начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да разбера дали са водени дела?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да разбера дали са водени дела?

Мнениеот стоян чолаков » 21 Дек 2004, 15:19

бих искал да разбера дали през 2003та са се провели две бракоразводни дела в софийски градски съд, след което процедурата е спряна поради отказ на една от страните. къде може да стане това? и как се прави такава проверка?
стоян чолаков

Re: как да разбера дали са водени дела?

Мнениеот monteskio. » 21 Дек 2004, 15:40

Здравейте,
Имате възможност да направите съответна справка в деловодство "БРАЧНО ОТДЕЛЕНИЕ", като посочите ЕГН на ижеца или ответника.

МОНТЕСКИО
monteskio.

Мнениеот адв. » 21 Дек 2004, 17:57

защо в СГС ???
адв.

Мнениеот Гери » 21 Дек 2004, 18:05

Първо, ако е в СГС е въззивно... иначе ако става въпрос за първа инстнация си е в Районен Съд - брачно...
Второ, никъде в СГС и СРС не може да направиш справка по ЕГН. Ако търсиш нещо хващаш си дебелите тетрадки (азбучниците) и си търсиш сам по имената на страните.
Гери

Мнениеот адв. » 21 Дек 2004, 18:12

ако е въззивно, има решение и делото е архивирано, не трябва ли да се намира в архива на Бъкстон?
адв.

Мнениеот monteskio. » 21 Дек 2004, 19:09

Лошо...не знаех , че в София липсва техническа възможност да се прави такава справка. Ей за това си обичам Варна))))

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот Гери » 21 Дек 2004, 19:24

Лошо я! Питаш ли ме мен? Първия ден, когато отидох в деловодството на СРП да правя справка по ЕГН щяха да ме набият :)
После ходи им разказвай, какво било във Варна... И мен ме наляга носталгия, обаче... Нейсе :)
Гери

Мнениеот Гери » 21 Дек 2004, 19:28

Там няма архив :")
за брачни дела архива е в СГС, работят до 12:00 всеки ден :)
Гери

Мнениеот стоян чолаков » 22 Дек 2004, 13:58

извинете, не разбрах нищо. как да стане-отивам в СГС и казвам, добър ден, искам да направя една справка. по име ли се прави, по дата ли, и като са се помирили страните след 2рото дело и няма решение-там ще го има ли самото дело?благодаря! и двете имена ли се вписват или само на ищеца? как се търси?
стоян чолаков

Мнениеот стоян чолаков » 22 Дек 2004, 14:04

и по ЕГН ли се търси?
стоян чолаков

Мнениеот адв.Л » 22 Дек 2004, 16:06

искате азбучника с делата на брачно отделение от годината, която ви интересува и почвате да търсите по името на ищеца.
щом намерите името, срещу него е номера на делото-искате го на гишето./може делото да има архивен номер-настоявайте да го открият/
адв.Л

Мнениеот Пионерче » 23 Дек 2004, 01:39

стоян чолаков написа:

> > и като са се помирили страните след 2рото дело и
> няма решение-

Как така!?!
Пионерче

Назад към Семейни казуси