начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Nekorekten advokat- predvaritelno se izviniavam na vsi4ki ot

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Nekorekten advokat- predvaritelno se izviniavam na vsi4ki ot

Мнениеот Liuboznatelna » 21 Яну 2004, 15:37

Stava vapros za advokata mi koito ot 5 meseca znae, 4e imame parvo sadebno zasedanie v karia na meseca vav vtora instancia. Kogato go karah da otide da proveri koi e podpisal prizovkata mi poneje ia namerih pod vratata toi mi kazvashe ima vreme, ima vreme. Dnes kato mu se odadih da go pitam kakvo e proveril toi mi otgovori, 4e prizovkite oshte ne sa doshli i ako iskam da se iaviava na deloto sled 1 sedmica triabva da mu zanesa 100 leva ili da si tarsia drug advokat. Spored men tova e jiv reket edna sedmica predi delo pri polokenie, 4e ne mi e kazal zatova v na4aloto na samoto delo (parva- tolkova, vtora- tolkva)za da si napravia smetkata! Kak da se zashtitia v slu4aia i kakvi sa posledstviata za nego-, nai-malkoto ne e moralno pri polojenie,4e dosega sam bila korektna s nego dori kogato zabravi da se iavi na edno zasedanie po drugo delo i ne predprieh nishto togava.
Triabva li da pisha molba do sadiata da otloji deloto dokato si nameria drug , kakto i da ne priema nikakvi molbi i documenti ot dosegashniat mi advokat??
Molia vi otgovorete mi- niama nikakvo vreme.
Predvaritelno blagodaria
Liuboznatelna

Re: Nekorekten advokat- predvaritelno se izviniavam na vsi4k

Мнениеот konstantina » 21 Яну 2004, 16:23

Какво ви е делото?
Можете да пуснете молба до съдията, в която да опишете, че се отказвате от адвоката си и молите делото да се отложи с оглед краткото време за намиране на нов защитник. Преди това може да поискате от адвоката си да подпишете двамата документ с достоверна дата (не с по-задна), че поради .................................................. прекратявате договора за правна помощ.
konstantina
Младши потребител

Мнениеот Liuboznatelna » 21 Яну 2004, 16:43

Ami bivshiat mi saprug me sadi za naem na apartamenta koito ni ostavi za polzvane na men i deteto ( app. mu e darenie predi braka) i poneje spe4elih deloto na parva instancia toi go objalva.
Taka,4e ima li niakoi koito iska da se zaeme s vtorata instancia i kolko honorat shte iska! Deloto e na 28 Jan v gradski sad! Tarsia si spesho adv., no mi pishete i honorara si za tova
Blagodaria predvaritelno
Liuboznatelna

Мнениеот malk » 25 Яну 2004, 16:59

zdraVEI, 1. nemoje da vi posavetvam dali da si tarsite drug adv.ili da zaplatite na staria tova go reshavate vie klientite , zashtoto neznam kolko pari e poluchil do sega. i ot tiah doniakade zavisi dali ste se iavi i na 2-ra ins-ia.Po prinncip e normalno 2-ra ins-ia za 100 lv. no ako gi imate, i zavisi ...Ideiata vi da otlojite deloto e dobra s molba za druga DATA ,no i na vas vi se iska da priklychi delot po skoro.Ako iskate pomosht adres;targovski dom et.1.kantora 120 t.9896080.-12-13.30.ч.0888371724 adv. Kolev
malk

Мнениеот plamenagadjonova » 25 Яну 2004, 17:54

Най-неприятната за теб истина е, че никой адвокат няма да ти вземе по-малко от поисканото от твоя. Разсрочването на делото във времето може и дае в твой интерес и никога не се знае, а освен това явно дотук си е свършил работата и го е спечелил в първа инстанция. Гадничко те изнудва за пари, но нямаш гаранция, че и новият ти адвокат няма да го стори! Просто си попаднала на такъв тип адвокат и ако нямаш познат друг адвокат не рискувай да го сменяш, понеже си му сърдита или по препоръки от форума
plamenagadjonova
Младши потребител

Мнениеот lara » 26 Яну 2004, 14:20

Към колегите-адвокати!!!!:
Аз не видях от всички тези "препоръки за правна помощ" (?!), макар, че някой са просто подкана "Ела дай и на мен 100 лв.!, щото ще ти работя по-добре", та аз не прочетох някой да попита за името на този адвокат? Кой е той?
Бихте ли му написали името и координатите на този ваш адвокат? Защо го оставяте анонимен? Жест ли му правите?
Този форум се чете както от юристи, така и от граждани. Нека има гластност някаква. И тя трябва да дойде точно от тези, които са недоволни от някого или от нещо.
Защо просто не отидете в САК и не подадете сигнал до дисциплинарната комисия?
Как са ви уредени финансовите взаимоотношения с този адвокат? На "четири очи" или с валидно пълномощно с вписана вътре реална сума?
И не разбрах, Вие друг адвокат ли си търсите, "безплатен съвет" или просто да си излеете болката?
А от такива "пишман" адвокати понякога ми се налага да кажа с половин уста, че съм адвокат....Но, това си е мой проблем, за съжаление......А не на гилдията......А що ли да е само мой? Ами не знам, казва ли ти някой?
lara
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 26 Яну 2004, 20:13

