Здравейте,
аз имам следния проблем. Преди време родителите ми продадоха апартамет и инвестираха в друг човек да построи нещо като кооперация, като в замяна трябваше да получим жилище. Като гаранция "строителя" подписа записна заповед, самата бланка е в печатен вид. Но на мястото на дата не са сложили нужното, тъй като сроковете били неясни. Записната заповед е подписана и на мястото кадето се подписват когато срока изтече и записната заповед е предявана, но и там липсва дата. Общо взето имам валидна записна заповед, подписана на две места но без дати. Това може ли да ми послужи за да си върна парите или да бъда обезщетен по някакъв начин? Ще бъде ли записната заповед валидна ако си попълня датите сам, по мое усмотрение?
мерси предварително
- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
записна заповед без дата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: записна заповед без дата
ами няма никакви дати, "защото не можел да се обвърже със срокове в този момент", няма дата на издаване, няма дата на плащане (падеж) , също и там кадето се е разписал че записната заповед му е предявена няма дата, но се е подписал
- Stelian
Записът на заповед така както е описан е нищожен. Въз основа на него няма да може да се снабдите с изпълнителен лист
- 555
Не биваше..............
Драги Стиляне, трябва да ти кажа, че не биваше да приемаш тази запис на заповед без никакви дати на нея-наистина в този случай-ти не може да си изкараш изпълнителен лист въз основа на такъв акт.
Има само една правна възможност да си възвърнеш загубеното:
Нарича се искова молба с правно основание чл. 55 от ЗЗД
Правото поне като идея има връзка със справедливостта и доброто!!!
Правото не позволява разместване на имуществени пластове без основание, какъвто е и твоя случай !
Затова, потърси правата си в съда-имаш шансове за краен успех.
Има само една правна възможност да си възвърнеш загубеното:
Нарича се искова молба с правно основание чл. 55 от ЗЗД
Правото поне като идея има връзка със справедливостта и доброто!!!
Правото не позволява разместване на имуществени пластове без основание, какъвто е и твоя случай !
Затова, потърси правата си в съда-имаш шансове за краен успех.
- amazed
Steliane,
kolegite sa absolutno pravi.
Vsastnost tova, koeto imash, vaobste ne e zapis na zapoved.
Za poreden pat se potvarjdava principa, che chovek e po-dobre parvo da se konsultira s urist, i sled tova da priema ili podpisva daden dokument.
kolegite sa absolutno pravi.
Vsastnost tova, koeto imash, vaobste ne e zapis na zapoved.
Za poreden pat se potvarjdava principa, che chovek e po-dobre parvo da se konsultira s urist, i sled tova da priema ili podpisva daden dokument.
- tessa
Най-напред, казва се ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, а не записна заповед. Щом няма дати, попълнете ги вие. Дано поне има оставено празно място за попълването им. От тук нататък ще ви е нужен доста късмет за да си съберете парите, защото в много случаи се оказва, че просто длъжникът по ЗЗ няма никакво имущество на свое име.
- famulus
на мен ми е пределно ясно че родителите ми не са имали достатъчна ясна представа какво правят... интересува ме оттука нататъка какво може да се направи..
какъв е най лесния начин да си върна загубеното?
какъв е най лесния начин да си върна загубеното?
- Stelian
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|