начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Уволнение по чл.328

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение по чл.328

Мнениеот rose_mary » 23 Окт 2005, 12:37

Здравейте!
Работодателят ми ми връчи заповед за уволнение по чл.328,ал.1,т.1-закриване на предприятието.
Статусът на фирмата е действаща и няма изгледи да бъде закрита скоро.Какво мога да направя от тук нататък и какви последствия може да има за него заради това , че се основява на факти с невярно съдържание.+Само искам да добавя , че съм била на безсрочен трудов договор и съм майка на дете до3г. възраст.
Благодаря на всички предварително.
rose_mary
Нов потребител

Мнениеот net » 24 Окт 2005, 07:52

В двумесечен срок от датата на прекратяване на трудовото правотношение можете за заведете съдебен иск. Освобождаването Ви е незаконно поради неправилно основание - щом не се закрива фирмата. Освен това знайте, че като майка на дете до з год. работодателят може да Ви съкрати само с предварително разрешение на инспекцията по труда по 328, ал.1, т.2 - при закриване на част от предприятието или съкращаване на щата - вероятно затова той е отишъл на т.1.
net

Мнениеот rose_mary » 07 Ное 2005, 11:46

А оспорването само по съдебен ред ли става ?Инспекцията по труда не се ли занимава с такива неща?
При подоване на документите в НОИ за прекратяване на труд. дог. не се ли изискват документи за това , че се цакрива предприятието при условие , че уволнението е по този член?
rose_mary
Нов потребител

Мнениеот Гост » 07 Ное 2005, 11:49

Inspekciqta po truda ne se zanimava s tova- po sydeben red trqbva da si tyrsite pravata.
Гост

Мнениеот rose_mary » 10 Ное 2005, 10:48

А възможно ли е междувременно работодателя да оттегли заповедта си за уволнение ?
rose_mary
Нов потребител

Назад към Трудово право