Здравейте .Искам да ви попитам , при смърт на един от съдружниците на ООД, които през годината се редуват по 4 м-ца с ДУправление като Управители на ООД са сключвани договори/ и ТД/.Сега в момента дяловете на починалият съдружник се изплащат на наследниците а съдружници остават само двамата.
Въпросът ми е трябва ли да пусна анекси към всички договори, които са сключени с починалият Управител и как трябва да бъде оформен например Анекс към ТД.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
При смърт на съдружник и промяна в решението.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: При смърт на съдружник и промяна в решението.
става въпрос за сключените договори за търговски сделки от управителя докато е бил жив така го разбирам
не мисля ,че трябва да анексирате сключените договори за търговските сделки , те са сключени чрез управителя от името на юл , ако желаете може да представите на контрагентите по едно копие от решението на съда с вписания нов управител/и ,в смисъл да знаят към кого да се обръщат
не мисля ,че трябва да анексирате сключените договори за търговските сделки , те са сключени чрез управителя от името на юл , ако желаете може да представите на контрагентите по едно копие от решението на съда с вписания нов управител/и ,в смисъл да знаят към кого да се обръщат
- донна2
Благодаря за отговора. Да наистина имаме и такива договори, но мен ме интерисува повече за Трудовете договори които е сключвал Управителя, трябва ли да ги Анексирам и как точно да бъде оформено основанието.
Мен ме посъветва адвоката който ни движеше нещата при промяна на обстоятелствата по Решението на фирмата- до анексирам всички договори независимо какви. Но как на какво основание........???
Мен ме посъветва адвоката който ни движеше нещата при промяна на обстоятелствата по Решението на фирмата- до анексирам всички договори независимо какви. Но как на какво основание........???
- Нина Иванова
Благодаря за отговора. Да наистина имаме и такива договори, но мен ме интерисува повече за Трудовете договори които е сключвал Управителя, трябва ли да ги Анексирам и как точно да бъде оформено основанието.
Мен ме посъветва адвоката който ни движеше нещата при промяна на обстоятелствата по Решението на фирмата- до анексирам всички договори независимо какви. Но как на какво основание........???донна2 написа:
Мен ме посъветва адвоката който ни движеше нещата при промяна на обстоятелствата по Решението на фирмата- до анексирам всички договори независимо какви. Но как на какво основание........???донна2 написа:
- Нина Иванова
за трудовите договори нищо няма да анексирате
- донна2
Много Ви благодаря но как мога да съм сигурна.
Първо трябва да убедея Управителите си , защото те ми предоха тази препоръка от адвоката а аз нямам идея как да го направя , аз съм само Личен състав .
Първо трябва да убедея Управителите си , защото те ми предоха тази препоръка от адвоката а аз нямам идея как да го направя , аз съм само Личен състав .
- Нина Иванова
какво ще им анексирате на тия договори и как ,те са вписани веднъж във НОИ , сключениса от дружеството чрез управителя , на какво основание ще ги вписвате няма такова нещо , аналогичен случай при смяна на управител , трудовите договори не се анексират от новоназначения управител , най добре отидете в НОИ и поискайте писмено да ви го напишат
- донна2
Ох много Ви благодаря и най вече това е много логично , когато ги сменям на 4 месеца Управители да не би да ги Анексирам- това ми харесва - харесва ми.
- Нина Иванова
най-просто казано ТД се сключва между работник и работодател ,работодател е юридическото лице , а не управителя
- донна2
Много ти благодаря.А мога ли да те попитам ти с какво се занимаш?
- Нина Иванова
юрисконсулт съм ,персонала на дружеството е хиляди
- донна2
Е сега ми е още по спокойно, благодаря ти за съветите.Всичко добро.
- Нина Иванова
A, бе този колега какви ги говори?Защо да се анексират?
- raiн
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|