начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Неразрешим казус

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неразрешим казус

Мнениеот nedkost1 » 12 Юли 2017, 18:07

Имам спечелено дело отменящо мълчалив отказ на кмет на община по заявление за промяна на ПУП. Лошото е, че първоначално местният АС с определение прекрати делото, но след мое обжалване ВАС им го върна с указания за задължително произнасяне. Тогава от няма и къде меснитният АС "осъди" местният кмет.
Вевче мина повече от година откакто съдебното решение е влязло в сила, но аз все още нямам задължително произнасяне - т.е. все още си стои мълчаливия отказ и аз нямам какво да обжалвам. Шест пъти досега съм пускал молби до АС с искане кмета на общината да бъде наказан по чл.304 АПК и шест пъти АС отказва да го накаже с мотивите, че кмета бил предприел действия по изпълнение на съдебното решение - чакал накакво си становище (сигурно от Марс!!!). Сезирах и прокуратурата за тези съдебни произволия - осуетяване на изпълнението на съдебното решение от самият орган, които го е постановил това решение, но уви - явно и прокурорите са ГЕРБЕРАСТИ. Те не били компетентни по казуса.
Какво ми остава - дали да пиша до Европейската комисия?
nedkost1
Младши потребител

Re: Неразрешим казус

Мнениеот votpuska » 12 Юли 2017, 19:55

Прощавайте, колега, промяната на ПУП не беше ли от компетентността на ОС? Сам признавате, че съдът е отказал да накаже кмета с мотив, че е предприел действия.. Или просто търсите някаква жалка политическа провокация, както личи от изразните ви средства..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Re: Неразрешим казус

Мнениеот nedkost1 » 13 Юли 2017, 09:26

Жалко. че четете само написаното с главни букви, но не се учудвам - извинявайте ако сте се идентифицирали с определението. Аз също съжалявам, че съм го написал, но истината си е такава.
Правосъдието в България е само за властимащите - дори и загубили делото, те пак печелят щом няма кой да ги принуди да изпълнят съдебното решение.
Между другото, целият състав, отговарящ за УТ в общината си е същият, както при предният кмет от БСП - сегашният кмет е само една пионка, която не може с нищо да се противопостави на общинската мафия, защото може би имат някои неща и срещу него.
nedkost1
Младши потребител

Назад към Административно право