начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

ПОМОЩ БЪРЗО!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ БЪРЗО!!!

Мнениеот Младок » 20 Окт 2005, 10:58

Много спешно имам нужда от помощ :oops: Как се пише договор за прехвърляне на дружествени дялове на ООД.И каква е процедурата след това? Натовареха ме спешно,а аз съм си още зелен :oops: Моля за помощ,знаещи колеги!!!
Младок

Мнениеот Гост » 20 Окт 2005, 11:20

Ами ... можеш да се обадиш на тел. 150. Успех!
Гост

Мнениеот лозата » 20 Окт 2005, 11:54

кажете му на момчето,какво се стискате алчни адвокати :shock: :evil: аз ако не бях пенелист щях да му помогна,вие какво да не сте се научени родили!Чудни хора сте ей?!
лозата

Мнениеот petq » 20 Окт 2005, 12:04

лозата написа:кажете му на момчето,какво се стискате алчни адвокати :shock: :evil: аз ако не бях пенелист щях да му помогна,вие какво да не сте се научени родили!Чудни хора сте ей?!

Пенелист ли ? :wink:

Нека си погледне момчето в АПИС процедурите :)
petq
Младши потребител

Мнениеот Младока » 20 Окт 2005, 12:16

petq написа:
лозата написа:кажете му на момчето,какво се стискате алчни адвокати :shock: :evil: аз ако не бях пенелист щях да му помогна,вие какво да не сте се научени родили!Чудни хора сте ей?!

Пенелист ли ? :wink:

Нека си погледне момчето в АПИС процедурите :)
аз четъх търговския закон,ако това имате в предвид под АПИС :oops: Но искам просто да знам какво е съдържанието на един такъв договор за прехвърляне! :oops:
Младока

Мнениеот гост » 20 Окт 2005, 12:32

1. Индивидуализираш страните - продавачът - физическо или юридическо лице, колко дялове притежава, с какъв номинал и т.н.ю
2. Посочваш предмета - колко дялове ще се прехвърлят.
3. Не пропускай цената - обикновено е номиналната стойност на дяловете.
4. Допълнителни уговорки между страните, ако има такива.

Освен това, прочети си хубаво дружествения договор, там може да се предвиждат особености, които ще трябва да вземеш предвид /напр. ограничения при продажба на дялове - дали е необходимо да се предложат за изккупуване на останалите съдружници, които могат да упражнят право на отказ/. Не забравяй: решение на ОС на съдружниците, нов дружествен договор, протокол и т.н.
Успех!
гост

Мнениеот Гост » 20 Окт 2005, 12:32

Като обикновена продажба е договора - А е продавач В е купувач. На основание чл.129 от ТЗ се сключи този д-р. А продава на Б... дяла от капитала на...., с номинална стойност..... за сумата от.... Б приема и плаща.Нужна ти е нотариална заверка на подписите.
Гост

Мнениеот младока » 20 Окт 2005, 14:12

Колеги много ви благодаря!!!Бях я закъсал :oops: затова се обърнах кам хора с повече опит!
младока

ne se shahshkai

Мнениеот puk » 20 Окт 2005, 14:28

Всички сме били младоци. Като за начало се научи по-често да се консултираш с Апис - процедури. Това за начинаещ е добре. По- късно ще разбереш, че там нещата не са много изпипани, а ако си по-отговорен това ще го установиш бързо. Иначе договорът не е нищо особено, но не забравяй за нотариалната заверка на подписите. Направи си два екземпляра, като единия оригинал го представи в съда - Окръжен разбира се. Успех
puk

Мнениеот mmmmmm » 21 Окт 2005, 11:50

Дай e-mail и ще ти пусна сламка
mmmmmm
Младши потребител

Re: ПОМОЩ БЪРЗО!!!

Мнениеот advpopova » 21 Окт 2005, 12:06

Prati mi lichnija si e-mail i ime na moi e-mail& advpopova@abv.bg, shte ti pratja vsichko, koeto ti trjabva kato "slamka"Pishi, che e otnosno druj.djalove
advpopova
Нов потребител

Мнениеот praktika » 21 Окт 2005, 12:46

Договорът за продажба на дружествен дял е най - лесната част от фактическия състав по вписване на промени в ООД/ЕООД. Така че, ако колегата има още неясноти, да пише, докат не сме изгубили интерес към темата.
praktika
Младши потребител

Мнениеот Mladoka » 21 Окт 2005, 16:18

Moja e-mail e "ivens@lex.bg" prashtaite mi vsichko po vaprosa s dogovora i procedurata!Shte bada bezkraino blagodaren na vsichki!blagodarja predvaritelno :oops:
Mladoka

Назад към Взаимопомощ