начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Законно ли е ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Законно ли е ?

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Апр 2013, 19:44

ffloyd написа:1. И какво е станало през далечната 1974 ? едни умни хора взели, че постановили ППВС № 1/1974 г.
2. Абе ти сложи презумпция за предимство на майката - пък после върви да я оборваш ! Е, ракетата ако е крива... :mrgreen: , но по същество- не е невъзможно!
Единственото нещо, което не е правил бащата - е да кърми бебето - по разбираеми причини.
Нашата майка кърми бебето точно цели три месеца !!! - после хукна да печалбарства и да хойка !- докажете го и може да обърнете хода на събитията.
Бащата купуваше Хумана, после пюрета - за да храни бебето - до яслата. Помагаше бабата.
Бащата и памперси сменяше, и лекарства купуваше, и водеше детето на лекар.
После плащаше таксите на яслата, после таксите на градината.
Докажете тези грижи!
Искайте комплексна експертиза за родителска пригодност, ако щете, но спрете да хленчите.

Откъде да знае бащата за Директивата от 1974-та и привилегированото положение на жената в брака ? :mrgreen:

За какво всъщност си пишем, че не ми е ясно?- имате адвокат, който трябва да ви е споделил защитната си линия, за да му осигурите доказателства. Какво още ви тормози, че пишете тук?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 08 Апр 2013, 19:56

Както се казва - много глави мислят по-добре от една....
Благодаря ви за коментарите !
ППВС № 1/1974 г. - за това ли става въпрос ? -
http://law-consult.net/?tag=%D0%BF%D0%B ... 974-%D0%B3

Имам един последен въпрос - Искам ДНК експертиза за установяване произход на детето от бащата.
Какво следва при отрицателен резултат - т.е. друг биологичен баща ?
ffloyd
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Апр 2013, 21:27

ffloyd написа:Както се казва - много глави мислят по-добре от една....
Благодаря ви за коментарите !
ППВС № 1/1974 г. - за това ли става въпрос ? -
http://law-consult.net/?tag=%D0%BF%D0%B ... 974-%D0%B3

Не, много баби- хилаво дете.
Не!
ffloyd написа:Имам един последен въпрос - Искам ДНК експертиза за установяване произход на детето от бащата. Какво следва при отрицателен резултат - т.е. друг биологичен баща ?

Наистина потвърдихте правилото, респективно- не сте от изключенията. НалЕ ще се борите за род. права, пък сега ще оспорвате произхода?!? (а толкова исках да сте от изключенията, но не би).
Ще оспорвате `фърчила- сроковете са безвъзвратно изтекли. Детето е "вашО" :lol: с цялото бреме ( и радост, ама да не споменавам за нея, щото като да не сте радостен от този факт :mrgreen: ), което ще носи с годините.
Нищо не следва, тате, нищо- вселената е необятна, а влакът отпътува отколе.

п.п. Всеки пуритан, който се афишира за такъв 8), е свободен да ми прави реплика.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 09 Апр 2013, 10:43

1. Кое е тогава ППВС № 1/1974 г. ?
2. Както се казва - Проверката е висша степен на доверие ! Детето още няма 3 години.
Какво следва ако тестът е отрицателен ?
ffloyd
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Апр 2013, 11:57

ffloyd написа:1. Кое е тогава ППВС № 1/1974 г. ? - това е едно постановление, което ще ви попречи, ако сте съпруг на майката на детето ( защото имам някакви резерви заради следващите ви твърдения), да ви присъдят род. права.
2. Както се казва - Проверката е висша степен на доверие ! - мен ли проверявате, себе си :D или собственият си адвокат? :)
Детето още няма 3 години. - срокът е 1 година, а тя както вече уточнихме, безвъзвратно е отлетяла... в купуване на Хумана, смяна на памперси, водене по лекари и прочее :) )
Какво следва ако тестът е отрицателен ?

Ми, нищо- имате си резултат от някакъв самоцелно извършен тест без предявен иск по този въпрос. А, дори да сте го предявили- времето е свършило своето и следващите години за околните, и съда, ще си имате дете, за което имате отговорности.

п.п. Ти наистина ли имаш адвокат? - защото сериозно ме гризе недоверието.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 09 Апр 2013, 12:31

Благодаря ви - гледал съм чл.69. Но едва ли има смисъл да злорадствате.
Хубаво, по закона иска на майката е с 3-годишна давност, а на бащата с 1-годишна давност.
След като има несправедливи закони - остава Закона на морала, с който всеки човек се ражда.
ffloyd
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Апр 2013, 12:58

Чл. 62. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
(2) Майката може да оспори, че съпругът й е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до една година от раждането.

Стигнахме и до морала. Не съм написала, че подкрепям написаното в исковата молба, но и вие трябва да съобразите, че същата навярно е писана от адвокат ( те си пишат, каквото им хрумне, за да си улеснят защитната линия отпосле), а не от благоверната. Ако приемете този факт- войната няма да е съвсем война.
Може и да съм злорадствала- не знам, но събитията, подредени в хронология, по тази тема са следните( четете, защото и вие няма да се харесате):
Всичко тръгна от това пусто имАне- моето жилище, защо да се дава на тая?
Ако се бяхте ограничил до това, че искате присъждане на род. права, защото сте по-добрия родител- вероятно да не съм с това отношение. Но, шило в торба не стои, въпреки различните условности за възрастта и сещането, дойде време да обяснявате, колко добър тате сте бил и как самоотвержено сте полагал грижи( положително отношение) до момента , в който подложихте на съмнение родството ви със същото това дете, за което твърдите, че искате да се борите. :roll:
Това е далеч от моя морал и тук някъде ме загубихте за каузата.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 09 Апр 2013, 13:52

Не ме разбрахте.
Неморално е да се пишат закони, защитаващи някакъв имагинерен "обществен интерес".
Интересът винаги е личен. Мъж и жена създават семейство по силата на естествен закон.
Естествено е правото на всеки индивид да знае произхода на наследниците си - независимо дали след 1, 5 или 25 години ! С днешните достижения на науката това е възможно.
Това право следва да е в основата на закона.
Другото е несправедливост, а както знаем - неправдата води само до война.
ffloyd
Потребител

Мнениеот sunrise » 09 Апр 2013, 14:39

ffloyd написа:Не ме разбрахте.
Неморално е да се пишат закони, защитаващи някакъв имагинерен "обществен интерес".
Интересът винаги е личен. Мъж и жена създават семейство по силата на естествен закон./Мъжът и жената създават семейство по силата и правилата на Семейния кодекс. Иначе могат да си живеят заедно, да си раждат деца и каквото решат друго, но не създават семейство/
Естествено е правото на всеки индивид да знае произхода на наследниците си - независимо дали след 1, 5 или 25 години ! С днешните достижения на науката това е възможно./И да се оспорва произход при всяка семейна кавга или пък при откриване на наследство. Просто си представям ,как откриват отделни съдилища, защото някой е решил на стари години,че синът му не му е син или брат му-брат. Идилия./
Това право следва да е в основата на закона.
Другото е несправедливост, а както знаем - неправдата води само до война.
/А семейството пък се основава на взаимното уважение и доверие. Ако ги няма-отпиши го./
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ffloyd » 09 Апр 2013, 15:01

Истината е само една -
За да спите спокойно - Водете бебето от родилния дом направо в ДНК лабораторията !
Иначе ще си имате работа с българското Право-съдие ! :mrgreen:
ffloyd
Потребител

Мнениеот sunrise » 09 Апр 2013, 17:56

Истината е друга-като си вземаш жената , мисли с главата-правилната.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Апр 2013, 22:58

Истината, е , че е по - лесно вместо да търсиш решение и да поемаш отговорност, да търсиш виновни за окаяния ти живот. :)
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси