Здравейте,
Баща ми почина на 11 февруари.
Същият месец до 25то число майка ми подаде Заявление за наследници и Заявление за получаване на добавка към нейната пенсия 26,5% от пенсията на баща ми. В числа това прави около 80 лв.
Март месец майка ми получи Разпореждане от НОИ за отпускане/изменяне/ на пенсията. В три листа цитати на членове и разпоредби накратко бе обяснено, че по чл. 95 се спира пенсията на татко, но накрая на листа сумарно пише, че ще получава от 1ви Април нейната пенсия+новото увеличение от 10% към нейната пенсия + 80те лв добавък от пенсията на татко.
Днес, на 8ми април, тя е получила в банката само нейната пенсия + 10%. Без 80-те лв добавък.
Какво следва да направи? Има ли шанс по-късно да се получат тази 80 лв?
Четох, че се изплащат заявленията за пенсии и добавки на втория месец след подаване на заявленията. Тя го е подала февруари, би трябвало от април да си ги получи - така е пишело и в Разпореждането, но е факт, че ги няма по сметка.
Какво да прави?
Къде в НОИ да отиде, жалба ли се подава, има ли образец, по кой член и т.н?
Благодаря много!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неполучена добавка към пенсия за смърт на съпруг
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неполучена добавка към пенсия за смърт на съпруг
майка ви трябва да отиде в русо към нои и по егн да провери защо е така
- boiko_62
- Потребител
Re: Неполучена добавка към пенсия за смърт на съпруг
Благодаря!
Ще пиша по- натам, ако има развитие.
Ще пиша по- натам, ако има развитие.