начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какъв ми е шансът

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какъв ми е шансът

Мнениеот майка » 26 Ное 2004, 14:41

Искам развод. Не съм от града, в който живея и работя. Имам дъщеря на 3, 5 г., в дома на родителите на съпруга ми сме. Заплатата ми е 208 лв. нетно. Очевидно мъжа ми ще има претенции за детето. Какви са шансовете ми съда да го присъди на мен. Достатъчни ли са доводите, че свекър ми е излежавал присъда за побой, макар и да е бил реабилитиран след това и дори в момента тече дело по същата причина. Имам и достатъчно свидетели, че съм добра майка. Доходът ми няма ли да се изтъкне като недостатъчен да издържам себе си и детето на квартита?
Моля ви, дайте ми съвет.
майка

Re: Какъв ми е шансът

Мнениеот Анди » 26 Ное 2004, 15:34

Никой няма да ви вземе детето,освен не сте най развратената и болна жена в града.А това за свекър ви въобще не ви трябва.Доходът ви също е достатъчен, още повече че ще осъдите бащата на издръжка, примерно 50 лв месечно.
Анди

Мнениеот llilia » 26 Ное 2004, 15:49

Практиката ми досега показва, че трябва майката да е наистина много лоша майка и с поведението си да дава лош пример, за да се присъдят на съпруга родителските права. От информацията, която предоставяте се разбира, че сте добра майка и можете да го докажете. Съдът ще вземе предвид и пола на детето, което също е във Ваша полза. От друга страна, трябва да докажете още, че детето е привързано към Вас, че има кой да Ви помага - например Ваши майка, баща, друг роднина/последното не е абсолютно задължително, а желателно/. Нищо не казвате за поведението на бащата и неговите доходи, за отношението му към детето и на детето към бащата. Тези обстоятелства също имат значение.
llilia
Младши потребител

Мнениеот майка » 26 Ное 2004, 16:00

Сама съм в този град и няма кой да ми помага. Всичките ми близки са на 100 км от мен. Съпругът ми обича детето, тя също е привързана към него, но основно аз се грижа за нея. Доходите на мъжа ми са с малко по-високи от моите- около 230 лв. чисти.
майка

Мнениеот llilia » 27 Ное 2004, 15:29

Мисля, че нямате повод за притеснение! Ще изтъкнете някои недостатъци на мъжа си, ще доведети свидетел, който да установи това, както и че сте много добра майка и няма да имате проблем.
llilia
Младши потребител

Мнениеот соледад » 27 Ное 2004, 23:59

ако все още четете отговори майко, съветвам ви да се ппотърсите Отдел за закрила на детето във Вашия град . Те работят по настоящ адрес на детето. Хубаво е да познават случая да ви консултират така и така ще трябва да представят становище или да депозират доклад в съда какъв е интереса на детето. Социалните работници имат възможност да посетят дома |Ви да направят среща с учителката на детето и личния лекар . могат да ви помогнат.
соледад

Мнениеот галина » 28 Ное 2004, 13:39

Няма място за притеснение.Няма да ви вземат детето. Биха го дали евентуално на бащата, ако в процеса се докаже,че Вие сте най-пропадналата жена или пък сте с психично заболяване. Не се притеснявайте! Намерете си някой адвокат,който да защитава интересите Ви. Ако не можете да си го позволите,смятам,че и сама ще се справите.Желая Ви искрено УСПЕХ и вярвам в него.
галина

Назад към Семейни казуси