начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

отхвърлен иск за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отхвърлен иск за развод

Мнениеот горката » 17 Яну 2005, 17:13

Скъпи юристи, молбата ми за развод бе отхвърлена с решение поради недоказването вината на съпруга ми.Сега какво да направя: да обжалвам или да изчакам да влезе в сила и да си заведа ново дело?Нямам много време, затова моля за бързи отговори.
горката

Re: отхвърлен иск за развод

Мнениеот kazuist » 17 Яну 2005, 17:29

Щом бързаш - може би е по-добре ново дело, но само въз основа на нови факти и обстоятелства, които да обосновават иска - да са настъпили след последните устни състезания пред съда по настоящото дело (чл. 260, ал. 1 ГПК).
kazuist

Мнениеот горката » 18 Яну 2005, 11:19

а откъде да ги измисля тези нови факти?
горката

Мнениеот adv_ » 18 Яну 2005, 11:57

По-добре обжалвайте и във по-горния съд си доведете в съдебно заседание един-двама свидетели, които да потвърдят това, на което основавате вината на съпруга.
Иначе ще е по-сложно - както каза колегата - като заведете ново дело ще може да се позовавате само на факти настъпили след приключване на устните състезания по това дело, а това наистина може да Ви затрудни, защото ще трябва да докажете че за този малък период от време са настъпили обстоятелства, които дълбоко и непоправило са разстроили брака Ви.
adv_

Мнениеот kazuist » 18 Яну 2005, 12:18

Това са факти от вашия съвместен живот, съответно от неговата липса. Аз не съм лампа, та да Ви светя.
kazuist

Мнениеот shveda » 18 Яну 2005, 14:00

По-добре да обжалвате, abv_ е прав. Още повече, че пред въззивната инстанция е допустимо да наведете и нови основания за развод. С нова дело, ще е по-трудно. Намерете си свидетели, на които може да им "припомните" фактите, които да засвидетелстват пред съда. Няма пречка това да са и Ваши роднини.
shveda
Потребител

Мнениеот dani » 18 Яну 2005, 14:47

Така е като сте нямали адвокат.
dani
Младши потребител

Мнениеот горката » 18 Яну 2005, 15:03

А сега пред кой съд да обжалвам?Всъщност съдията пише, че понеже не съм довела свидетели, затова не е доказана вината.
горката

Мнениеот гала » 18 Яну 2005, 15:04

Съгласна съм с колегата, то сега за дето си спестихте някой лев от хонорар на адвокат , сега ще се чудите какво да правите . Дано и при обжалването не решите че можете сама / то ние сме учили напразно по 6 години , нали /..............
Както и да е всеки си решава сам . УСПЕХ .
И аз мисля че е по добре да обжалвате / има срок , дано сте обърнали внимание /
гала

Мнениеот галина » 18 Яну 2005, 19:54

Абе,що не дадеш някой лев на колега адвокат и да оправи нещата.Стига сте използвали форума,за да спестите някой лев
галина

Мнениеот Пионерче » 18 Яну 2005, 20:28

Обжалвайте пред второинстанционния съд с ранг на окръжен.
Пионерче

Мнениеот avukat » 18 Яну 2005, 20:47

И този път си наемете адвокат......
avukat

Мнениеот горката » 19 Яну 2005, 09:48

А някакъв образец на жалба може ли да ми даде някой?Моля ви
горката

Мнениеот adv. » 19 Яну 2005, 09:57

E, ve4e naistina prekalihte, poslushaite saveta na kolegite, naemete si advokat!
adv.

Мнениеот adv. » 19 Яну 2005, 10:02

Toi ne samo ste vi konsultira, no i jalbata ste vi napishe i t.n.To ne stava taka samo po obrazec, tribva vsi4ko vnimatelno da se obmisli i togava da se pishe.
adv.

Назад към Семейни казуси