- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да разбера дали са водени дела?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
как да разбера дали са водени дела?
бих искал да разбера дали през 2003та са се провели две бракоразводни дела в софийски градски съд, след което процедурата е спряна поради отказ на една от страните. къде може да стане това? и как се прави такава проверка?
- стоян чолаков
Re: как да разбера дали са водени дела?
Здравейте,
Имате възможност да направите съответна справка в деловодство "БРАЧНО ОТДЕЛЕНИЕ", като посочите ЕГН на ижеца или ответника.
МОНТЕСКИО
Имате възможност да направите съответна справка в деловодство "БРАЧНО ОТДЕЛЕНИЕ", като посочите ЕГН на ижеца или ответника.
МОНТЕСКИО
- monteskio.
Първо, ако е в СГС е въззивно... иначе ако става въпрос за първа инстнация си е в Районен Съд - брачно...
Второ, никъде в СГС и СРС не може да направиш справка по ЕГН. Ако търсиш нещо хващаш си дебелите тетрадки (азбучниците) и си търсиш сам по имената на страните.
Второ, никъде в СГС и СРС не може да направиш справка по ЕГН. Ако търсиш нещо хващаш си дебелите тетрадки (азбучниците) и си търсиш сам по имената на страните.
- Гери
ако е въззивно, има решение и делото е архивирано, не трябва ли да се намира в архива на Бъкстон?
- адв.
Лошо...не знаех , че в София липсва техническа възможност да се прави такава справка. Ей за това си обичам Варна))))
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio.
Лошо я! Питаш ли ме мен? Първия ден, когато отидох в деловодството на СРП да правя справка по ЕГН щяха да ме набият :)
После ходи им разказвай, какво било във Варна... И мен ме наляга носталгия, обаче... Нейсе :)
После ходи им разказвай, какво било във Варна... И мен ме наляга носталгия, обаче... Нейсе :)
- Гери
Там няма архив :")
за брачни дела архива е в СГС, работят до 12:00 всеки ден :)
за брачни дела архива е в СГС, работят до 12:00 всеки ден :)
- Гери
извинете, не разбрах нищо. как да стане-отивам в СГС и казвам, добър ден, искам да направя една справка. по име ли се прави, по дата ли, и като са се помирили страните след 2рото дело и няма решение-там ще го има ли самото дело?благодаря! и двете имена ли се вписват или само на ищеца? как се търси?
- стоян чолаков
искате азбучника с делата на брачно отделение от годината, която ви интересува и почвате да търсите по името на ищеца.
щом намерите името, срещу него е номера на делото-искате го на гишето./може делото да има архивен номер-настоявайте да го открият/
щом намерите името, срещу него е номера на делото-искате го на гишето./може делото да има архивен номер-настоявайте да го открият/
- адв.Л
стоян чолаков написа:
> > и като са се помирили страните след 2рото дело и
> няма решение-
Как така!?!
> > и като са се помирили страните след 2рото дело и
> няма решение-
Как така!?!
- Пионерче
12 мнения
• Страница 1 от 1