- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
kapital na drujestvo
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
kapital na drujestvo
Kade i kak trqbva da vnesa kapitala na EOOD, koeto smqtam da u4redq? Kakva e sadbata mu sled registraciqta na drujestvoto?
- P. P. Class
Re: kapital na drujestvo
Е, добре де пич:(( мястото на тази тема във форума "Семейни казуси" ли е?
Не, че не бих ти отговорил на двата въпроси, но понеже разбирам, че не си юрист, нито пък беден човек (след като ще правиш ЕООД), но най-нахално и грубо искаш да изкопчиш безплатен юридически съвет, то няма да ти отговоря и призовавам и другите колеги-юристи да не го правят !!!!!
Отиди при адвокат и там се консултирай !!!
P. P. Class написа:
>
> Kade i kak trqbva da vnesa kapitala na EOOD, koeto smqtam da
> u4redq? Kakva e sadbata mu sled registraciqta na drujestvoto?
Не, че не бих ти отговорил на двата въпроси, но понеже разбирам, че не си юрист, нито пък беден човек (след като ще правиш ЕООД), но най-нахално и грубо искаш да изкопчиш безплатен юридически съвет, то няма да ти отговоря и призовавам и другите колеги-юристи да не го правят !!!!!
Отиди при адвокат и там се консултирай !!!
P. P. Class написа:
>
> Kade i kak trqbva da vnesa kapitala na EOOD, koeto smqtam da
> u4redq? Kakva e sadbata mu sled registraciqta na drujestvoto?
- 12345
1.Moje da falira,
2.moje da ne falira
3. ne6to drugo da stane
4. ne6to drugo da stane razli4no ot 3.
Ясен ли съм
2.moje da ne falira
3. ne6to drugo da stane
Ясен ли съм
- Георги
Ти си ............. Георги и то от най-големите! Сори, но бележката ми е точна
- 12345
За 12345 и Георги - вие шестимата много ме изкефихте :)
1.Moje da falira,
2.moje da ne falira
3. ne6to drugo da stane
Хи-Хи, Бравос, Хвала значи!
1.Moje da falira,
2.moje da ne falira
3. ne6to drugo da stane
Хи-Хи, Бравос, Хвала значи!
- LG
bi trjabvalo da gi vneesch v njakoja banka.
parite sa si tvoi, taka che sydbata im ot teb zavisi.
parite sa si tvoi, taka che sydbata im ot teb zavisi.
- knboris
Nemoga da razbera,kogato kolega(AZ) zadava vapros,otnosno niakakav kazus,pochti nikoy ne otgovaria.Kogato niakoy "umnik "reshi da izpolzva "bedava"nasheto mnenie,vie go nakasvate ot otgovori,koy ot koy po-veliki shediovri.Iavno povecheto kolegi vav foruma,sa vse oshte uchashti(moite uvajenie)i ne se se sblaskvali s praktikata,i davayki svoite saveti se upovavat samo na teoretichnite si poznania.
- ald
Mejdu drugoto,tozi otgovor ne beshe nasochen kam 12345,i Georgi.Vse pak na takav hitrec tova mu stiga,i bez tova edva li shte razbere terminologiata s koiato juristat boravi
- ald
Hej Ald, kakva juridi4eska terminologiq ima v slednite dumi: vnasq6 sumata v nqkoq banka, koqto ti otkriva smetka, izdava ti vnosna belejka, vnosnata belejka vnasq6 zaedno sas zaqvlenieto i dr. dokumenti vav firmeno otdelenie i sled kato izleze re6enieto otiva6 v bankata i si vzema6 parite? A kopele? Ke vi ... pi4ku mater na kurec, sme6nici! Golemite juristi zatova sa golemi, za6toto si pozvolqvat da predostavqt pezplatna pravna pomo6t. Vie ste balhi be!
- P.P.Class
Необходимо е при регистрация да внесете 5000 лв. за ЕООД/ООД, като закона дава възможност да се внесе само част от капитала, а имено 3500 лв. Общо взето това са затворени пари за около месец... след което може да си ги изтеглите. Принципно закона задължава след това да се удостовери, че е внесен целият капитал, т.е да довнесете 1500 лв. но такова нещо още ;) не се е случвало, т.е разминавате се само с 3500... таксите обаче са вече увеличени 250 държавна такса, 30 или 60 беше за уникалност на името, 3 лв. за препис... и 1 месец чакане ;) в зависимост кой е Окръжният съд/ респ. дали е СГС, после 20-30 лв. за печат, който получавате след като представите копие от решението и се тръгва по Данъчно, БУЛСТАТ /40 лв. и НОИ :) 1 ден ходене по мъките... после касов апарат счетоводител и теглиш чертата удоволствието да регистрираш Еоод/оод е към 7000 лв. в тях се включва и адв. хонорар като минимумът е някъде към 250 лв. :)
- Гери
Dragi mi, nemojah samo da razbera,zashto e nujno s psuvnite si kam men da dokazvash,che si nesposoben dori na malko uvajenie kam horata,ot koito v momenta se nujdaesh.O,da zabravih nie sme "balhi" ,ami obarni se kam velikite juristi.
Mejdu drugoto,poluchavayki otgovor ot uchashti(kakto sam napisala) veroiatnostta da badesh zabluden e mnogo goliama,uprekat mi e, i kam kolegite,koito sled kato se sblaskat s po-slojen kazus ostavat malchalivi-zashto li?:)))
Mejdu drugoto,poluchavayki otgovor ot uchashti(kakto sam napisala) veroiatnostta da badesh zabluden e mnogo goliama,uprekat mi e, i kam kolegite,koito sled kato se sblaskat s po-slojen kazus ostavat malchalivi-zashto li?:)))
- dal
След регистрацията дружеството става субект на правото. Капиталът можете да внесете по набирателна сметка разкрита от Вас в избрана от Вас, която и да е Търг.банка. За целта е необходимо да представите учредителен акт, от който да е видна волята Ви за организиране на подобно търговско предприятие в избраната от Вас правно-организационна форма-ЕООД.
- Тодор Василев
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|