начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да оспоря бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да оспоря бащинство

Мнениеот Петър » 29 Юли 2004, 20:49

уважаеми юристи,
Дъщеря ми е на 13 години,и от 12 години сме разведени със бившата ми съпруга...
Когато се разделихме, тя твърдеше че аз не съм бащата на детето,но за сметка на това вече толккова години ме тероризира за пари,и издръжки..
Бих желал да разбера как мога да оспоря бащинството,или целта ми е да се направи тест за бащинство..
моля ви кажете ми как да постъпя за да започна процедура за бащинство,и също така бих желал да пусна сигнал до прокурор,за евентуална извършена измама от страна на бившата ми съпруга..
Моля за съвет
Петър

Re: как да оспоря бащинство

Мнениеот Мама » 29 Юли 2004, 22:36

Вече не можеш. Срокът е една година, откакто си научил за раждането.
Мама

Мнениеот донна2 » 29 Юли 2004, 22:41

Ти май "татенце " си сърдит на бившото си семейство и бягаш от издръжка ,мозък имаш ли да поставиш такъв въпрос такива като теб ги ненавиждам ,бягайки от отговорност и чудейки се какви идиотщини да изфабрикуват та да и покажат на бившата от къде изгрява слънцето
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Юли 2004, 22:44

Ще пускал сигнал до прокурора боже за какво ще обвиниш детето и жената ,какво падение
донна2

Мнениеот ели » 30 Юли 2004, 09:02

Като толкова ти е тежало, защо се сещаш след 12 години?Или вече детето порасна и сега в тази възраст когато най-много се нуждае от внимание и подкрепа ти реши да се оттеглиш?Може би чакаш друго дете или новата ти "жена" не е съгласна да дели с дъщеряти от "бившата"!
ели

Мнениеот adi » 30 Юли 2004, 09:35

Zdraveite!
Kato ne mojete da pomognete na 4oveka nedeite da go sadite!!! Vaobste znaete li kakva e situatsiata ili znaete samo da drankate gluposti.Iposle zasto imalo takiva jeni,kato vas ot koito i men,kato jena me e sram!!!
Obarni se kam niakoi advokat, za po-podrobna info.Петър написа:
adi
Нов потребител

Мнениеот ели » 30 Юли 2004, 10:07

Каквато и да е ситуацията, не съм чула някоя жена да иска да се откаже от детето си или и да има са в много по-малко процентно отношение. Почти винаги при прекратяване на един брак се прекратяват и отношенията баща - дете, като че ли то е задължителна притурка на майката, а той вече няма грижи - издръжката,ако я плаща, не решава проблемите на детето. Като вдигне, примерно, температура се свива сърцето на майката, а бащата си пие някъде кафето. Не го казвам всичко това само по повод Петър. Последните 2-3 месеца имаше най-малко 4 такива теми, а колко ли бяха от търсещи издръжката на децата си майки?
ели

Мнениеот Диандето » 30 Юли 2004, 11:23

Ади, аз пък съм съгласна с останалите колеги. Виж и каква форма си е избрал да зададе въпроса - възможно най-анонимната. А дори и да не е биологичен баща на дъщеря си, би следвало тези 13 години да означават нещо.
Диандето

Мнениеот 1607 » 30 Юли 2004, 11:30

Ако се опитате да мислите като задаващия въпроса, ще разберете, че с годините съмнението, което се е загнездило в душата от грозните думи на жена му при развода, става все по- и по-силно. Той накрая все пак иска да знае истината /като всеки друг човек на негово място/. А съм сигурна, че каквато и да е тя /истината/, Петър няма да се откаже от детето си, което дълбоко му се ще да вярва, че е негово! Така че, моля Ви, не го съдете! Мислите само като юристи /което не е съвсем лошо/, но в живота все пак не всичко е престъпление и наказание...
1607

Мнениеот Мама » 30 Юли 2004, 11:59

За твое успокоение или неуспокоение предполагам, че може да се направи проверка - било чрез кръвногрупова или ДНК-експертиза. Предполагам, че няма пречка да се направи такава експертиза по желание в болниците, където ги правят. ДНК-експертизата е точна, но е скъпа. Преди време в Дир.бг имаше подобна тема в правния форум, имаше и посочен телефон на "Съдебна медицина" в София, където може да се пита правят ли такива експертизи по желание и колко струва. Но това е само за да разбереш наистина ли си биологичният баща. Забрави за иск за оспорване на бащинство. Изпуснал си срока. Не ми се вярва да успееш да докажеш, че си научил за раждането на детето преди по-малко от година - именно за раждането, а не за това, че евентуално може да не си бащата. С други думи, по документи оставаш forever баща на това момиче, все едно дали наистина си биологичният баща. Майката също няма право вече до оспорва бащинството ти - за нея срокът е същият. Детето пък съвсем няма право. Можеш евентуално да дадеш съгласие съпругът на майка и да я осинови, и по този начин се "освобождаваш" в максимална степен от бащинството си. Това е. Но наистина ли не го чувстваш това дете като твое и наистина ли не искаш да му плащаш издръжка и изобщо да си му баща? Не знам как стоят в твоя случай нещата, но Ели е права за много мъже. :-(
Мама

Мнениеот shveda » 31 Юли 2004, 14:01

За съжаление вече не можете, защото е изтекъл едногодишният срок за това. Той тече от деня, в който сте узнал за раждането на детето.
shveda
Потребител

Назад към Семейни казуси