- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Издръжка на деца
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Издръжка на деца
Предстои ми дело за увеличена издръжка на деца пред окръжен съд. Решението му съгласно закона е окончателно и не подлежи на обжалване. Затова - за да не стане късно как е редно да се процедира :
- да се изчака решението на Окръен съд и след това да се предизвика поизводство пред ВАС с конкретните наруения на закона
или
- преди излизане на решението на Окръжен съд да предизвикам чрез него или Районен съд дело пред ВАС - с конкретните нарушения на закона от Районен съд,
защото
в противен случай - при невъзможнжст за обжалване Решението на Окръжен съд, основано на погрешна стратегия от съдебната им практика, се нарушават неправилно и недопустимо човешките ми права съгласно Европейската Конвенция за Защита Правата на човека и Основните свободи, която е ратифицирана от Р.България, както и по силата на Конституцията на страната ни. А това е предмет на интерпретация от друго ниво. В случая бих желал да се огранича до институциите ни по стъпала на правомощията им.
- да се изчака решението на Окръен съд и след това да се предизвика поизводство пред ВАС с конкретните наруения на закона
или
- преди излизане на решението на Окръжен съд да предизвикам чрез него или Районен съд дело пред ВАС - с конкретните нарушения на закона от Районен съд,
защото
в противен случай - при невъзможнжст за обжалване Решението на Окръжен съд, основано на погрешна стратегия от съдебната им практика, се нарушават неправилно и недопустимо човешките ми права съгласно Европейската Конвенция за Защита Правата на човека и Основните свободи, която е ратифицирана от Р.България, както и по силата на Конституцията на страната ни. А това е предмет на интерпретация от друго ниво. В случая бих желал да се огранича до институциите ни по стъпала на правомощията им.
- Владимир
Re: Издръжка на деца
Правата ми са нарушени, поради неспазване на закона и не разбирам защо ВАС не може да се произнесе по въпроса за издръжка, когато става дума за нарушаване на закона.
- Владимир
защото това не е в правомощията на ВАС , а който има деца е длъжен да ги издържа децата не са само на майките ами и на бащите
- донна2
психологическо проучване ли правиш пиленце ,вече по тоя тема е правено потърси из нета
- ........
Здравеи КУКЛА. Нарушава се психиката на самите деца ,защото на правосъдието не му пука за тях. Затова виновните трябва да се съдат по истинско бързо производство. Гледай РЕАЛИТИ ТВ там има един негър съдия, много е готин, гарантирам че ще ме разбереш. ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ.
- Г.К.
Чакай сега, съвсем не разбирам вече! Обяснете ми!
Владимир се оплаква във форума, явно в качеството си на баща, че по някакъв начин не е доволен от издръжката за децата му. В какъв смисъл, не разбрах. Защото е баща, на който колкото и да му присъди съдът, му се струват много, или обратното, счита, че при всички положения са малко за децата. Не можах да разбера чия страна държи той...... На гледащите как да не платят, или на тези, които считат, че реалната издръжка на едно дете изобщо не съответства на тази, която съдът определя.
Пък и той говори за нарушаване на собствените си права, а не на децата му, поради което срамежливо си признавам, че счетох, че е от татковците, които като се разведат с жените си, се развеждат и с децата си.
Сега пък ГК говори за правата на децата ..... нищо не разбрах, моля, обяснете!
А готиния съдия Къртис по Реалити ТВ отдавна го гледам и нескрито му се кефя :)
Владимир се оплаква във форума, явно в качеството си на баща, че по някакъв начин не е доволен от издръжката за децата му. В какъв смисъл, не разбрах. Защото е баща, на който колкото и да му присъди съдът, му се струват много, или обратното, счита, че при всички положения са малко за децата. Не можах да разбера чия страна държи той...... На гледащите как да не платят, или на тези, които считат, че реалната издръжка на едно дете изобщо не съответства на тази, която съдът определя.
Пък и той говори за нарушаване на собствените си права, а не на децата му, поради което срамежливо си признавам, че счетох, че е от татковците, които като се разведат с жените си, се развеждат и с децата си.
Сега пък ГК говори за правата на децата ..... нищо не разбрах, моля, обяснете!
А готиния съдия Къртис по Реалити ТВ отдавна го гледам и нескрито му се кефя :)
- anabel
повръща ми се от бащи, който плащат издръжка само защото са "осъдени" и с това считат, че правят огромна услуга на бившата си съпруга или майката на детето им. замислят ли се изобщо, че с това не могат да компенсират разбитата психика на детето и колко се бъхти една такава майка, за да отгледа и възпита добре едно дете. какви права си ти нарушени? а даваш ли си сметка, ТИ какво нарушаваш в живота на детето си.
- майка
Господин "БАЩА",
напишете ясно становището си, ако искате да получите добър коментар!
Защо ми се струва, че Вие е сте по-скоро адвокатче на някой ЗАГУБЕН баща и Ви е срам да си признаете, че защитавате такова ВЛЕЧУГО??!!
С уважение:
майка на две "разведени" деца без стотинка издръжка
напишете ясно становището си, ако искате да получите добър коментар!
Защо ми се струва, че Вие е сте по-скоро адвокатче на някой ЗАГУБЕН баща и Ви е срам да си признаете, че защитавате такова ВЛЕЧУГО??!!
С уважение:
майка на две "разведени" деца без стотинка издръжка
- Диляна Райт
В подкрепа на Диляна Райт: Хайде най-накрая бащата да каже какво го "боли" по отношение на издръжката на децата му.
- kukla
Всички деца имат нужда от издръжка - хранят се, обличат се, учат, не дай боже дори боледуват. И всяко дете има двама родители, които са го създали, така, че и двамата трябва да носят отговорност за неговото отглеждане и възпитание.
- shveda
- Потребител
Така като гледам, май не всички го разбират.
- shveda
- Потребител
Напълно си прав, жалко е, че трябва тези неща не да се подразбират като изконно право, а хората да се побъркат да се борят за тях.
- kukla
преди година беше актуализирана издръжката на детето ми -15год.
бащата няколко месеца не плащаше издръжка,след което започна да дава пари на детето и да отказва да превежда сумите на посочената от нотар.покана банкова сметка на мое име.какво трябва да направя,при положение ,че същата ситуация се получи и преди делото за увеличаване на издръжката.тогава съдия -изпълнителят описа вещи,и за да приключи делото ни подведе да ги вземем,въпреки изричното предупреждение за негодността на ел.уреди
след получаването на вещите се наложи ремонт ,за да са годни за употреба.
реално аз платих двойно повече за ремонт,отколкото трябваше да получа.
ако эаведа ново дело за натрупаната нова сума се страхувам,че ще се получи
същата ситуация.дайте ми някакъв съвет как да постъпя,за да не ме разиграва повече бащата на детето ми!
бащата няколко месеца не плащаше издръжка,след което започна да дава пари на детето и да отказва да превежда сумите на посочената от нотар.покана банкова сметка на мое име.какво трябва да направя,при положение ,че същата ситуация се получи и преди делото за увеличаване на издръжката.тогава съдия -изпълнителят описа вещи,и за да приключи делото ни подведе да ги вземем,въпреки изричното предупреждение за негодността на ел.уреди
след получаването на вещите се наложи ремонт ,за да са годни за употреба.
реално аз платих двойно повече за ремонт,отколкото трябваше да получа.
ако эаведа ново дело за натрупаната нова сума се страхувам,че ще се получи
същата ситуация.дайте ми някакъв съвет как да постъпя,за да не ме разиграва повече бащата на детето ми!
- kote
- Нов потребител
Коте, събери му парите пак! Който плаща зле, плаща два пъти. Той е длъжен да плаща издръжката на теб, защото ти упражняваш родителските права, и твърдението му, че е платил парите на детето, не може да го освободи от това му задължение. Ти пък ще твърдиш, че не плаща - което си е истина.
- BlaueAugen
не разбирам плачещите майки - в колко случаи бащите искат да вземат децата след развода и биха се грижили дори по-добре от майките...... И колко развода са в резултат на забравили семействата си еманципирани жени???? Защо в такъв случай все бащите са виновни????
- kogopi
Абе Владимире, що щеш при ВАС бе? Ако правилно го чета, става дума за Върховния Административен съд, който ама съвсем хич няма нищо общо с издръжките. Поне откакто се помня, те са граждански дела, а не административни.
- Слави Котаров
Преди 2 год. беше променена издръжката на детето ми от 40 лв./ 1991г. / на 30 лв.Бащата не плати няколко месеца ,поради което се наложи да се обърна към съдия -изпълнителя.Тъй като таткото работеше без тр.договор съдия -изпълнителя предложи да опише вещи за дължимата сума.
Междувременно заведох дело за увеличение на издръжката, впредвид възрастта и нарастналите нужди на детето.Беше присъдена издръжка от 55 лв.В продължение на няколко месеца бащата изпращаше старата сума вместо на адреса или посочената банкова сметка на мое име чрез нотариална покана, с пощенски запис на името на непълнолетното дете.
За да приключи старото дело съдия -изпълнителя ни помоли да приберем описаните вещи, въпреки опасенията ми , че ще са негодни за употреба.Очакванията ми се оказаха верни, налагаше се отремонтиране ,което беше двойно по скъпо от дължимата сума.Сега процедурата трябва отново да се повтори за да събера разликата за месеците , в които не е плащан пълният размер на издръжката.
Моля, дайте ми съвет как да постъпя !Сякаш няма излизане от този омагьосан кръг.Бащата в момента е на работа / с тр.договор / , трябва ли аз да доказвам кога , на кого , по колко е превеждал?Владимир написа:
Междувременно заведох дело за увеличение на издръжката, впредвид възрастта и нарастналите нужди на детето.Беше присъдена издръжка от 55 лв.В продължение на няколко месеца бащата изпращаше старата сума вместо на адреса или посочената банкова сметка на мое име чрез нотариална покана, с пощенски запис на името на непълнолетното дете.
За да приключи старото дело съдия -изпълнителя ни помоли да приберем описаните вещи, въпреки опасенията ми , че ще са негодни за употреба.Очакванията ми се оказаха верни, налагаше се отремонтиране ,което беше двойно по скъпо от дължимата сума.Сега процедурата трябва отново да се повтори за да събера разликата за месеците , в които не е плащан пълният размер на издръжката.
Моля, дайте ми съвет как да постъпя !Сякаш няма излизане от този омагьосан кръг.Бащата в момента е на работа / с тр.договор / , трябва ли аз да доказвам кога , на кого , по колко е превеждал?Владимир написа:
- kote
- Нов потребител
Преди 2 год. беше променена издръжката на детето ми от 40 лв./ 1991г. / на 30 лв.Бащата не плати няколко месеца ,поради което се наложи да се обърна към съдия -изпълнителя.Тъй като таткото работеше без тр.договор съдия -изпълнителя предложи да опише вещи за дължимата сума.
Моля, дайте ми съвет как да постъпя !Сякаш няма излизане от този омагьосан кръг.Бащата в момента е на работа / с тр.договор / , трябва ли аз да доказвам кога , на кого , по колко е превеждал?
горният e-mail адрес е грешен ,моля пишете на :
jupiterbs@mbox.
Моля, дайте ми съвет как да постъпя !Сякаш няма излизане от този омагьосан кръг.Бащата в момента е на работа / с тр.договор / , трябва ли аз да доказвам кога , на кого , по колко е превеждал?
горният e-mail адрес е грешен ,моля пишете на :
jupiterbs@mbox.
- kote
- Нов потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|