За Liuboznatelna (---.tu-sofia.bg)
Уважаема госпожо,
Преди да продължите с това ваше недоволство, ще ви попитам : Вие уговорили ли сте се с колегата за възнаграждението му за всички инстанции (имайте предвид, че те са три)? Съмнявам се. А имате ли уговорка за размера на разноските, които той може да направи? Съмнявам се. Вие попитахте ли го за какво ви иска тези 100 лв. - за възнаграждение за втора инстанция или за разноски за явяване пред въззивната инстанция ? Съмнявам се.
Първо говорете с адвоката си и си изчистете отношенията, защото от такива "конфронтации" ще загубите предимно вие.
Колеги,
Тези "акъли", които давате без да знаете какви са точно отношенията между адвоката и доверителя му са (меко казано) некоректни. Вие запознати ли сте с това дело и бихте ли успели да се подготвите за ден-два, че да се явите? Съмнявам се. Или може би разчитате на това, че колегата все пак си е свършил работата на първа инстанция и могат да се вземат едни пари, ей така, от въздуха, за едно формално явяване?!?!? Това не е етично.
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот ianica » 05 Фев 2004, 13:24

temata e blizka do moia problem i zatova bih iskala da popitam kogato stava vupros za vodene na izpulnitelno delo tova ozna4ava li 4e s napisvaneto na iskova molba zadulgeniata na advokata priklu4vat i kolko gore dolu kato pari e VODENETO na edno izpulnitelno delo
ianica

Мнениеот adv. D. » 05 Фев 2004, 13:36

tvoiat vapros e mnogo obsht - zavisi kakvo ste se sporazumeli s advokata si: samo da napishe molbata li ili i da vi zashtitava po deloto, za kakvo e obrazuvano izpalnitelnoto delo i t.n. Ot tezi neshta zavisi i vaprosa za vaznagrajdenieto, vseki konkreten sluchai e razlichen. Za kakvo stava na vapros pri vas?
adv. D.

Мнениеот ianica » 05 Фев 2004, 13:57

ba6tata ne pla6ta izdrugka -za tova e izpulnitelnoto delo a s advokata mi se razbrahme da mi vodi deloto,a ne da go zavede,dori biahme govorili da mu izpla6tam sumata na 4asti kato za edna 4ast sebiahme razbrali da ia dam sled kato si polu4a izdrugkata.posle tia zapo4na vseki put kato se vidim da mi iska pari za razhodi i t.n.imalko po malko az i isplatih cialata ugovorena suma sled koeto tia prestana da se zanimava s deloto.Sega mi kaza 4e sama triabva da hodia s sudiikata na ogled na edin adres za opis na imu6testvoto,ponege tia se geni,ne mi kazva kogato e nasro4ena data i vuob6te izostavi vsi4ko sled kato si polu4i parite
ianica

Мнениеот adv. D. » 05 Фев 2004, 15:50

situaciata pri teb e naistina dosta nepriatna, no triabva da znaesh che advokatkata ti e dlajna da vodi dokrai deloto - dokato prkliuchi. Moje bi shte triabva da precenish dali da nastoiavash za tova, da iskash sadeistvieto na drug advokat, ili da deistvash lichno ti i sama, no togava triabva pone da se savetvash s advokat koga i kakvo da pravish.
adv. D.

Мнениеот ianica » 05 Фев 2004, 16:21

ami az to4no zatova vleznah v va6ia sait i polu4ih niakoi mnogo polezni suveti ot kolegite vi-za koeto sum im mnogo blagodarna no ne smiatam 4e e 4estno (da se postupva po tozi na4in).vse pak sum mnogo priatno iznenadana 4e ima advokati kato vas-tova vi pravi 4est,a su6to zabeliazvam 4e vzaimno si pomagate,koeto pri drugi profesii riadko se sre6ta
ianica

Мнениеот az- » 05 Фев 2004, 18:14

blagodaria :))
e, i pri nas si ima "izkliuchenia" ot tova, koeto kazvash /i nadiavam se tvoiat slu4ai da e izlkiu4enie, a ne pravilo, makar che pove4eto hora ot edin takav advokat praviat i obsht izvod za vsi4ki/. Vidiah naistina che mnogo polezni saveti sa ti dali kolegite.
az-

Мнениеот nedovolen » 06 Фев 2004, 20:23

vednaga vi davam 2 imena:Emilia Kun4eva i Ivelina Hristova-na tezi geni ne davaite predvaritelno pari ili nai dobre ne hodete pri tiah za suvet.Az postradah...
nedovolen

Мнениеот *** » 09 Фев 2004, 01:59

БРАВО!!!
Така трябва да седейства.
В този спор имам чувството, че всеки иска да се направи велик.
Но никой не знае какъв е конкретният случай.
Защо се е получило така.
Не винаги адвокатът е виновен.
Клиентите също са лоши и не трябва да се обобщават под един знаменател нито адвокати, нито клиенти.
Не разбрах какво означава нормално е 100 лева за втора инстанция.
От такива колеги - затова сме стигнали на това ниво.
Хонорарът зависи от цената на исковата претенция и от сложността на правния казус.
Стига с това подбиване на цени.
Видяли ли сте колеги някой таксиметров шофьор да подбива цена - не.
Затова те са по-добрата гилдия от нас.

Мнениеот Tsolakis » 09 Фев 2004, 10:01

Ostavam Vi e-mail.Adresat mi e gr Sofia ul Tsar Asen 2b et 4.Stefka 4olakis.Zapoviadaite 6te se razberem.
Tsolakis

Назад към Семейни казуси