- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пререгистрация на ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Пререгистрация на ЕООД
Здравейте , искам да ми дадете съвет как да постъпя.
Казуса е следният:Имам регистрирано ЕООД през 1998г., скоро получих писмо от Информационно обслужване /БУЛСТАТ/ , че трябва да направя пререгистрация, свързано с капитала след денониминирането на лева.
Нещо ми е много объркано ,затова ако получа отговор ще съм Ви много благодарен!
Казуса е следният:Имам регистрирано ЕООД през 1998г., скоро получих писмо от Информационно обслужване /БУЛСТАТ/ , че трябва да направя пререгистрация, свързано с капитала след денониминирането на лева.
Нещо ми е много объркано ,затова ако получа отговор ще съм Ви много благодарен!
- Станислав
Re: Пререгистрация на ЕООД
Имате ли картонче от БУЛСТАТ? На него пише ли старият неденоминиран капитал? Може би трябва да го смените с друго, което да е актуално. Чудя им се на тия в статистиката - малко пари ли гушат от високите такси, та са погнали хората за още ...
- zvezda
- Потребител
Отивате във фирмено отделение и пускате една молбичка/свободен/ текст.Нищо сложно.
- галина
В молбата до съда освен деноминация трябва да поискате и увеличение на капитала 5000 лв.
За кой град става въпрос ???
За кой град става въпрос ???
- nikilex
- Потребител
Какво да пише на тази молбичка- че вписания капитал от 5 000 000 лв. да се промени в 5000лв ли?
Още нещо ще ми трябва ли да приложа?
Предварително Ви благодаря!
Още нещо ще ми трябва ли да приложа?
Предварително Ви благодаря!
- Станислав
Ако капитала е бил 5 мил. ст. лева - това не е промяна в обстоятелството - махането на 3 нули май става по силата на закона. Но пък ще трябва да се промени размера на дяловете съгласно чл. 117 ТЗ:
(1) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 5000 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 10 лева.
(2) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 100.
-----------
Та с молбата пред съда следва записаните записаните дялове да отговарят на горното изискване.
А пък от БУЛСТАТ - сигурно искат да се извърши пререгистрацията пред тях . Но да стане това - ще искат копие от съдебното решение с тези промени.
(1) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 5000 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 10 лева.
(2) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 100.
-----------
Та с молбата пред съда следва записаните записаните дялове да отговарят на горното изискване.
А пък от БУЛСТАТ - сигурно искат да се извърши пререгистрацията пред тях . Но да стане това - ще искат копие от съдебното решение с тези промени.
- лунатик
лунатик, така е. Светнахме го С. че ще иска от съда две промени в обстоятелствата, а ще плати д. т. като за една.
Остава да му предложим и примерен образец и да се надваме виртуално да ни предплати инет трафика например... ще се помолим поне.
Така ще е..., като се нахакваме един през друг в този форум да си "доказваме" кой колко повече разбира от останалите...
Ама нищо... , когато сме най зле - така да сме ...
Остава да му предложим и примерен образец и да се надваме виртуално да ни предплати инет трафика например... ще се помолим поне.
Така ще е..., като се нахакваме един през друг в този форум да си "доказваме" кой колко повече разбира от останалите...
Ама нищо... , когато сме най зле - така да сме ...
- nikilex
- Потребител
извинявам се, заблудила съм се, че на картончето е вписан капитала. Но въпреки това си трябва да се заяви с ново съдебно решение пред БУЛСТАТ, за да нанесат промените.
- zvezda
- Потребител
nikilex,
Преди беше радетел на взаимната помощ, а сега се цепиш от кервана?)))))
MONTESKIO
Преди беше радетел на взаимната помощ, а сега се цепиш от кервана?)))))
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Да Взаимопопощ м/у Нас, но не и да даваме безплатни косултации на всеки трети гражданин, посетил настоящия форум.
- nikilex
- Потребител
И аз на няколко пъти съм излагал тази теза.....
- monteskio
- Активен потребител
бе то човек като се увлече понякога.... Ама карай да върви. Поне Станислав ще е доволен, че получи консултация на без коз. няма нищо де...
- лунатик
Хей приятелю лунатик - къде се беше изгубил по една време?)))
- monteskio
- Активен потребител
Че ти не беше ли се губил? Просто тези два-три месеца имах доста ангажименти и не ми оставаше време да погледна във форума. А като се поосвободих - видях, че има много достойни нове членове - енигма и др. Пък те като се изкажат ... май нищо не може да се добави. Та ми остана удоволствието да чета. (а това е и по-полезно отколкото да се изказвам в тема дето не съм подготвен). Така, че ... не съм се губил;) Тук съм.
- лунатик
ако не си направил увеличение на капитала на 5 000 000лв и после деноминация на 5000лв със сигурност ще имаш глоба .Във ВОС слагат 100лв за просочването . Ама вие досега не сте ли вадили от съда удостоверение за актуално състояние, защото ако не ви е деноминиран капитала съдът отказва издаването на акт.състояние. иначе в булстат се ходи само с решението от съда за увеличаването на капитала и за деноминацията, акто не са декларирани.Станислав написа:
- ким 23
ami otdavna sum spodeliala ideiata che chast ot foruma triabva da e vidim samo za yuristi no prakitcheski e trudno osashtesvimo
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
...ами съгласен съм, стига да е технически възможно. За да разберем, следва да се обърнем по въпроса директно към МОДЕРАТОРА на сайта на адрес: webmaster@lex.bg
- nikilex
- Потребител
Няма технически проблем да ви стегна едно частно форумче с пароли на тези дето желаят по за 20лв на месец. Заповядайте да се регистрирате на http://www.jalkitejuristi.bg.
- хахо
И аз не съм съгласна с тази безплатна юридическа помощ която се предоставя. колеги, все пак това ни е занаят. От какво ще живеем, а и да си плащаме разходите по кантори, софтуери, литература, вноски и осигуровки, ако всеки се консултира безплатно на форума. После са ни виновни счетоводителите и нотариусите, че ни взимат работата.
- адвокат
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|