начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

iskam da popitam njakoi advokat tuk

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

iskam da popitam njakoi advokat tuk

Мнениеот maria toscheva » 24 Май 2005, 12:19

imam edin problem. trjabva da popitam njakoi advokat dali pulnomoshnoto ot bivshia mi muj,koeto mi pozvoljava da izveda sina mi ot bg e validno.ako ima jelaesht da mi pomogne neka mi se obadi i az shte mu izpratja dokumenta skaniran po mail.
maria toscheva

Re: iskam da popitam njakoi advokat tuk

Мнениеот monteskio » 24 Май 2005, 14:30

Ако пълномощното не оттеглено или не е изтекъл срока му/ак оима такъв/, то Вие имате право да изведете сина си.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Er » 24 Май 2005, 15:10

tanto per tanto
Er

Мнениеот maria toscheva » 24 Май 2005, 19:00

tam e rabotata,che neznam dali ima srok. v nego ne e opovesten nikakuv srok izrichno,no ima pechat s data...i to s edri bukvi. bivshia mi saprug mi kaza,che na nego sa mu kazali v posolstvoto,che tova pulnomoshno izticha sled 6 mesechen srok,no az iskam vse pak da si popitam vjarno li e,za da ne go karam sega da mi pravi novo.
a imam i o6te edin problem-edin vash kolega (pak v internet) mi kaza,che tova pulnomoshno izobshto ne e validno,zashoto ne e napisano,kakto trjabva. et zatova iskam da go pokaja na oshte njakoi.
maria toscheva

Мнениеот Галина » 24 Май 2005, 20:25

От коя дата и година е? Ако са минали 5-6 месеца от издаването му,дори без да е посочен срок или то да е оттеглено,бъдете сигурна,че на границата ще ви направят проблем.Казвам го от опит,тъй като видят по-стара дата,т.е. пълномощно изготвено доста преди време не го приемат.Казват,че не е актуално и ..............толкова.Затова изгответе ново,за да си нямате проблеми.
Галина

Мнениеот maria toscheva » 24 Май 2005, 20:36

ot 22 fevruari e. a ako mi izvadi bezsro4no? ako napi6e,4e me upalnomo6tava bezsro4no da izvejdam,kogato si iskam sina si ot bg togava kak stava? i izob6to vuzmojno li e?
maria toscheva

Мнениеот senexesse » 24 Май 2005, 21:45

nqma zna4eniekoga e izdadeno pulnomostnoto, stom nee upomenat srok v nego zna4i deistvieto mu produlzava dokato bivsiqt vi suprug ne go ottegli, t.e. ne prekrati predostavenite vi 4rez nego prava.Prekratqvane deistvieto na upalnomostavaneto e uredeno v 4l-41 na zzd-viste go ot zakona i ste se ubedite sama, nama zna4enie kakuv srok e iztekul ot momenta na upulnomostavaneto.
senexesse

Мнениеот senexesse » 24 Май 2005, 21:51

zavisi to4no za kakvo vi eupulnomostil suprugut vi i suobrazno tova kakva trqbva da e formata na upolnomostavaneto-zavisi, zatova taka ot razstoqnie e trudno da se otgovori, tui kato fakti4eskite sustavi ne sa malko, a vuz osnova na vseki edin ot tqh se porazdat razli4ni pravni posledici.Ta taka 4e trqbva to4no da se vidi sudurzanieto i ot nego sled tova da se govori za fakti4eskiq sustav i za pravnite posledici.Vuzmozno e dori i pulnomostnoto da ne porazda deistvie suobrazno tova kakva forma se iziskva za nego s ogled negovoto sudurzanie. Za tova vi kazvam 4e e trudno da se otgovori bez da se znae negovoto sudurzanie.-uspeh
senexesse

Мнениеот maria toscheva » 24 Май 2005, 21:53

ha! s prosti dumi moito pulnomoshno e validno,dokato toi ne go prekrati? prekaleno hubavo e,za da e istina:( siguren/ na li ste? nemoje li da mi dadete mail da vi izpratja vuprosnoto pulnomoshno da go vidite lichno?
maria toscheva

Мнениеот maria toscheva » 24 Май 2005, 23:11

ama nali to4no tova e moita zel! neiskam da si burborja tuk samo teoriti4no,a iskam da go POKAJA na njakoi itoi da mi kaje kratko i jasno vaji ili nevaji tova ne6to! jalko,4e nemoga da go prika4a,kato fail tuk!
maria toscheva

Мнениеот Be you » 25 Май 2005, 10:43

Пълномощното е валидно 6 месеца. След като е заверено от посолството е изключено да не е съставено както трябва. Може по форма да не съответства на съставяните от вашия адвокат - пълномощно-декларация. Но ако съдържанието изразява ВОЛЯТА на бившия Ви съпруг - съгласие детето да преминава границата и упълномощаване Вие да придружавате детето - всичко е наред. Въпросът е уреден в Закона за българските документи за самоличност (ЗБДС) в чл.76, т. 9.
Be you

Мнениеот maria toscheva » 25 Май 2005, 11:36

mersi mnogo:)
maria toscheva

Назад към Семейни казуси