начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

искова молба развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искова молба развод

Мнениеот pharmasist » 11 Авг 2013, 01:12

подал съм молба за развод. в исковата молба съм заявил , че имам 2 деца (над 18 години ) . трябва да представя акт за раждане на двете деца , но единия АР не го намирам. Това пречка ли е да входирам исковата молба?
pharmasist
Младши потребител

Re: искова молба развод

Мнениеот bebitor » 11 Авг 2013, 11:49

Достатъчно е да посочите, че имате родени по време на брака деца, които са пълнолетни. И то само за прецизност. Няма нужда от актове за раждане, тъй като няма да се решават въпросите, свързани с издръжка и родителски права, предоставяне на сем.жилище във връзка с отглеждане на децата и т.н..
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Авг 2013, 12:19

Това е факт, който трябва да бъде доказан. Според мен. има основание да бъде задължена страната да представи надлежен документ( най-коректно е да се представи у-ние за сем. положение, съпруг и деца, или родени от майката деца, защото от самото у-ние за раждане не стават ясни точно определени обстоятелства).
Защо?- все още си спомням за някакви еквилибристики на столичните ни колеги, където неведнъж, според обстоятелствата, "крият" от съда деца, които са непълнолетни.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 11 Авг 2013, 12:29

:D Хахах, наистина, има подобни възможности. Иначе на мен ми се е случвало дори да изключват от док. материал доказателства за пълнолетни деца.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 12 Авг 2013, 08:41

Е, това да скрият непълнолетни деца как може да се получи? Ако не е по вз. съгласие, нали другата страна ще изтъкне наличието на съответните низходящи?
А при вз. съгласие не се ли правят справки за страните, в които ще се види имат ли деца или не?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 12 Авг 2013, 09:37

borovinka написа:А при вз. съгласие не се ли правят справки за страните, в които ще се види имат ли деца или не?

Кой да прави справка и къде? :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 12 Авг 2013, 09:50

Ами нали страните дават декларации за семейно и имуществено състояние. (Съда също издава статистическите документи, доколкото знам, а то ще да е въз основа на някакви проверки в ГРАО, а не само по посоченото от страните, или?). Все в някой регистър ще пише, че имат дете, нали?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси