начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Плащане на наем при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на наем при развод

Мнениеот human1970 » 28 Апр 2013, 15:32

Здравейте!
От 7 години живеем под наем. Става въпрос за семейство с 2 деца, едното на 13г., а другото на 21г. - редовен студент с 1100лв. семестриална такса. С жена ми работим, но получаваме ниски заплати от порядъка на 600-650лв. месечно.
Тъй като по ред причини не можем да се разберем с жена ми, от доста време си мисля, че единствения вариант е развод. Тя е човека с постоянните претенции от сорта, че другите мъже взимали доста повече пари и издържали изцяло семейството си. Аз обаче не съм в състояние да ги удовлетворя, въпреки че постоянно търся по-платена работа и допълнителна такава. Многократно съм и предлагал след като не я устройва положението и не желае заедно да търсим решения на проблемите - да се разведе. Тя обаче не го прави. Явно ще трябва да го направя аз, като на първо време се изнеса в друга квартира.
В един от скорошните ни разговори тя ми заяви, че ако реша да се разведа ще трябва освен издръжка на 2-те ни деца да плащам наема на квартирата /в която тя ще остане с децата и цялото ни семейно обзавеждане/, както и да плащам 1/2 от семестриалните такси.
Не мога да намеря в нет-а подобен случай, затова пускам тази тема.
Благодаря предварително за отговорите!
human1970
Младши потребител

Re: Плащане на наем при развод

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Апр 2013, 17:25

human1970 написа:В един от скорошните ни разговори тя ми заяви, че ако реша да се разведа ще трябва освен издръжка на 2-те ни деца да плащам наема на квартирата /в която тя ще остане с децата и цялото ни семейно обзавеждане/, както и да плащам 1/2 от семестриалните такси.

Леко се е объркала, бих казала. Плащане издръжка за непълнолетното според неговите нужди, а за пълнолетния редовно учащ- според вашите възможности. И до тук с плащанията.
Разбира се, наемния имот е семейно жилище по смисъла на СК, ще и бъде предоставено на нея, но разходи за наем не дължите. Не дължите и половината от семестриалните такси.

Обаче, предлагам да преосмислите въпроса с развода? За да не инициира развод съпругата ви, явно е, че нещо я задържа при вас :) , въпреки финансовите неудачи.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: Плащане на наем при развод

Мнениеот human1970 » 28 Апр 2013, 18:01

Благодаря за точния и добре формулиран отговор!
Аз въпроса го преосмислям от 2-3 години, но в крайна сметка трябва или да се въведе някакъв ред и разбирателство или всеки да опита отново да поеме сам по своя път. Децата и задълженията към тях не ги изключвам по никой начин.
Проблема е, че доходите ми в последните години не са никак високи и при положение, че се изнеса в друга квартира просто няма да ми е по възможностите да плащам 2 квартири + 2 издръжки + 1/2 семестриални такси.
human1970
Младши потребител

Назад към Семейни казуси