Здравейте,
Съпругата ми иска развод защото е сприала да ме обича. Имема дъщеричка на 2 месеца (правилно четете) и в момента и тя и бебето са в друг град при родителите й.
Аз не желая да се развеждаме и искам отново да се съберем. Молбата за развод вече е пусната.
Има ли начин съдът да отхвърли развода и да принуди съпругата ми да се върне с детенцето ?
В този случай аз ще поема всички разходи на съдът защото тя ще доиде при мен, но въпреки това мислиа че това е най-доброто решение.
Моля подскажете ми ако има и други решения.
Благодаря Ви.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ !!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПОМОЩ !!!
Насила хубост не става, драги!
Все пак има една възможност: чл.99 ал.4 от Семейния кодекс. "Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът".
Съветвам те да си намериш адвокат. Очаква те дълга и трудна битка. Ако съпругата ти е решила да се развежда, по-вероятно е това да стане. Ще доведе свидетели, ще те изкарат лош, зъл, без пари, че я биеш, че я заплашваш, че не и помагаш, че й изневеряваш.
Все пак има една възможност: чл.99 ал.4 от Семейния кодекс. "Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът".
Съветвам те да си намериш адвокат. Очаква те дълга и трудна битка. Ако съпругата ти е решила да се развежда, по-вероятно е това да стане. Ще доведе свидетели, ще те изкарат лош, зъл, без пари, че я биеш, че я заплашваш, че не и помагаш, че й изневеряваш.
- Иван
;"))) все хубави неща... по добре споразумение и мирно и тихо приключвате всичко без циркове и скандали!
- Гери
склони глава и имаи кураж ти си Човека които може да си Помогне
- advokatmarkov
- Нов потребител
Какво занчи "Склони глава и имай кураж.." ?
Значи ли това, че трябва да приема развода по взаимно съгласие??
Каквото и да стане, искам да знам, че съм направил всичко възможно за да задържа семейството си.
Ако трябва да мина през "свинщини" в съда ще го направя.. искам да знам обаче дали има шанс.
Благодаря Ви за съветите.
Значи ли това, че трябва да приема развода по взаимно съгласие??
Каквото и да стане, искам да знам, че съм направил всичко възможно за да задържа семейството си.
Ако трябва да мина през "свинщини" в съда ще го направя.. искам да знам обаче дали има шанс.
Благодаря Ви за съветите.
- Анонимен
Аз имам същия проблем. На 14.01 е първото дело ако искаш ме потарси за обмяна на съвети.
- 1234
Ако наистина си готов на свинщини в съда, то е възможно иска за развод да бъде отхвърлен, но никой НЕ МОЖЕ ДА ПРИНУДИ ЖЕНА ТИ да се върне при теб. Това зависи единствено от теб, но свинщините не са правилното решение.
- g
Не искам да те отчайвам приятел,но обобщено написаното от колегите до тук е абсолютно вярно и напълно не в твоя полза! Приказката,че на сила хубост не става е най-вярна! Развирам желанието и готовността ти да преминеш през всякакви трудности, само и само да запазиш семейството си, но дали и съпругата ти желае и е готова на същото? На този въпрос само ти можеш да си отговориш, а най-добре е да го изясните и двамата, ако тя разбира се желае да го обсъжда!Опитай се да поговориш с нея, поставяйки не само своите претенции, но и разглеждай нещата и от нейната позиция! Така имаш по-голям шанс да те разбере и да я върнеш! А за запазване целостта на семейството се изисква много повече - любов, разбиране,търпение и постоянство! Намесата на трети субект между вас, в това число и съда, няма да реши в полза на желанието ти проблемите ви! Дори и да не получи развод, ако няма желание и не те обича, никой не може да я накара на сила да живее при теб, а дори и това да стане, живота ти ще бъде ад и само ще страдаш!Опитай да предизвикаш в нея онези чувства, които са я накарали да се омъжи за теб! Сажалявам ако написаното от мен не ти помага и те разочарова!Искрено ти желая успех!
- todor_gp
- Нов потребител
По скромното ми мнение...
