начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

наследяване на кредит

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: наследяване на кредит

Мнениеот kebapa » 12 Мар 2013, 19:42

Здравейте,
Искам да попитам следното: майка ми е теглила кредит от банка ДСК, 2008 год в размер на 14 000 лв, беше учителка тогава и банката и позволи да го изтегли без поръчител. Но 2009г я съкращават и тя остава безработна. Плаща вноските още една год. и половина и спира. Тоест от повече от една година и половина тя не е плащала никакви вноски. На нейно име няма нищо, нито недвижими имоти, нито движими такива, няма абсолютно нищо. Банката съответно не може да и вземе нищо. Баща ми е починал 2002 година и наследници на майка ми сме аз и брат ми. Въпроса ми е възможно ли е аз и брат ми да наследим този заем докато майка ни е жива и съответно ако титуляра на заема(майка ни) почине, понеже е на леглго и тежко боледува, какво се случва, какво правим. Прехвърля ли банката заема автоматично на наследниците, може ли да се откажем от наследство по опис(макар че какво наследство като тя няма нищо). Благодаря предварително.
kebapa
Нов потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси