начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

учредяване на ООД/ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

учредяване на ООД/ЕООД

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 10:59

може ли чужд гражданин или чужди граждани да регистрират ООД или съответно ЕООД в БГ. благодаря
Гост

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:13

Разбира се,открай време се прави!Какво точно Ви интересува?
адвокат

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 11:16

за момента не нещо конкретно - просто като възможност за стартиране на някаква дейност тук в БГ. мислех си че има някакви ограничения за чужденците - чух че много македонци правят такива фирми, но за да получат лични карти. определено това не ме интересува, а само развиване на някакъв бизнес. Не съм много сигурен как точно да започне - в сътрудничество или самостоятелно - и затова питам...
благодаря
Гост

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 11:31

а мене ме интересува - необходим ли е договор за управление между едноличния собственик и управителя, когато те са едно и също лице?
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:36

Да,необходим е!
адвокат

Мнениеот M » 09 Ное 2005, 11:37

damyan написа:а мене ме интересува - необходим ли е договор за управление между едноличния собственик и управителя, когато те са едно и също лице?

Изискването е нотариално заврено съгласие за управление и образец от подписа си по чл. 141/3 ТЗ, дори и да е едно и също лице.
M

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 11:38

и кой подписва договора от страна на дружеството?
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:43

Управителят разбира се,независимо,че има двойно качество.
адвокат

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 11:49

добре де това ми изглежда малко нестабилно - нищо че е в различно качество, това е един и същ човек. при това, ако аналогизираме с предствителството - не може да договаряш със себе си, когато изпълняваш поръчка на доверителя - в случая управителя е представител на дружеството. аз си мислех с устава съдружниците да определят един от тях, който да подпише договора с управителя - но това е само при ООД, а кво правиме с ЕООД?
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:53

Не винаги волята на законодателя е логична,но законът си е закон,а съдебната практика е решаваща!
адвокат

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 12:01

това е едно от онези изказвания, които слагат край на всякакви дискусии.
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 12:10

Така е за съжаление,защото живота е наложил истината,че има полза само от ефективни дискусии,като онези в Законодателната комисия
например.
адвокат

Мнениеот dvps » 15 Ное 2005, 19:46

а нещо повече относно това какви документи се приготвиат и колко струва регистрацията на ЕООД (без адвокатския хонорар, а само таксите), за какав срок от време говорим ...и осте ли е 5000 лв капитала които се внасиа?
dvps
Нов потребител

Назад към Търговско право