Ако съпругата Ви е решила,че повече не Ви обича и не иска да живее с вас,според мен означава,че нищо не може да я спре от решителната крачка...
Но все пак съдебното производство винаги започва с помирително заседание и това може да е повод тя добре да размисли.
Ако не - най-удачното може би ще бъде развод по взаимно съгласие,защото тогава вие заедно ще определите вашите бъдещи отношения и бъдещето на детето ви след развода!
Но все пак съдебното производство винаги започва с помирително заседание и това може да е повод тя добре да размисли.
Ако не - най-удачното може би ще бъде развод по взаимно съгласие,защото тогава вие заедно ще определите вашите бъдещи отношения и бъдещето на детето ви след развода!
- glary15
- Нов потребител
Re: По скромното ми мнение...
Здравейте,
Благодаря Ви за съветите.. мисля че помогнаха (по скоро да осъзная ситуацията).
Има развитие по въпроса...
Очаквах молба за развод а получих Искова молба за издръжка (без да се споменава развода а някакъв чл. 82).
Та си мисля че това е по-скоро стъпка към развода а не в обратната посока.
Какво мислите Вие ?
Предварително Ви благодаря.
Благодаря Ви за съветите.. мисля че помогнаха (по скоро да осъзная ситуацията).
Има развитие по въпроса...
Очаквах молба за развод а получих Искова молба за издръжка (без да се споменава развода а някакъв чл. 82).
Та си мисля че това е по-скоро стъпка към развода а не в обратната посока.
Какво мислите Вие ?
Предварително Ви благодаря.
- Анонимен
Човече, имах абсолютно същия проблем.При мен даже нещата се усложниха от намесата на майка и.Намерих си адвокат и от консултацията ми стана ясно колко малки са шансовете ми.Така реших да опитам с добро.Месец и половина съм я свалял като ново гадже с всичките му екстри,обещавах и какво ли не като междевременно работех по документите и свидетелите ако се стигне до развод.
Най-накрая успях да я убедя да се върне,но сега винаги съм нащрек.Моят съвет е задължително опитаи с мир ,но се готви за война.Шансовете с мир са по-големи.
Ако тръгнеш на война само факта че си мъж те поставя в неизгодна позиция.Не искам да те отчаивам ,но живота е несправедлив. Ако се стигне до дела не играи
ферплеи ,а използваи всичко лъжливи свидатели, подкупи и т.н. в краина сметка става вапрос за детето ти.
УСПЕХ ПРИЯТЕЛ !!!
Най-накрая успях да я убедя да се върне,но сега винаги съм нащрек.Моят съвет е задължително опитаи с мир ,но се готви за война.Шансовете с мир са по-големи.
Ако тръгнеш на война само факта че си мъж те поставя в неизгодна позиция.Не искам да те отчаивам ,но живота е несправедлив. Ако се стигне до дела не играи
ферплеи ,а използваи всичко лъжливи свидатели, подкупи и т.н. в краина сметка става вапрос за детето ти.
УСПЕХ ПРИЯТЕЛ !!!
- Shestaka
"чудесен" съвет ти дава Shestaka, но това явно е човек, който или няма представа или има съвсем бегла такава относно производството и реда за прекратяване на брака. при решаването на точно този твъй проблем, в никакъв случай не биха ти помогнали подкупите и лъжливите свидетели. тъкмо обратното, те биха ти струпали и други проблеми. дали ще запазите брака си зависи само от теб и съпругата ти. дори и да бъде отхвърлен иска и за развод, което не е невъзможно, но пък е трудно постижимо, съдебното решение едва ли ще я върни с детето при теб. ти заедно с адвоката си преценвай как да постъпиш, но моя съвет е първо да прибегнеш към диалога.
- bi
Семеиство не се запазва със свинщини а с желание и с взаимно уважение-какво ще спечелиш ако тя остане с теб без да го желае...По добре се разберете как ще си гледате детенцето след развода за да е щастливо то-а нея насила не можеш да я задържиш.Има семеиства които живеят заедно и са разбити и такива които са щастливи по отделно.Най-важни са ни децата-помисли!
- ianica
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|