,че си кадърен. Освен ако за теб неграмотността не е критерий за висок интелект....
А доколкото до дамата от Човешки ресурси, никой не е казал нищо лошо за нея. Просто описваме какво е държанието й и тактиката на интервюто, което не предполага,че не е професионалист. Всеки си има различен подход в работата, нали?
И аз ти пожелавам успех на теста/ако не си го минал/ и след това успех и с интервюто. Дано да успееш да "ОБЕДИШ" комисията,че си "достоен" за работа в АМ
[/googlevid]

Да, така е - не съм свръх човек и си открих и друга правописна грешка/ некомпетнъни/, сега като го прегледах, но го писах в полунощ, което не ме извинява разбира се. Но и ти имаш достатъчно такива /3 правописни и 1 стилистична/ - и една съмнителна, но нали съм неграмотен/на.
Усещам толкова много гняв /сигурно имаш дъъълбока бръчка между веждите/. Усмихни се , МОЛЯ те - животът продължава, с или без АМ.
Пожелавам ти: бъдещите бръчки да са в края на очите и устните/т.е. от щастие/.
Лек и усмихнат ден!

:D :D Не бъркай правописните грешки, които и в полунощ и посред бял ден ще направиш като "обедиш",защото няколко пъти си го писал все така,а другите са просто от невнимание при писането на клавиатурата :D .Иначе аз да ти кажа съм супер неграмотен човек, и ниско интелигентен, но за това пък съм изключително ведър и усмихнат оптимист. Така че написаното по-горе не беше с лоши чувства :lol: Просто не мисля,че имаш правото да ни /всички съфорумци :lol: /окачествяваш по какъвто и да е начин.
Хубав и успешен ден и на теб!
P.S. И все пак,въпреки разочарованието си не си напуснал форума :mrgreen: :mrgreen:
vaness
Потребител

Мнениеот fifi83 » 10 Авг 2012, 10:46

Не се карайте, моля! :D :D
fifi83
Младши потребител

Мнениеот gmhgmh » 10 Авг 2012, 10:49

[googlevid]P.S. И все пак,въпреки разочарованието си не си напуснал форума [/googlevid]
Като преспах и премислих. И добре съм сториЛА, защото от последните изказвания се Обедих, че си струва.
gmhgmh
Младши потребител

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 10:53

gmhgmh написа:[googlevid]P.S. И все пак,въпреки разочарованието си не си напуснал форума [/googlevid]
Като преспах и премислих. И добре съм сториЛА, защото от последните изказвания се Обедих, че си струва.

:lol: :lol: Извинявай! Незнам защо реших,че си мъж :oops: :oops:
vaness
Потребител

Мнениеот frenchi » 10 Авг 2012, 10:56

Като няма резултати,поне спорове да има :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
frenchi
Младши потребител

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 10:58

frenchi написа:Като няма резултати,поне спорове да има :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Хахахахах Да, да. Наистина ни доскуча на всички май с това чакане....
vaness
Потребител

Мнениеот terra_s » 10 Авг 2012, 11:16

.
Последна промяна terra_s на 21 Авг 2012, 13:03, променена общо 1 път
terra_s
Младши потребител

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 11:18

terra_s написа:
frenchi написа:Като няма резултати,поне спорове да има :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Да, бе, да...хубавия бой сега със спорове ще го разваляте :D :D :D
Добро утро на всички. Днес е последен ден препитване за бургазлии...От утре и в останалите градове :D

А имате ли информация кога ще уведомят одобрените от Бургас ? :idea:
vaness
Потребител

Мнениеот gmhgmh » 10 Авг 2012, 11:37

[googlevid]От утре и в останалите градове [/googlevid]
Кой град следва? Защо няма обаждания за интервю? Кога ще се подготвят одобрените и особенно тези, които по преварителни данни се борят само за 10% от местата?
gmhgmh
Младши потребител

Мнениеот frenchi » 10 Авг 2012, 11:45

Незнам,но Варна доста ще почака явно.Минаха вече 10 дена...а нищо!
frenchi
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 10 Авг 2012, 11:52

terra_s написа:

Добро утро на всички. Днес е последен ден препитване за бургазлии...От утре и в останалите градове :D

Абе гледам ... не са се похвалили от другите градове за насрочени дати за интервюта. :?:

А колкото до това за борбата с корупцията -150 или колкото са там новоназначените служители дори и да са най-добрите и честни хора са няма 5% от Общата численост на персонала на агенцията - 3337 щатни бройки.
Едва ли това ще промени коренно представата и общественото мнение за институцията(все пак това мнение е изграждано с години).
terra_s написа:
Не е съвсем така diditko81. Не всеки, който се качи на кораба продължава със сигурност. Зависи си от самия него само...
Провал може да има и е съвсем реален като възможност...Не подценявайте нито един от изпитите, през които ще преминете ако бъдете одобрени за инспектори и назначени на работа...
Касае се за овладяване на непосилно голям обем материя, изключително специфична при това, която не се изучава в нито едно висше учебно заведение и няма аналог с тази в друга професия. А, че ще Ви се наложи да я знаете перфектно и то не заради самия изпит, а заради работата си впоследствие ще го разберете много бързо след това, особено ако Ви насочат към оперативна работа на граница и не само... :)
Случаи на скъсани на изпита инспектори и разследващи митнически инспектори има достатъчно през последната година. Всички са напуснали системата и са възстановили направените разходи...

