здравеите!
Майка ми има втори брак.съпругът и по време на първия си брак е купил апартамент.
Той почина преди 3 години и майка ми ,когато извади свидетелство за наследници
разбра,че му е наследник заедно с дъщеря му.Искам да попитам маика ми има ли някакви права над жилището,което е закупил преди брака и където сега живее дъщеря му?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследство
Изтрих си 1 пост , защото не Ви разбрах добре.
Да разбирам , че втория съпруг на майка Ви , е придобил преди техния брак апартамент.
След смъртта му майка Ви му се явява наследник(ако няма развод) и има по принцип 1/2 от апартамента.
Да разбирам , че втория съпруг на майка Ви , е придобил преди техния брак апартамент.
След смъртта му майка Ви му се явява наследник(ако няма развод) и има по принцип 1/2 от апартамента.
- REVOLUTION
- Активен потребител
благодаря ви много!
- rumi_rumi
- Младши потребител
А жена му от първия брак жива ли е, разведени ли са?
Ако апартаментът е бил съпружеска общност - купен по време на първия брак, пишете - и с първата жена са се развели, майка Ви има 1/4 от него.
Ако апартаментът е бил съпружеска общност - купен по време на първия брак, пишете - и с първата жена са се развели, майка Ви има 1/4 от него.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
А ако при развода този апартамент, ако е бил СИО е оставен на бившата съпруга може и 1/4 да няма. Госпожата не дава достатъчно данни, за да и се отговори точно!
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Като как да и е "оставен" при развода?
Възможно е след развода да е придобила частта на мъжа си чрез сделка или съдебна делба, но питащата щеше да знае.
Възможно е след развода да е придобила частта на мъжа си чрез сделка или съдебна делба, но питащата щеше да знае.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Като как да и е "оставен" при развода?
Развод по взаимно съгласие със споразумение уреждащо имуществените отношения. А като виждам колко малко информация дава госпожата напълно възможно е да не е наясно.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
благодаря на всички за компетентните коментари,но единственото,което знам е ,це апартамента е закупен по време на първия му брак след това се развежда с първата си жена и се жени за майка ми.
Но винаги пазеше в тайна какво е направил с апартамента.Аз никога не съм се интересувала ,но дъщеря му от първия брак ни призова защото иска дял от нашия апартамент и аз затова се заех да проуча какво се полага на майка ми.(съпругата му от първия брак е поцинала и има само една дъщеря
Но винаги пазеше в тайна какво е направил с апартамента.Аз никога не съм се интересувала ,но дъщеря му от първия брак ни призова защото иска дял от нашия апартамент и аз затова се заех да проуча какво се полага на майка ми.(съпругата му от първия брак е поцинала и има само една дъщеря
Последна промяна rumi_rumi на 08 Авг 2013, 19:49, променена общо 1 път
- rumi_rumi
- Младши потребител
Portokal е права относно дела на майка Ви , мен явно тия жеги хич не ми се отразяват добре(търся си оправдание).
Задължително е при обстоятелствата , които описвате е да ангажирате адвокат.
Успех!
Задължително е при обстоятелствата , които описвате е да ангажирате адвокат.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|