Колеги, интересувам се от процедурата за назначаване на особен представител от районният съд относно продажба на имот, в който единият от съсобствениците е малолетно дете!
Моля, не ми разказвайте процедурата, не ми изпращайте "сламки", не ми пишете "как е в практиката" Имам конкретно питане:
Майката е починала, а бащата на детето проявява пълно безхаберие относно делът на детето. Останалите съсобственици (много близки роднини) искат да вземат всичко, без да дадат на детето, това, което му се полага. Налице е пълен конфликт в интересите на продавачите!
Въпросът ми е: Ако изложа цялата фактическа обстановка в нейният комплициран вид в молбата до РС и поискам да бъда назначена като собен представител в качеството си на адвокат, който да запази частта на детето от посегателства, възможно ли е това да стане без съгласието на безхаберният родител, който ми казва: "Да, ще подпиша молбата, но искам всичките пари на ръка! "
А детето е едва 7-годишно! Аз искам да ги преведа на детски влог и родителят да няма достъп до средствата!
Е, това е! Ако някой знае нека ми пише! Благодаря ви!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Особен представител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Особен представител
Искре, много ти е сложен казусът. Трябва да видя документи. Обади ми се утре (вторник), ако искаш, и ми донеси документи да видя. Днес не мога - ангажиран съм по казусът от четвъртък, на паметника "Левски", където се клаха шофьор и пешеходец (пешеходецът е моя човек и в момента се работи с нашата група свидетели).
- bgjurist
- Потребител
дори и да внесете сумата на влог бащата винаги може да изтегли сумата с разрешението на районният съд
- донна2
родителите на детето имат ли живи родители ?/дядо,баба/ ....
- ipon
- Потребител
Закон за закрила на детето / дв.бр48 от 13.06.2000 г. последно изм.и доп. дв.бр
63 15.07.2003 г.
63 15.07.2003 г.
- ipon
- Потребител
може да се настани при близки и роднини ,но от въпроса не става ясно дали са налице условия за това
- donna
- Старши потребител
Искра, замислям нещо за съдействие на АЗД.
- bgjurist
- Потребител
Защо не провериш дали не са налице предпоставките за ограничаване или лишаване от родителски права?
- shveda
- Потребител
Извинявай, че прекъснах, но ми спря ел. захранването. Можеш да сезираш районния прокурор и да поискаш той да заведе дело за ограничаване или лишаване от родителски права на безотговорния родител. Така както си описала фак. обстановка предполагам, че са налице предпоставките на чл. 74 или 75 от СК.
Дерзай!
Дерзай!
- shveda
- Потребител
лишаване или ограничаване на родителски права само защото не желае сумата да се вложи , ще загубиш вярвай ми , а и не знаеш кой гледа детето , също така това ми намирисва на роднините искат да продават бащатата не ще , имал ли е бащата брак с майката на детето ,ами ако е имал то и той има наследствен дял от личното имущество на съпругата
къде е конфликта на интереси и сигурни ли сте че районния съд ще разреши да се продава
къде е конфликта на интереси и сигурни ли сте че районния съд ще разреши да се продава
- донна2
Аз не съм на мнение, непременно да се пристъпи към ограничаване или лишаване от родителски права, трябва внимателно да се преценят всички за и против, но в практиката си се сблъсках с нещо подобно. След развод, майката, която упражняваше род. права върху малолетния си син беше продала жилището, което беше собственост на детето с разрешение на РС и месец след това беше подала жалба в РДВР, че някой е влязъл с взлом у дома й и е откраднал сумата от 30 000 $, която сума стояла в кутийка върху телевизора!!! Полицията съответно не откри нищо.
- shveda
- Потребител
тя такава е ясна ,само дето не ми е ясно защо е правила тоя цирк ,може би за след години ако детето пита какво направи с парите за оправдание
- donna
- Старши потребител
Благодаря на тези, които ми отговориха и пояснявам на тези, които питат:
Починалата майка има две деца от двама бащи. С единият е имала брак, а с другият-не! Двете деца се гледат от мъжа, с когото тя не е имала брак. Другият татко е алкохолик. Едното дете (на "алчният" татко) е малоллетно, другото дете (на "безхаберният") татко е непълнолетно. Бащата, с когот починалат е имала брак няма дял, защото имотъ е наследствен от нейните родители. Частта на децата е минимална, в сравнение с другите съсобственици - по1/12 на дете, което прави по около 2000 евро на всяко.
Колеги, помогнете ми с идеи за КАКВО са им по тези нищо и никакви пари на децата.
А, забравих една важна подробност. Апартаменът вече е капариран. Не ми давайте идеи за бавни дела, а за бързи решения.
А,и още една подробност. Вече говорих с дежурният съдия (един от всичките), така че принципно съм наясно с неясноти......
И така-2000 евро на дете....Къде е очевидната полза и законният интерес от тази продажба....??? питам аз....а и районният съдия също пита....а, и службата за закрила на детето към агенцията също пита....
Починалата майка има две деца от двама бащи. С единият е имала брак, а с другият-не! Двете деца се гледат от мъжа, с когото тя не е имала брак. Другият татко е алкохолик. Едното дете (на "алчният" татко) е малоллетно, другото дете (на "безхаберният") татко е непълнолетно. Бащата, с когот починалат е имала брак няма дял, защото имотъ е наследствен от нейните родители. Частта на децата е минимална, в сравнение с другите съсобственици - по1/12 на дете, което прави по около 2000 евро на всяко.
Колеги, помогнете ми с идеи за КАКВО са им по тези нищо и никакви пари на децата.
А, забравих една важна подробност. Апартаменът вече е капариран. Не ми давайте идеи за бавни дела, а за бързи решения.
А,и още една подробност. Вече говорих с дежурният съдия (един от всичките), така че принципно съм наясно с неясноти......
И така-2000 евро на дете....Къде е очевидната полза и законният интерес от тази продажба....??? питам аз....а и районният съдия също пита....а, и службата за закрила на детето към агенцията също пита....
- lara
- Младши потребител
Искра, само се разминаваме. Хайде утре около обяд да се видим (вероятно ще съм в района на 06 РПУ) и да видим за кво стаа дума.
Р.С.: А снощи изтърва голяяяяямо шоу!
Р.С.: А снощи изтърва голяяяяямо шоу!
- bgjurist
- Потребител
И такака-а-а-а... Веднъж и аз реших да поискам идея някаква в този форум, а то.....нищо.....
Благодаря, все пак, на тези, които писаха..като добър професионалист, пък и като човек, който знае поговорката, че "на вълкът вратът му е дебел, щото.. и т.н." аз намелих разрешение на въпроса.
Вярно, на ръба на закона, но законно.
Вярно, не съвсем юридическо, но съдиите го одобриха..
Вярно, не съвсем лесно, но кой е казал, че трябва да ни е лесно? Особено, когато става въпрос за големи хонорари!
Въпреки и заради всичко-Благодаря, колеги!
Благодаря, все пак, на тези, които писаха..като добър професионалист, пък и като човек, който знае поговорката, че "на вълкът вратът му е дебел, щото.. и т.н." аз намелих разрешение на въпроса.
Вярно, на ръба на закона, но законно.
Вярно, не съвсем юридическо, но съдиите го одобриха..
Вярно, не съвсем лесно, но кой е казал, че трябва да ни е лесно? Особено, когато става въпрос за големи хонорари!
Въпреки и заради всичко-Благодаря, колеги!
- lara
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|