начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Договор за управление на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за управление на ООД

Мнениеот ехо » 02 Фев 2006, 02:50

Има ли някъде из Интернет такова нещо?? Всичко което намерих беше за управление на ЕООД. Задължителен ли е този договор при регистрация на ООД???
ехо

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 10:44

Отношенията между дружеството и управителя се уреждат с договор за управление, като управителя може и да не е съдружник.
Никой

Мнениеот exo » 02 Фев 2006, 11:19

Това е ясно , въпросът ми е дали някъде из нета има формуляр , защото досега намерих само за ЕООД а ми трябва за ООД
exo

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 11:32

в апис и сиела ги има разработени. не са връх, но са добро начало.
и не, не ти трябват за регистрацията.
трябват ти за след като излезе съд. решение.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 14:32

Аз искам да попитам - при положение, че управлението се осъществява от съдружниците, нужно ли е да се сключва формално договор и те да получават изрично и статут на управител с този договор?
Гост

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 14:39

Да защото с договора се уреждат правомощията във връзка с управлението и прадставителството на всеки от управителите.
Никой

задължително е необходим договор за управление

Мнениеот pepka_m » 29 Мар 2006, 11:20

Anonymous написа:в апис и сиела ги има разработени. не са връх, но са добро начало.
и не, не ти трябват за регистрацията.
трябват ти за след като излезе съд. решение.

Задължително е необходим! Искат го към документите, приложени към заявлението за регистрация. Преди месец регистрирах сама ООД, по принуда, иначе е по-лесно да си платиш на адвокат. Имам два такъв договор, ако искаш пиши на pepka_m@yahoo.com и ще ти го пратя.
pepka_m
Младши потребител

Мнениеот bobsi_bmw » 30 Мар 2006, 11:54

Точно така е искат го ...аз единствено за ЕООД не бях сигорен дали го искат ама го подадох и него пак дали ще ми ги върнат незнам ...
bobsi_bmw
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 30 Мар 2006, 12:00

Не би трябвало да го изискват! Той и съдържанието му не са обстоятелство, подлежащо на вписване в регистъра! В съда, където аз съм регистрирала, никога не са ми го искали!
alexa2
Потребител

Мнениеот kiarra » 30 Мар 2006, 12:06

очевидно практиката на различните окръжни съдилише се различава и по този въпрос. в пловдивския положително не го искат. и да можеш да ползваш формулярите в аписа.
kiarra
Младши потребител

Мнениеот bobsi_bmw » 30 Мар 2006, 16:37

Ако съм чул 20 отговора 50/50 са да искат го и съответно не го искат ...няма ли някои от фирмено отделение тук да каже
bobsi_bmw
Младши потребител

Назад към Търговско право