начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

V BG i USA sad sa zavedeni IM za Razvod.Kak da prekr.deloto

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: V BG i USA sad sa zavedeni IM za Razvod.Kak da prekr.del

Мнениеот донна2 » 10 Юли 2004, 19:38

А намерила си адвокат там ами така и трябва ,какво да се прави емигранският ти мозък явно друго не е могъл да съчини освен това което си написала само един ниско интелегентен човек може да обижда директно както си го направила ти , ти си тая която има много да учи ти си и тая която не е могла да се оправи в БЪЛГАРИЯ та си е хванала багажа и заминала на другия край на света ,жалка си мила и то много , НЕ БИХ ПРИЕЛА НА СЕРИОЗНО КАКВОТО И ДА Е ОТ ТАКАВА КОТО ТЕБЕ !
Много ли си постигнала като си отишла някъде на онзи край на света ,а за подарък трябва да има двама единия да го даде ,а другия да го приеме е аз не приемам нищо от такива като теб , но ако се биеш по гърдите че си постигнала каквото и да е на онзи край на света където си чужденец и..........мога да ти дам адресите на няколко социални заведения та им направиш подарък .
донна2

Мнениеот vassiliy » 10 Юли 2004, 20:16

Malak 4ovek si donna2 i zatova me4tite ti sa malki .Ti ne si vinovna za tova , sa6aliavam mnogo.
Savet : ne stoi tolkova mnogo v internet , ne ti se otraziava dobre na nervnata sistema.Dokazano e nau4no ne se 6eguvam .Pritesniavam se za teb.
Ne sam samo skromen no i blagoroden.Vse pak nie kolegite triabva da se podar6ame .
6te se radvam ti da mi pomogne6 niakoga s dobar savet kakto az go pravia .
vassiliy
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 10 Юли 2004, 20:25

Колко и какви са ми мечтите аз си знам ,но каквито и да се те са осъщесвени ,а другите ще се осъществят , твоите нали са много големи ,ти си голям човек ,постигнал си "много " поне така се подразбира от подтекста на написаното ,само знай едно човек който е постигнал много не се държи като тебе , явно неудовлетворението те дразни и няма друг начин по който да се изявиш ,е какво да се прави ,аз все пак не се притеснявам за теб проблема си е твой ............

Питане: Голям човек с vassiliy се отъждествява защото ,ако е така наистина има основание за притеснение .............
донна2

Мнениеот Nikoleta M » 11 Юли 2004, 09:48

USA ne e kraia na sveta,a nai-silnata i prosperirashta darjava v momenta,za razlika ot BG,za sajalenie,razbira se,za vsi4ki nas.Mnogo hora ot tsial sviat idvat tuk,idvali sa bashtite i diadovtsite im,zashtoto sa bili smeli da napusnat rodnoto si selo.Radvam se,4e imam vazmojnost da jiveia i rabotia v tazi great country,ako naistina se mislish za inteligentna,ne bi triabvalo da imash tozi grub i piperliv re4nik,ne ti otiva,horata tarsiat savet,moje da poznavash niakoi advokat v USA,ne da se zaiajdash,naistina Vas e prav,stoi po-malko v internet,obshtuvai pove4e s horata,shte ti pomogne,s uvajenie.Pozdravi ot kraia na sveta.
Nikoleta M

Мнениеот donna » 11 Юли 2004, 10:06

Да наистина се иска голяма смелос да успееш да се оправиш в България ,а не да си грабваш шапката и да бягаш на другия край на света ......... браво на тия които останаха и успяха тук в България

Кой бил прав ,човекът който обиди целия форум той ли бил прав айде бе ,за него форума е място където може да си изяви нарцисизма и нищо по-вече

ето цитирам
това е от темата адвокати с тоги

Re: Advokati v togi?!
Автор: vassiliy (---.proxy.aol.com)
Дата: 26-06-04 07:46

"........Tova e Evropeiska 6kola i primera s nekadarnosta na BG advokati v sravnenie s USA im kolegi e priznak na niska kultura ............."

Какво прави във този форум човек който е казал това направо нямам думи

а за твое сведение за да ми е включен интернета значи върша нещо почивните дни са ми най-удобното време и нищо не ми пречи да хвърлям по едно око и тук
donna
Старши потребител

vasilii

Мнениеот Nikolay Jordanov » 13 Юли 2004, 01:44

Hhehehehe,

Ne moga da se vazdarza da ne se obadia...

Ne che odobriavam lichni napadki obache...

Znachi izliza, che s 1 godishno kursche i niakvi 3 izpitcheta (kvi pak sa tez izpiti??!!) i Burgaskia svoboden universitet e just as good as Harvard....hihihi. Shte se napishkam.

Vasilii, ako s tova otnoshenie mislish da se gotvish za the NY Bar exam (dori i kato minesh "kurscheto") shte e po dobre da ne zabraviash, che the passing rate za foreign lawyers e pod 20%. In any event-pozelavam ti uspeh-samo dokato ne se zakalnesh pred the NY Appellate division ne se predstaviai za advokat v US.

Shtoto shte me iadosash i shte vzema da napisha na The Grievance committee of the NY Bar, che osashtestviavash unauthorized practice of law i togava mozesh da kiss-nesh good bye admission-a (daze i ako minesh trite "izpitcheta"(predpolagam, che imash predvid the bar examination))...;-) Niama da imash shans da minesh prez The character committee.

Taka che Vasko, ne se pravi na tolkoz velik s tvoia partner v US. Take it easy-dokazvai se chrez rabotata si a ne chrez podmiatania v lex.bg. Az mislia, che shte e po-dobre da se poddarzame otkolkoto da se napadame edni drugi.

Pozdravi ot men i izvinenia za anglitsizmite.
Nikolay
Nikolay Jordanov

Мнениеот Nikoleta M » 13 Юли 2004, 05:59

Da sprem s li4nite napadki i da si podadem raka.S uvajenie,Nikoleta.
Nikoleta M

Мнениеот Nikoleta M » 13 Юли 2004, 08:27

Da sprem s li4nite napadki i da si podadem raka.S uvajenie,Nikoleta.
Nikoleta M

Za Nikolay Jordanov

Мнениеот Rohy2 » 13 Юли 2004, 08:47

Zdraveite g-n Nikolai Jordanov,
Iskam da Vi popitam s kakva to4no advokatska deinost se znimavate v US? Imam predvid poemate li Bg. grajdani sas Zeleni karti,koito ne iskat da pritesniavat priateli, no sashtevremenno ne znaiat kak da se opraviat v na4aloto v US -oshte ot letishteto.Imam predvid vsiakakva juridi4eska pomosht kato - namirane na kvartira, namirane na rabota, pomosht pri popalvane na dokumetni & t.n.- Vie po-dobre znaete kakvo triabva na US- zemia.
Ako imate interest pishete mi na e-mail: belal@abv.bg za da izpadnem v podrobnosti, a ako ne- pone ako mojete mi prepora4aite niakoi, koito se zanimava s tova na teritoriata na US, kato za predpo4tane e shtata Kalifornia.
Davam Vi e-mail poneje mnogo trudno mi se otdava da otvariam tazi stranica t.k. v momenta ne sam v Bg. sashto- taka, 4e mi otgovorete tam ako jelaete.
Predvaritelno Vi blagodaria
Rohy2

Мнениеот Rohy2 » 13 Юли 2004, 10:31

Ne si prava Donna2, az li4no se imam za mnogo uspiala v Bg. za moiata vazrast- na 33 sam & sam prepodavatel v eliten darjaven universitet v Sofia, na semestar prez men minavat na obu4enie okolo 200 studenta, v momenta podgotviam PhD za vatreshan zashtita, imam edno petentovano otkritie& u4astia v mnogo Bg.& mejdunarodni konferencii sas statii&dokladi, omajena sam&imam sin na 10 godini, karam kola otli4no, no jivota me provokira s vazmojnost za zaminavane v USA & naistina mnogo seriozno se zamisliame sas sapruga mi nad tazi vazmojnost- tai kato sama znaesh s darjvni zaplati v Bg trudno se jivee ili moje bi triabva da vzimam podkupi ot studentite za vseki podpis& ocenka????? Taka, 4e naistina trudno se jivee v Bg. po4tennoa sashtevremenno se iska mnogo smelost da napusnesh Roninata si barabar s cialoto semeistvo & da otidesh v edna nepoznata darjava, s nepoznati zakoni osobenno ako niama koi da ti podade raka v na4aloto kakto e v moia slu4i- naistina pone sega se ubedih sas sigurnost, 4e v balgarite v 4ujbina mnogo trudno si podavat raka nezavisimo,4e prei tova ste bili priateli ot godini tuk& nezavisimo, 4e i te kato teb v na4aloto bez 4ujda pomosht ne biha mogli da se opraviat, no iavno barzo se zabravia tova ili vsi4ko prosto opira do 4oveka poneje e glupavo da se slagat vsi4ki hora pod edin znamenatel sadeiki po nacionalnostta ili religiata- ot li4en opit go kazvam ( pri tova sam obu4avala & mnogo 4ujdestranni studenti, no ne sam vidiala nishto losho ot tiah). . Taka,4e mnogo ot balgarite po sveta ne sa napravili takiva sadbovni kra4ki ot hubavo- 4e koi biaga ot hubavoto donna?? Vseki se stremi da osiguri po-dobar jivot na decata si s pove4e perespektiva za badeshteto! Taka, 4e ostavete glupavia narcisizam & egocentri4nata borba koiato ste podhvanali tuk& daite da si pomagame sas saveti & opit- ta nali vsi4ki vlizame v tozi sait s tazi cel, a ne da se saravnovavame& obijdame- v kraia na kraishtata nikoi ne ni kara nasila da sme tuk, da pitame ili otgovariame, oshte pove4e, 4e vsi4ko tuk e bezvazdmezno zasega:)))))! Taka, 4e derzaite & se dokazvaite s dobro, a ne s gluposti!
Blagodaria, 4e pro4etohte vsiko!;)))
P.S. vse oshte tarsia Bg.advokat, jiveesht&rabotesh ne teritoriat na USA za parvona4alna pomosht za ustanoviavane na USA- land, sreshtu saotvetnoto razumno zalashtane razbira se!
Oshte venaj blagodaria predvaritelno
Rohy2

Re: vasilii

Мнениеот vassiliy » 14 Юли 2004, 20:51

Nikolay , ne moga da ne vsema otno6enie po va6ite napadki sre6ty men
1.As nikoga ne sam deklarilar , 4e sam US praktikuva6t advokat.Dla6nosta koiato zaemam se nari4a Legal Consultant . Iaviavam se v sada po dela zaedno s moia partnior - izvesten mnogouva6avan US advokat.Preve6dam na BG , Makedonski i Ruski gra6dani koito ne znaiat ezika .Kogato e svarzano s BG gra6dani davam stanovi6ta po problemi s BG zakonodatelstvo v ka4estvoto si na BG advokat.Tezi pravomo6tia sa zalegnali i v novia zakon za Advokaturata v BG.
2.Otnosno kurs4eto kakto podigravatelno se izrazixte/ne vi pravi 4est/ :
Tova e spesialna programa za 4u6destranni advokati koito iskat da pridobiat pravosposobnost tuk v USA/saotvetnia 6tat/
Ima okolo 100 kursisti , advokati ot sial sviat se podgotviat po spesialna programa.
U4ebnoto zavedenie se kazva Kordozo Law School i e mnogo presti6no obrazovanie.Namira se v Manhattan , NY
Sled zavar6vaneto my ima mnogo te6ki izpiti za polu4avaneto na pravosposobnost.
Imam kolegi BG koito ve4e sa go zavar6ili i sa vseli tezi izoiti.Te ne sa zavar6ili SU v BG.
Imax golemo uva6enie kam vas kato kolega BG advokat , koito se opitva da postigne ne6to i v USA.
Ne 6elaia da komentiram va6eto otrisatelno otno6enie otno6enie kam vsi4ki kolegi uristi koito rabotiat sadii , prokurori , sledovateli , advokati i ne sa zavar6ili SU.
Vie obi6date xiliadi moi kolegi a ne samo men.
Mislex si , 4e vie ste nadsko4ili nikoi znamenitite BG porosi.Vse pak rabotite po spesialnosta si tuk v USA , ne miete 4inii kakto 80% ot BG v USA.Dalboko vi uva6avam vse o6te za tova.
Opitax se da povdigna vaprosi svarzani s slo6ni ur.kazusi s me6dunaroden elemaent , po koito niama nikakva praktika i ot dvete strani /BG,USA/

Ne sam se reklamiral nito kato BG , nito kato US advokat , ne sam si predlagal i uslugite si sre6tu zapla6tane.O4akvax da porodia pravna diskusia , vie sam vidiaxte kak zavar6i tova.

V vraska s Doona 2 i va6eto mnenie za BG advokati izrazix mnenie , 4e BG davokati sa dostoini za uva6enie za koeto biax obcvinen v narsisizam i sebelubie.
Kato kazax , 4e BG uristi sa ot Evropeiskata 6kola imax v predvid , 4e sme resipirali zakonodatelstvoto si ot Evrop. i po to4no ot Germanskoto , 4e imame mnogo moderna Konstitusia.
Ne posiagaite varxu i4esta na imeto Advokat.Ne se podigravaite s xiladite mi uva6avani kolegi v BG , kato s nasme6ka komentirate tiaxnia profesionalizam
Nikoga ne sam izraz.stanovi6te , 4e SU ne e nai dobrata 6kola v BG.Ne go pravete i za ostanalite legitimni UF v BG.
Na nas sa ni prepodavali 90 % ot va6ia prepodavatelski sastav , imali sme 1 god.sta6 i sme se iaviavali na Prak.Pril.Ispit v Minst.na Pravosadieto.
As li4no biax dar6avna pora4ka/imaxme 20 broiki/i vapreki vsi4ko sam si pla6tal za vseki semestar.

Nadiavam se da si satrudni4im v foruma.
Ne viarvax , 4e 6te se stigne do zaplaxi v li4en aspekt.
Zatova sme na takova dere6e v BG , zatova niamame i izgradena BG ob6nost nikade po Sveta i niama da imame .
Zatova i uva6avania kolega Rohy2 -istaknat urist ve4e se zamislia da napusne rodinata.Za6toto se mrazim i zavi6dame pome6du si , za6toto ni pravi 6tastlivi ne6tastieto na saseda ni.
Imeno poradi tezi sramni porosi poniakoga me e sram , 4e sam BG/mnogo mi e te6ko da go ka6a/

Uspex Kolega .
Niamam ni6to protiv vas da6e naprotiv , 6te se radvam da si satrudni4im imam ne6to v predvid.
cel.646-247-0305
Vassiliy
vassiliy
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси