начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Дайте съвет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте съвет

Мнениеот Николай Соколов » 23 Яну 2005, 22:06

Здравейте,
обръщам се към Вас, защото точно Вие можете да ми помогнете.
Искам да регистрирам ООД, но не искам да стане като с ЕТ-то което регистрирах преди година... платих, казаха ми след седмица всичко ще е ОК... но стана за месец.
Интересува ме да ми препоръчате сериозен адвокат който на поносима цена да ми регне едно ООД.
Също ако може да ми кажете какъв е нормалния срок за който по принцип се регистрира ЕТ и ООД чрез адвокат.
Благодаря предварително.
Николай Соколов

Re: Дайте съвет

Мнениеот Гери » 23 Яну 2005, 23:17

Здравейте, срока за регистрация (от практиката разбира се) е между 2 седмици до един месец, за СГС зависи на кой състав ще попаднете. Понякога се случва да са готови и за седмица (особено ако има вече стажанти :))) ).
Таксите са както следва:
- 100 лв. запазване на име (уникалност);
- 120 лв. държавна такса за вписване + 5-10 лв. преводна такса;
- нот.такса - 3 до 20 лв. (зависи от това колко образеца от подписа и декларация съгласие ще се заверяват - 2 св. ги иска заедно!);
- обнародване в ДВ (в зависимост от дължината на текста) 30-60 лв.;
- препис от решение 1,50 на 1-ва стр. и по 1 лв. за всяка следваща.
- банкови такси (преводни) - 10-30 лв.
Предполагам си знаете за капитала, но да кажа. По набирателната с-ка може да се внесе целия капитал от 5000 лв., а може и само част от него 3500 лв. Това е законоустановения минимум.

Регистрация в БУЛСТАТ - по памет мисля беше 60 лв., но да не ви подведа!
Адвокатския хонорар е по споразумение с адвоката ви.

Успех!
Гери

Мнениеот !!! » 24 Яну 2005, 14:46

Вие да не мислите, че всички съдии от фирмените са
на заплата при Вас, че да Ви направят регистрацията по поръчка
както и когато на Вас Ви е удобно. Вие може ли да ми гарантирате,
че слънцето ще свети цял живот?
!!!

Мнениеот горанова » 24 Яну 2005, 14:51

А в кой град искаш да регистрираш?
горанова

Мнениеот D.Ivanova » 27 Яну 2005, 00:34

Нормалният срок чрез за регистрация чрез адвокат е от една седмица до един месец, зависи от съда. Възможно е и от един до три дни. За контакт: dc_hotmail@.com
D.Ivanova

Мнениеот Пионерче » 27 Яну 2005, 00:38

Мда, прав/а сте !!!!, съдиите служат на народа!
Пионерче

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 31 Яну 2005, 11:40

Ако основната ви цел е да ви излезе по евтино можете да ангажирате адвокат само за съдебната регистрация и после вие да си направите другите, с повече питане и разкарване ще стане.
Иначе минималния адвокатски хонорар е 100 лева, тоест можете за около 500 лева да имате ООД-то, колкото до срока - както казаха и колегите зависи както от града така и от състава.
Минималния възможен срок е 3-4 дена. Имате 1-2 дена в които да се подготвят документите, което включва и заверка на подписа пред нотариус и внасянето на капитала за което ще трабва вие лично да отделите време, един ден престояват в регистратурата, още един докато ги разпределят и после поне един за да ги разгледа съдията, поне един докато напечатат решението(както се досещате там не са се разбързали особено) - грубо това е процедурата, после трябва ако бързате всеки ден да се проверява дали е излязло решението и следват вторичните регистрации които са с кратки срокове - 3, 7 и 14 дни.
ако имате други питания можете да зададете въпросите си на
anastassia.terzieva@lex.bg
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Пепи - Шумен » 31 Яну 2005, 11:50

Изчакай да променят закона,когато Търговската палата ще извършва регистрация
и промени.
Пепи - Шумен

Назад към Търговско право