начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Отказ от родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от родителски права

Мнениеот dianaivanova » 29 Юни 2014, 10:05

Здравейте, отново съм аз /предполагам виждате от профила ми/, но понеже съм много афектирана от последните случки покрай мен и не мога още да се концентрирам и да мисля трезво, а само хаотично ми възникват въпроси. И така - Разведена съм, имам родителски права върху двете си деца. Ако се откажа от тези права - какво ще се случи с децата? Дали тогава законът ще го ЗАДЪЛЖИ да си гледа децата или и тогава това ще е негово право, но ако той не иска, съдът няма да му нарушава душевния мир ...... :evil: :evil: :evil:
dianaivanova
Младши потребител

Re: Отказ от родителски права

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Юни 2014, 10:59

Не може да се откажете ( в смисъл няма правна възможност за такъв отказ- законодателят не е придвидил тази житейска жестокост), но ако не се грижите за тях, а бащата също не полага грижи- от социално подпомагане ще ви ги отнемат и ще ги настанят в приемно семейство. Здравето, благополучието и интересите на децата са над всичко и всички.

Не знам ( не ви съдя - всеки си има своите мотиви и камбанария, но все още има неща, които ме изумяват)- целият този сценарий напомня на един филм на Бенатова, който гледах вчера - 187 трупа, с живи роднини и наследници, респективно оставили в наследство имоти) в резултат на законодателен пропуск са оставени на милостта на съдбата в подземието на няколко столични болници... Жестокост и човешко бездушие- просто никой не иска да вземе тленните останки, за да ги погребе.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: Отказ от родителски права

Мнениеот dianaivanova » 29 Юни 2014, 11:13

bird_of_paradise, благодаря за отговора Ви. Несправедливостта в ЗАКОНИТЕ на тази жалка държавица, ме подтикна да задам и този въпрос. Няма да изоставя децата си, но докато има едно единствено задължение за другия родител /издръжка/, ще има все повече разпаднати бракове и нещастни деца. Безотговорността на хората като цяло, /както и на майките и бащите/ и тяхната ненаказаност са основната причина държавата ни да е в такова отчайващо положение. Хубав почивен ден на всички!
dianaivanova
Младши потребител

Назад към Семейни казуси