начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

p.p "Procedura za privejdane v deistvie na izpylnitelen

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

p.p "Procedura za privejdane v deistvie na izpylnitelen

Мнениеот Krasimir » 02 Ное 2005, 19:29

Raionniq syd postanovi prisyda na dlyjnika mi,v sledstvie na koeto imam izdaden izpylnitelen list.Ne sym obrazuval izpylnitelno delo,zashtoto pri dopitvane s advokat mi be otgovoreno,che trqbva az da posocha nachina po koito da se vzeme dyljimata ot nego suma.Kak da stane tova kato nqmam dostyp do takiva danni.Imam samo informaciq,che pritejava 1/3 idealna chast ot dvorno mqsto.Moje li tova da se izpolzva za da si polucha dyljimata suma?
Krasimir

Мнениеот rirora » 02 Ное 2005, 20:05

Молбата за образуване на изпълнително дело се подава до съответния съдебен изпълнител, като в нея задължително се посочва и начина на принудително изпълнение. Едновременно с това може да поискате от съдебния изпълнител да бъдат извършени справки /до ТДД, до Служба вписвания, до Кат/, от който справки да видете дали длъжникът ви притежава движимивещи или недвижими имоти, срещу които да насочите принудителното изпълнение. Пример:
до съдебен изпълнител
при Районен съд - гр...............
МОЛБА
от .................. с ЕГН:................, постоянен адрес.......................,
ГОСПОДИН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ,
Представям Ви ИЛ №........ от ............дата, издаден от РС - ......., по силата на който .................. с ЕГН:................ и постоянен адрес ........... е осъден да ми заплати сумата от ......лв., ведно със законната лихва, считано от ............г., както и присъдени разноски в размер на ..........................
Моля да образувате изпълнително дело срещу ............... с ЕГН:.........., постоянен адрес................... и да връчите на същия призовка за доброволно изпълнение.
Ако в даденияму от Вас 7 дневен срокза доброволно изпълнение същия не изпълни задължнието си към мен, моля да пристъпите към принудително изпълнение като извършите опис на движими вещи в дома на длъжника, находящ се на адрес:..........................
Моля да бъдат извършени следните справки:
1. Справка в ТДД - гр................. от която д е видно какви дв. вещи, недвижими имоти и банкови сметки има декларирани длъжника ми ........................
2. Справка в КАТ при РДВР - ..................., от която справка да е видно какви МПС притежава длъжникът ми .....................
3. Справка в СЛужба вписвания - гр................... към Агенция по вписванията - София, от която да стане видно има ли длъжникът ми недвижими имоти.
4. Справка в Общинска служба Земеделие и гори, от която да е видно притежава ли длъжникът ми зем земи и гори.
дата:
Подпис................
Дано съм ви бил полезен
rirora
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