начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Оспорване на дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване на дарение

Мнениеот ivo_yanchev » 07 Дек 2024, 21:36

Здравейте,
казусът е следният: Родителите ми имаха съвместен апартамент придобит по време на брака. След смъртта на единият родител аз ставам наследник на 25% от имота докато другият родител разполага с 75%. В последствие на живият родител му се ражда второ дете без да има сключен граждански брак. Когато детето е все още малолетно той прехвърля своят дял от имота на детето и не след дълго почива. Сега детето е вече пълнолетно и като притежател на 75% от имота иска да го продаде. Аз не живея там отдавна но живият родител на детето (който на мен не ми е никакъв) няма къде да живее. Въпросът е мога ли да атакувам по някакъв начин прехвърлянето на имота (което е станало преди 15 години)? Аз разбрах за това прехвърляне преди седмица. До сега съм плащал данък сгради и не съм се замислял какъв процент от имота притежавам. Къде мога да проверя документите по прехвърлянето? Ако на малолетното дете не е назначен особен представител може ли това да направи дарението нищожно и аз да получа по-голям процент от имота?
ivo_yanchev
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба