начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Наследствен апартамент

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен апартамент

Мнениеот tpoxata » 11 Ное 2014, 08:46

Здравейте,

Имаме следния казус, който поради афект не можем да решим особено лесно.
Сестра ми и аз имаме наследствен апартамент от родителите си, които починаха няколко години след като тя се разведе с мъжа си. Т.е. там като наследници бяхме вписани ние двамата. Скоро след това почина едното от двете й деца от злополука, 3 години по-късно почина и сестра ми. Тъй като апартамента бе обявен за продажба от много време (още след смъртта на родителите ни), продължихме да търсим купувач и сега. В момента спора ни е с останалото дете на сестра ми и мъжа й, който пък претендира че има дял в апартамента и той докато не каже - няма да се продава. Като цяло не са с едва средно образование и опитите ни за нормални разговори и обяснение, че по-добре е по взаимно съгласие да разделим апартамента и кой от къде е, не са довели до резултат. Последния разговор беше снощи, след който възникнаха някакви въпроси:
- Как се процедира оттук-нататък? Явно трябва да търсим адвокат, но какво следва?
- Възможно ли е наистина мъжа й, макар да са разведени преди нейната смърт, да се яви наследник?
- Колко време се решават такива дела и по какъв начин? Минава се предполагам през съдия-изпълнител, който обявява жилището на търг или...?

Благодаря предварително на отговорилите.
tpoxata
Младши потребител

Re: Наследствен апартамент

Мнениеот sunrise » 11 Ное 2014, 08:53

Здравейте! След като сестра Ви е починала след детето си, съпругът и няма право на дял от наследството. Наследници сте Вие и другото дете на сестра Ви, с квота по 1/2 за всеки от Вас. Обърнете се към адвокат за подробности, но си продавайте спокойно апартамента.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси