начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

rasreseno li e druga sena da isnosi nase bebe

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

rasreseno li e druga sena da isnosi nase bebe

Мнениеот tara 1 » 28 Фев 2005, 12:11

iskam da snaia dali e sakono isnosvaneto na nas embrion/bebe ot druga sena.
tara 1

Re: rasreseno li e druga sena da isnosi nase bebe

Мнениеот Pitanka » 28 Фев 2005, 12:34

Няма законова пречка дете, заченато с ваш генетичен материал, да се носи от друга жена. Важно е да знаете обаче, че съгласно българския Семеен кодекс за майка на детето се счита жената, която го е родила, а не жената, с чийто генетичен материал е заченато то- чл. 31, ал.1 СК.
Pitanka

Мнениеот Гери » 28 Фев 2005, 12:39

Няма да е ваше дете по причини посочени от колегата!
Гери

Мнениеот Pitanka » 28 Фев 2005, 12:54

Е, може да се разберете с жената когато роди детето, да го осиновите Вие, но това е твърде рисковано. Може така да се привърже към детето, че да не иска да го даде. А не можете и да се подсигурите отпреди раждането с валиден договор.
Pitanka

Мнениеот галина » 28 Фев 2005, 20:37

Не! Никоя жена няма да се раздели с детето,което е носила 9 месеца.Не правете и опит за това,защото няма да може да я принудите.В този случай никакви договори не важат.По-добре осиновете дете!
галина

Мнениеот "." » 28 Фев 2005, 21:54

Защо сте толкова наивни? Толкова ромки си продават децата за пари! Ето вчера в предаването "Всяка неделя" пак се обсъждаше този въпрос. Това си е цял бизнес, при това печеливш! Нека да уточня, че категорично съм против търговията с деца, но мисля, че ако питащите потърсят, ще намерят жена да им износи детето срещу съответното заплащане. Но рискът си е единствено за тях.
Друг е въпросът с нервите и притеснението да повериш детето си /ембриона/ на някаква непозната жена, която да го износи и роди.
Аз лично бих се довери за това единствено на някоя много близка приятелка или роднина.
"."

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 28 Фев 2005, 22:51

i posle da gi iznudva dokato sa jivi...
i da im obeshtava ... i otlaga...
tova e bita karta
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот ари » 28 Фев 2005, 23:46

Ако сте решила на тази крайна мярка аз бих препоръчала това ,което една позната направи - сестра й и роди детето с генетичен материал от нея и мъжът й.
Всичко ,което казват колегите е вярна - за риска.
Успех!
ари

Мнениеот Гери » 01 Мар 2005, 00:28

Ми на мен ми се струва странно да дадеш детето си, било и заченато с генетичен материал от роднини!
Гери

Мнениеот tara 1 » 01 Мар 2005, 10:29

da vie ste mnogo pravi.as imam osinoveno dete,no imam 4 samraseni embriona,koito po sdravoslovni pri4ini ne moga da isnosia/2 pati si sagubvah bebenzata v na4aloto na 6-tia mesez/ i lekarite ne sa saglasni da opitat oste vednas.na mene mi e mnogo trudno sasto da se podpisa sa da badat unistojeni.genite sa mene ne sa vasni i ako gi niamah tesi embrioni nikoga ne bih se samislila sa tosi variant.i as ne snaia kakvo da pravia.vse pak iskam da vsema pravilno resenie no mi e mnogo,mnogo trudno.i taka ne rasbrah ima li priet sakon v balgaria i kakvi sa usloviata? imal li e niakoi podoben slu4ai? as vi molia sa sadeistvie.
tara 1

Мнениеот Pitanka » 01 Мар 2005, 14:33

В България няма специален закон, който да урежда зачеването с чужд генетичен материал. Относим към случая е преди всичко Семейния кодекс, съгласно който произходът от майката се определя от раждането, дори и детето да е заченато с чужд генетичен материал. От което следва, че вие няма да сте майка на детето съгласно българското заканодателство. Майка ще е жената, износила и родила детето. В това си качество- на майка- тя ще се ползва от пълни родителски права. Иначе- самото имплантиране на чужд ембрион в жени не е забранено.
Как практически може да се развие ситуацията и колко е рисковано да дадете на чужда жена да носи детето Ви обясниха колегите.
Желая Ви всичко най-добро, и да успеете да намерите майчинското щастие.
Pitanka

Мнениеот tara 1 » 01 Мар 2005, 15:48

Mnogo,mnogo vi blagodaria na vsi4ki.govorih s lekar koito se sanimava s in vitro i toi me informira 4e e vasmojno samo ako maikata e moia rodnina/sestra,bratov4edka/ imali podobni ograni4enia?
tara 1

Мнениеот Pitanka » 01 Мар 2005, 17:15

Уважаема г-жо/г-це,
Както се опитахме да ви обясним, няма ограничения за имплантирането (ако е доброволно, разбира се) на ембрион в друга жена, независимо каква се пада тя на лицата, от които е генетичния материал.
Само неблагоприятната последица ще е, че с раждането на детето Вие няма да сте неговата майка, а единственият изход- да го осиновите, може да бъде невъзможен поради нежеланието на другата жена да го даде за осиновяване.
Pitanka

Мнениеот Гери » 01 Мар 2005, 17:54

А какви са медицинските причини за загубата на плода в 6 м.? Вижте, след като си имате 4 ембриночета, ако искате ми драснете един е-мейл, ще ви дам координати на специалист, който ще ви направи генетични изследвания и може в крайна сметка да имате вашето бебе!
Правили ли сте тестове за антифосфолипидни антитела, защото те предизвикват сгъстяване на кръвта и това убива плода или води до преждевременно раждане.
Работя с една неправителствена организация именно по проблемите на репродуктивното здраве и стерилитета, мисля, че ще ви помогнат и ще ви дадат надежда!
Гери

Мнениеот nadja » 01 Мар 2005, 22:45

Гери, би ли дала повече информация и координати на тази неправителствена организация ? благодаря предварително.
nadja

Мнениеот Гери » 01 Мар 2005, 23:03

Пълна информация за сдружение "Зачатие" може да намериш на адрес: http://www.zachatie.org/
на самия сайт има много полезна информация за фертилитета, стерилитета и въобще теми имащи отношение по темата репродуктивно здраве!
Гери

Мнениеот tara 1 » 02 Мар 2005, 01:06

sa sajalenie pri4inata pri mene e infekzia.v kraia na 5 m polu4avam raskritie sled koeto infekzia i se nalaga da se prekrati bremenostta.no moia priatelka imase tosi problem s sgastiavane na kravta i pri tretata bremenost si slaga inzekzii i pi ASS i si rodi momi4enze.nadja saslusava si da si napravite isledvania.pravi se isl.na kravta.
tara 1

Мнениеот Гери » 02 Мар 2005, 01:10

Не виждам защо да не опитате пак :")
просто лекаря ви трябва да е по-внимателен и отговорен!
Лежите в патологична и ви следят ежедневно!
Гери

Мнениеот tara 1 » 02 Мар 2005, 02:32

lekarite ne iskat da opitat oste vednas,a as si imam osinoveno mom4enze na 1god i 9 meseza i triabva da se grisa sa nego.sasto kato dete pretarpiah teska avtomobilna katastrofa i sam sasto s edin babrek.riskovano e sa mene,a niamam sili otnovo da presiveia ve4e 2 pati prejivianata maka,bolka i traur.takova nesto te sasipva.as se 4uvstvah maika a niamah bebe.imah karma a niamah bebe.trudno mi e da opisa prejivianoto i prisnavam si oste ne sam se vastanovila,ta tova ne se sabravia.as jiveia v 4usbina i tuk imah vasmojnost niakolko 4asa da sadarsa mom4enzeto mi pri mene i sled tova go pogrebahme,sled vsi4ko poviarvaite ne mi se jiveese.vseki den se sbusdah i si liagah s tosi film pred o4ite,blisna4kite ne gi vidiah,biah v palna upoika no i tova ne mi pomogna.po prinzip sam uporita ,no malkoto mi mom4enze ima nusda ot mene,grisite mi.a tuk ne e balgaria,koi ste go gleda 9 meseza?
jivotat poniakoga ni servira nesta koito te podlagat na ispitanie.as iskam da se informiram i sled kato ne nameria ishod ot sitoaziata ne mi ostava nisto drugo osven da se podpisa sa da badat embrionite unistojeni.as sasto ne viarvam niakoi da se saglasi da gi isnosi,a i kak da ia tarsia tasi jena?
tara 1

Мнениеот Гери » 02 Мар 2005, 02:42

Не се отказвайте, починете си! Разбирам ви, знам какво изживявате! В никакъв случай, не унищожавайте ембрионите си. Нека мине малко време и премислете, а ако тогава все още държите на това си решение, подпишете! Настройте се психически и то положително!
Гери

Следваща

Назад към Семейни казуси