начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Може ли да се приложи Отменителен/Павлов/иск ?

Може ли да се приложи Отменителен/Павлов/иск ?

Мнениеот genowewa » 16 Авг 2014, 21:49

Прочетох пасквила на колегата Aviator , и реших да задам обратен въпрос. Осъдила съм съдружника ми. Имам ИС. Наела съм ЧСИ и му е наложен запор. Няма нищо на негово име. Развел се е фиктивно със съпругата си. Наскоро разбрах че е продал бракувано МПС на ''случаен'' човек , който е регистрирал МПС в КАТ и само след седем дни е препродал МПС на бившата му съпруга. Може ли да се приложи Отменителен /Павлов/ иск по чл.135 ? Аз ли трябва да заведа съдебно дело или ЧСИ служебно се самосезира ? Аз ли трябва да заплатя съдебните разноски ?
genowewa
Нов потребител

Re: Може ли да се приложи Отменителен/Павлов/иск ?

Мнениеот ivanov_p » 16 Авг 2014, 22:46

За можене-може, но трудно ще се доказва знание в купувача. Отделно с коли е много тегава работата и не вярвам да си струва.
А как успяхте да запорирате човека?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот genowewa » 16 Авг 2014, 23:21

Запора сложих след дълга съдебна битка и добър адвокат. Човека в момента е на почивка и като се върне ще се консултирам как да разваля тази сделка. Защо мислиш че ще е трудно ? Очевадно е че е фиктивна сделка - факта че в момента бившата му жена е собственник на неговата кола?
genowewa
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Авг 2014, 23:43

Не разбирам като как ЧСИ е запорирал бракувано МПС? Наложил е запор върху купчина желязо ?
Като сте чела "пасквила" ( неточна дефиниция), сте прочела и посочения в темата нормативен акт. Няма начин да се бракува едно МПС, ако е с наложен запор. Възможно е да е запорирано някакво МПС, но това със сигурност не е бракуваното.

genowewa написа:Може ли да се приложи Отменителен /Павлов/ иск по чл.135 ? - може да заведете такъв иск, друга история е доколко ще е успешно.
Аз ли трябва да заведа съдебно дело или ЧСИ служебно се самосезира ? - вие водите хорото, ЧСИ дори няма да се хване на него.
Аз ли трябва да заплатя съдебните разноски - по правило разноските се носят първоначално от ищеца и според зависи окончателния резултат ситуацията може да се промени.

Търсете нещо друго за секвестиране- банкови сметки, трудово възнаграждение( все трябва да работи, за да си покрива сметките), имоти- наследство, ровете за имущество на възходящите му( ако са се споминали)... и така. Рано или късно нещата ще се наредят.

Ай, сега прочетох, че си имате добър адвокат. Е, почивката му ще свърши... Не разбирам защо нямате търпение?
genowewa написа:Запора сложих след дълга съдебна битка и добър адвокат. Човека в момента е на почивка и като се върне ще се консултирам как да разваля тази сделка. Защо мислиш че ще е трудно ? Очевадно е че е фиктивна сделка - факта че в момента бившата му жена е собственник на неговата кола?

Бившата му жена, приобретателя и длъжника са три съвсем различни лица- няма нищо очевадно, а трябва да се доказва. Именно знанието ще се яви проблем.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот genowewa » 16 Авг 2014, 23:55

Възможно е МПС да е бракувано преди да му спретна съдебното дело. Не знам. Преди да се усетя да заведа делото - той беше разпродал всичко , дори се разведе фиктивно. В момента е чист като сълза - няма нищо на негово име. Със сигурност знам че тази кола беше негова по документи. Разбрах за сделката от общи познати пред които бившата му жена се е похвалила. Видяли са колата с нови номера пред дома и. С нетърпение чакам да мине отпускарския сезон за да се консултирам с ЧСИ и адвоката ми.
genowewa
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство