- Дата и час: 02 Дек 2024, 05:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пререгистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Пререгистрация
Колеги, при подаване на заявление за пререгистрация на ЕТ подавам и допълнително заявление А1, в което отразявам промяна в предмета на дейност, който е напълно променен и седалището и адреса на управление. Правилен ли е начинът за отразяване на тези промени едновременно с пререгистрацията на ЕТ и каква е държавната такса, която следва да се внесе?
- magi
- Младши потребител
Може да впишете промените едновременно с пререгистрацията или по-късно, но след като вече е минала пререгистрацията. Такса- 30 лв. за промените.
- barri
- Потребител
Колеги, може ли да се заличи ЕТ, без да се прави преригистрация и ако да освен Уведомлението от НАП, Заявлението до ОС какви други докумети са необходими. И няма ли ОС да откаже заличаване преди да е имало пререгистрация?
Ако има такава тема или такъв въпрос Ви се извинявам.
Не се занимавам с ТП и Ви се извинявам предварително за въпросите!
Ако има такава тема или такъв въпрос Ви се извинявам.
Не се занимавам с ТП и Ви се извинявам предварително за въпросите!
- renka_82
- Потребител
Не може да се заличи ЕТ без преди това да се пререгистрира. Но едновременно с пререгистрацията може и да го заличите.
За заличаването са Ви необходими Уведомление до НАП за престоящото заличаване, удостоверение от НАП, че ЕТ-то няма задължения и удостоверение от НОЙ по чл. 5, ал.10 от КСО.
За заличаването са Ви необходими Уведомление до НАП за престоящото заличаване, удостоверение от НАП, че ЕТ-то няма задължения и удостоверение от НОЙ по чл. 5, ал.10 от КСО.
- alena_
- Потребител
Много Ви благодаря за информацията
Аз днес говорих с една колежка, която се занимава с Търговско право и тя ми каза, че ОС приемал направо за заличаване, без да има пререгистрация, но щом Вие ми казвате, че първо трябва да го пререгистрирам така ще направя
Още веднъж Ви благодаря!!!
п.с. Искам само да Ви спомена, че това ЕТ от 2000 година, когато е регистрирано, не е извършвало дейност.
Аз днес говорих с една колежка, която се занимава с Търговско право и тя ми каза, че ОС приемал направо за заличаване, без да има пререгистрация, но щом Вие ми казвате, че първо трябва да го пререгистрирам така ще направя
Още веднъж Ви благодаря!!!
п.с. Искам само да Ви спомена, че това ЕТ от 2000 година, когато е регистрирано, не е извършвало дейност.
- renka_82
- Потребител
В който и ОС да отидете и опитате да си пуснете документите за заличаване, всички ще ви кажат,че ОС вече не се занимава с "такива неща" и че вече всичко е към ТР.
- barri
- Потребител
Това не си го измислям аз и аз реагирах като Вас. Това ми го казаха колеги.
Много Ви благодаря за коментарите и помоща
- renka_82
- Потребител
renka_82 написа:Това не си го измислям аз и аз реагирах като Вас. Това ми го казаха колеги.
Вариант 1: бъзикат се/лъжат/.....
Вариант 2: "хал хабер" си нямат
Вариант 3: наистина се е случило - съдиите са си нямали "хал хабер"
ПО ЗАКОН Е НЕВЪЗМОЖНО !!!
- inspectora
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|