начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

осиновяване от съпруг на родител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осиновяване от съпруг на родител

Мнениеот 77 » 26 Май 2005, 13:30

Здравейте, колеги!
Искам да попитам знаете ли нещо повече, относно процедурата за осиновяване от съпруг на родител. знам, че е като при пълно или непълно осиновяване, но трябва ли да има вписване в регистрите на осиновяваното дете или пък на осинавяващия съпруг? Въобще не е ли налице някаква по-опростена процедура, предвид факта, че осиновяването е от съпруг на родител? Благодаря ви предварително
77

Re: осиновяване от съпруг на родител

Мнениеот Жоро » 26 Май 2005, 13:43

Тук регистрите не играят. Процедурата е много по-проста. Що не вземеш да почетеш първо?
Жоро

Мнениеот 77 » 26 Май 2005, 17:40

Благодаря ти Жоро, ама ти като толкова много четеш защо не ми отговориш, а си толкова жлъчен?
Мисля, че във форума се задават теми, за да се коментират после, а не да се задават дебелашки въпроси. Ако отгворът ти ще е в същият дух, моля да не ми отговаряш.
Въпросът ми беше зададен в най-добрия тон и очаквам подобен отгвор.
77

Мнениеот Жоро » 27 Май 2005, 11:16

УСЛОВИЯ ЗА ПЪЛНО ОСИНОВЯВАНЕ

Чл. 53б. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) (1) Пълно осиновяване се допуска само между осиновяващ и осиновяван, вписани в регистрите, определени в този кодекс.
(2) Алинея 1 не се прилага, когато съпруг осиновява рожденото дете на своя съпруг и при осиновяване на внук от дядо и баба или от единия от тях. СК
Май не е толкова сложно.
Жоро

Мнениеот адресат » 27 Май 2005, 16:38

Благодаря любезни колега. Все пак тази материя е нова за нас , завършилите по- рано и подобна дискусия ни е полезна .
адресат

Назад към Семейни казуси