начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Наследство на починал баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство на починал баща

Мнениеот kirilovvt » 16 Апр 2014, 22:26

Здравейте! Преди 7 години баща ми тегли кредит, който ще се изплащаа до 2018г. Парите бяха за лечение на брат ми. Поръчител по заема бях аз. НА скоро баща ми почина и сега брат ми не иска да плаща заема. По закона за наследството всички активи и пасиви се прехвърлят на наследниците. Има ли възможност ако се откажа от наследство да се прехвърли изплащането на заема изцяло в/у брат ми?
kirilovvt
Нов потребител

Re: Наследство на починал баща

Мнениеот kdkrastev1234 » 18 Апр 2014, 07:54

Като поръчител пак ще си останете отговорен. По-добре вижте дали баща ви не имал някаква застраховка, покриваща кредита. Банките често правят такива
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Re: Наследство на починал баща

Мнениеот borovinka » 22 Апр 2014, 17:15

Дори и да направите отказ от наследство, вие лично си оставате задължен като поръчител по кредита. Плащайте, защото ще погнат вас. Брат ви е солидарно задължен да плаща съобразно частта от наследството, която е получил.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси