Моля за малко помощ!
Имам молба по бързото производство на основание чл. 72 СК, относно спор свързан с правото на детето ми да му издам задграничен паспорт. Проблема обаче е в това, че бащата на детето и мой бивш съпруг отказва да получи призовката и делото не може да бъде насрочено. Бихте ли ми казали какъв е реда да го призова чрез държавен вестник, има ли някакви срокове които трябва да изчакам и изобщо всеки съвет би ми бил от помощ.
Благодаря предварително
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
prizovavane na bezhaberen bashta
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: prizovavane na bezhaberen bashta
Ако призовката е изпратена на реалният му адрес и той отказва да я получи, тогава призовкарят знае как да удостовери това и следва да се даде ход на делото. Ако обаче ответникът не живее на посоченият от Вас адрес, трябва първо да докажете пред съда, какъв е неговият постоянен адрес. Това може да стане по два ничина: да поискате съдебно удостоверение, което да представите в общинска служба ГРОН, откъдето да представят пред съда адресната му регистрация, а другият начин е да помолите съдът служебно да я изиска от тази служба. Тогава ответникът следва да бъде призован по постоянен адрес и ако в продължение на един месец не бъде открит там, съдът разрешава същият да бъде призован чрез публикация в неофициален раздел на Д. в-к. Е има още някой технически подробности относно призоваването, но това е работа на съда. Успех.
- shveda
- Потребител
Смятам, че не сте избрали верният път! Не знам кой ви е посъветвал. И аз ще се крия, за да ви правя напук! Опитайте с добро! И с женска хитрост!
Що за спор е това???? Къде е спорът? Ако бащата смята, че извеждането му зад граница ще е в ущърб на детето, разбира с, че няма да ви даде подпис!
На колко години е детето?
Защо му е паспорт?
Коя е истинската причина да искате издаването на паспорт?
Опитахте ли да говорите със спруга си(бивш)?
Ако-да, какво каза той!
Ако-не, какво каза той?
Въпроси, въпроси, на които сигурно и бившият ви съпруг би искал да научи отговорите....
И друго..Формулировката на питането ви ми, е меко казано, странна..."правото на детето ми ДА МУ издам.."
Не вие издавате този паспорт...Не ваше е това право.Или по-точно, не само ваше....Същият въпрос би могъл да постави и съпругът...
Що за спор е това???? Къде е спорът? Ако бащата смята, че извеждането му зад граница ще е в ущърб на детето, разбира с, че няма да ви даде подпис!
На колко години е детето?
Защо му е паспорт?
Коя е истинската причина да искате издаването на паспорт?
Опитахте ли да говорите със спруга си(бивш)?
Ако-да, какво каза той!
Ако-не, какво каза той?
Въпроси, въпроси, на които сигурно и бившият ви съпруг би искал да научи отговорите....
И друго..Формулировката на питането ви ми, е меко казано, странна..."правото на детето ми ДА МУ издам.."
Не вие издавате този паспорт...Не ваше е това право.Или по-точно, не само ваше....Същият въпрос би могъл да постави и съпругът...
- lara
- Младши потребител
Izdavaneto na pasport na deteto NI e izcialo v interes na samoto dete. Imam palnoto pravo da naricham obache tova dete moe, zashtoto mislia che bashta koito ne samo ne plashta izdrajka, ne samo che ne se vazpolzva ot vazmojnostta da se sreshta s dashteria si no i s cialata si naglost poradi neizplashtane na zaem na koito pochti po prinuda stanah sadlajnik se naloji da mi zaporirat zaplatata...edva li na tova moje da se kaje bashta.
Shto se otnasia do adresa, nego go izdirvat pochti vsichki da ne kaja vsichki darjavni institucii po razlichni povodi. Postoiannia mu adres e na apartamenta mi koito az otdavna prodadoh. Jivee na kvartira, no niama adresna registracia. Vapreki vsichko razpolagam s dokument ot policiata po povod podadena predi vreme jalba na koiato e posochen sashtia adres koito sam posochila i v molbata do sada. Na tozi adres beshe i opisa na imushtestvoto i protokola ot sadia izpalnitel po izpalnitelnoto delo za izdrajkata.
Shto se otnasia do adresa, nego go izdirvat pochti vsichki da ne kaja vsichki darjavni institucii po razlichni povodi. Postoiannia mu adres e na apartamenta mi koito az otdavna prodadoh. Jivee na kvartira, no niama adresna registracia. Vapreki vsichko razpolagam s dokument ot policiata po povod podadena predi vreme jalba na koiato e posochen sashtia adres koito sam posochila i v molbata do sada. Na tozi adres beshe i opisa na imushtestvoto i protokola ot sadia izpalnitel po izpalnitelnoto delo za izdrajkata.
- berta0563
I oshte neshto...v interes na istinata i az i dashteria mi koiato e pochti na 11g. opitahme s dobro. Bih li tragnala po tozi nachin ako mojeh po po-lesnia.
- berta0563
Ne se otkazvajte. Imajte tyrpenie i shte uspeete. Pravoto e na vasha strana. Takiva roditeli kato bashata, kijto opisvate, bi tryabvalo da bydat lishavani ot rod.prava. I to po-byrzata procedura. Samo togava shte se zamislyat.
I az minah po vashiya pyt. Shte go prizovete chrez dyrjaven vestnik. Pishete pak.
I az minah po vashiya pyt. Shte go prizovete chrez dyrjaven vestnik. Pishete pak.
- help
Ако наистина нещата са така, защо не подадете молба за лишаване от род. права, защото в противен случай, ще се налага винаги когато трябва съгласието на бащата да водите иск срещу него.
- shveda
- Потребител
Parvonachalno misleh iska da e za lishavane ot roditelski prava, no do kolkoto razbrah tam procedurata e oshte po utejnena. Ne ochakvah che shte se zakotvia oshte na prizovavaneto v tova delo.
- berta0563
Не, не е по-утежнена, ако Вие подадете молбата. Утежнява се, когато искането е направено от прокуратурата.
- shveda
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|