Интересно - някъде мисля видях че писахте че тези разходи не се възтановяват ако не се издържат изпитите ??? Последно каква е точно процедурата ? Ако не издържиш междинен изпит или последния ?
treks5
Младши потребител

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 12:01

treks5 написа:
terra_s написа:

Интересно - някъде мисля видях че писахте че тези разходи не се възтановяват ако не се издържат изпитите ??? Последно каква е точно процедурата ? Ако не издържиш междинен изпит или последния ?

Прочети пак написаното от terra_s на стр. 48 от форума
vaness
Потребител

Мнениеот tea_1988 » 10 Авг 2012, 12:25

vaness написа:
terra_s написа:

А имате ли информация кога ще уведомят одобрените от Бургас ? :idea:

И АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ТОВА - КОГА ЩЕ УВЕДОМЯТ ОДОБРЕНИТЕ ПЛЮС ТОВА ДАЛИ ЩЕ ТЕ УВЕДОМЯТ АКО НЕ СИ ОДОБРЕН
tea_1988
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 10 Авг 2012, 12:29

terra_s написа:
Това правите само ако не издържите финалния си изпит след проведения курс с оценка над 4, както и ако напуснете системата до определено време след завършване на курса. Самото време е фиксирано в договара Ви за обучение...

Ясно благодаря за насоката ... интересно преживяване се оказва това кандидатстване :D

п.п. Особено за някои кандидати и техните работодатели ... :D :D :D :shock:
http://www.odit.info/?s=6&i=276123&f=668
Последна промяна treks5 на 10 Авг 2012, 12:41, променена общо 1 път
treks5
Младши потребител

Мнениеот gmhgmh » 10 Авг 2012, 12:38

Поздрави и благодарности на terra_s за информацията - ЯСНО, КРАТКО, ТОЧНО обяснение.
Възхищавам се на подхода на АМ да намери начин да отговори на въпросите ни, които са наистина важни преди да вземем решението да продължим напред.
Браво г-н Танов или на този, чиято идея е това!
gmhgmh
Младши потребител

Мнениеот vaness » 10 Авг 2012, 12:43

treks5 написа:
terra_s написа:
Това правите само ако не издържите финалния си изпит след проведения курс с оценка над 4, както и ако напуснете системата до определено време след завършване на курса. Самото време е фиксирано в договара Ви за обучение...

Ясно благодаря за насоката ... интересно преживяване се оказва това кандидатстване :D

:lol: :D И аз мисля така. Лошото е,че май всички тези срокове, в които си длъжен да останеш в системата,както и дължимите неустойки при неиздържане на теста не се изясняват преди подписване на договора за назначение. Другото леко притеснително е за мен, взетия финален изпит предполага ли невъзможността за прекратяване на трудово-правните взаимоотношения от страна на работодателя/е изключвам при нарушения и дисциплинарни уволнения/-в случая АМ за същия срок посочен в договора за обучение?
Питам, тъй като имам познат, който преди време беше кандидат за длъжност в друга държавна агенция, но не беше одобрен след интервюто. В началото съжаляваше, но в последствие се оказа че е било за добро, защото 1 година след назначението на избрания кандидат ръководството на въпросната агенция реши,че всъщност тази длъжност не им е нужна и може да бъде съвместявана с друга. И така ....дълго избирания кандидат с тестове,интервюта и т.н. се оказа ненужен, използван и изплют на улицата. Жалко....
vaness
Потребител

Мнениеот bil_11 » 10 Авг 2012, 13:01

:D
Последна промяна bil_11 на 20 Авг 2012, 14:41, променена общо 1 път
bil_11
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 10 Авг 2012, 13:07

До колкото ми е известно в Бургас и днес има интервюта, така че няма как да има резултати все още. На мен на интервюто ми казаха да "очаквам резултат до 10 дни", което лично по мое мнение означава, че може би ще информират всички или поне ще пуснат крайните резултати след интервюто. Дано Арис се включи да каже при тях как е било.
Колкото до договорите, ако дойде ред до тях, просто трябва да се прочетат добре и всеки да прецени за себе си. Ако някой не го устройва не мисля, че ще му опират пистолет в главата да подписва. Но си мисля, че преди да сме си подали документите, би следвало да сме се запознали доколкото е възможно с тези неща. А доста от тях ги има в сайта на АМ и в закона за държавния служител. Аз поне така постъпих, защото мисля, че в противен случай е загуба на времето, и моето, и на проверяващите и изпитващите.
Последна промяна z_stoqnova на 10 Авг 2012, 13:12, променена общо 1 път
z_stoqnova
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити