начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

въпрос за банков превод

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за банков превод

Мнениеот младеж » 21 Окт 2005, 20:31

Имам въпрос,може да ви се види малко глупав,но наистина не знам.Предстои ми продажба на личен имот,но купувачът ще ми прехвърли парите по банков път.Може ли някой да ми отговори там как става?Нямам представа.Казаха ми че имало някакво забравих какво си писмо от банката,и изобщо някои би ли ми обяснил как се процедира?
Благодаря.
младеж

Мнениеот Azz » 24 Окт 2005, 08:22

Ne se razbira mnogo ot wuprosa dali iskash da razberesh dali sa prewedeni parite ili...?
Azz

Мнениеот младеж » 25 Окт 2005, 10:23

Извинете за неточността.Да,купувачът ми ще изтегли кредит,и ще ми плати директно чрез банката.Бих искал да знам какъв документ ще получа,веднага ли ще мога да позлвам парите,или има няколко дни,преди да мога да ги изпозлвам,как мога да проверя има ли трансфер.

Отново благодаря.
младеж

Мнениеот Net » 25 Окт 2005, 12:02

За да получиш банков превод на първо място трябва да имаш открита банкова сметка. Ще проверяваш в банката дали имаш превод и едва когато имаш отиваш при нотариуса.
Net

Мнениеот гост » 25 Окт 2005, 12:12

Поредната глупост.
При покупка на имот с кредит от банка първо се извършва прехвърляне на имота. След вписване на законната ипотека и получаване на удостоверението от АВ за вписаната първа такава се отпуска сумата от кредита. Някои банки откриват служебно сметки, други изискват продавачите да си открият такива. При всички случаи ще си получите парите най-малко след 3-4 дни след изповядване на сделката. Поискайте писмо от банката че е разрешен кредит на Вашия купувач и че ще Ви бъде платено след получаване на документите по сделките /продажба и удостоверение за вписаната ипотека/.
гост

Назад към Взаимопомощ