начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

въпрос относно регистриране на фирма или търговска марка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос относно регистриране на фирма или търговска марка

Мнениеот aakkaa » 24 Окт 2006, 12:13

Здравейте, проблемът ми е следния - искам да направя интернет портал, който да предлага различни и БЕЗПЛАТНИ интернет услуги: хостинг, информация и др. Но за да регистрирам .bg домейн ми искат да имам или фирма със същото име, с което е и домейна, или такава търговска марка. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант да направя? Идеята ми е да не се налага да плащам данъци и/или осигуровки, каквито се плащат от фирмите, тъй като аз приходи от тази услуга няма да получавам. Иска ми се да се плати в началото определена сума и толкова. Как е по-добрият вариант да постъпя?
aakkaa
Нов потребител

Мнениеот pinkopanter » 24 Окт 2006, 13:36

Според мен ако се регистрираш като търговец ще платиш доста по - малко отколкото ако регистрираш търговска марка. Регистрацията на Едноличен търговец ще стане за пет работни дни от внасяне на документите, а регистрацията на търговска марка минимум 1 г. Аз примерно съм подал документи за регистрация на търговска марка още април 2005г. и досега няма резултат. Пращам напомки и т.н. но само ми се извиняват че имали много работа и това е.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот aakkaa » 24 Окт 2006, 16:41

Да де, но ако се регистрирам като ЕТ примерно не трябва ли всеки месец да плащам някакви данъци, отчети и осигуровки?
aakkaa
Нов потребител

Мнениеот thelegitone » 30 Окт 2006, 20:52

защо просто не регистрираш друг домейн като .com .net. org .eu .mobi .biz .cc. co.uk там поне не се търси нищо такова!
По-бъзи са когато се влиза от чужбина!
На пример някой домейни от .bg са прекалено бавни когато се влиза от чужбина!
thelegitone
Нов потребител

Мнениеот fenix » 31 Окт 2006, 01:33

Да се регистрираш като търговец може да е по-лесният вариант, но представи си, ако някой реши да ти регистрира домейна като своя търговска марка. В България е валидно правилото на първия подал заявката и после върви, че доказвай правото да я притежаваш.
fenix
Нов потребител

Назад към Търговско право