начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

свидетелства за съдимост

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

свидетелства за съдимост

Мнениеот Mилена.П » 20 Окт 2004, 11:10

Колеги, много Ви моля за съвет.
Правя промяна на Съвета на директорите на публично дружество и за целта ми трябват свидетелства за съдимост на новите членове на съвета. От Министерството на правосъдието обаче отказват да ми издадат свидетелства защото новите членове били чужденци!??? Трябвало да си издадат свидетелства от тяхната държава, което е АБСУРДНО защото свидетелството за съдимост удостоверява, че лицето не е осъждано в България. Можело да ми издадат ако им покажа съдебно решение, с което са вписани като членове на Съвета на директорите. И се получава "Параграф 22". Какво да правя? Някой имал ли е подобен случай?
Mилена.П

Re: свидетелства за съдимост

Мнениеот А » 20 Окт 2004, 15:53

кажи на Министерство на правосъдието да ти даде писмен и мотивиран отказ и после го покажи на съда. Може пък да ти дадат указания...
А

Мнениеот Mилена.П » 20 Окт 2004, 16:14

Поисках им и ми отказаха със следния мотив - те не ми отказвали да ми издадат свидетелство за съдимост, а искали от мен допълнителни документи!??!! И поради тази причина не можели да ми дадат писмен отказ.
Mилена.П

Мнениеот донна2 » 20 Окт 2004, 16:25

и какви са тия допълнителни документи ,поискай да ти ги напишат писмено
тъй като........ ,а защо не се обърнеш към КФН за указания и съдействие въобще ако могат да дадат такова
донна2

Мнениеот Mилена.П » 20 Окт 2004, 16:53

Искат ми документ за временно пребиваване (каквито те нямат) или решение на съда, че са вписани като членове на Съвета на директорите
Mилена.П

Мнениеот донна2 » 20 Окт 2004, 17:56

???.....в съда дружеството е вписано като публично ,не знам как ще стане допитайсе до КФН ,искай им писмено становище
донна2

Мнениеот donna » 20 Окт 2004, 18:02

а с протокол на ОС ,не може ли да минеш в МП
donna
Старши потребител

Мнениеот Mилена.П » 21 Окт 2004, 09:36

В министерството не са съгласни с протокол от ОС - решение им трябвало. А някой знае ли има ли някакъв подобен документ в Русия и от къде се вади? Клиентите ми твърдят, че няма, но ми изглежда малко вероятно
Mилена.П

Мнениеот донна2 » 21 Окт 2004, 09:42

питай в някой руски сайт има доста такива търси ги с гугала , другото е да ги помолиш да ти представят какъвто и да е документ от съответния руски съд /прокуратура ,че не са осъждани той би следвало да доказва същите обстоятелства
донна2

Мнениеот Mилена.П » 21 Окт 2004, 16:26

Благодаря! Ще опитам!
Mилена.П

Мнениеот случаен-N » 21 Окт 2004, 16:58

Ей тука: http://forum.privet.com/viewtopic.php?t=39512
има публиквана:
"ИНСТРУКЦИЯ
О ПОРЯДКЕ ПРЕДОСТАВЛЕНИЯ ГРАЖДАНАМ СПРАВОК
О НАЛИЧИИ (ОТСУТСТВИИ) У НИХ СУДИМОСТИ"
случаен-N

Мнениеот Mилена.П » 22 Окт 2004, 10:28

Много, много, много ти благодаря "случаен-N"!!!!!
Mилена.П

Мнениеот pinkerton » 22 Окт 2004, 10:39

В Русия, както и във всяка друга държава им издават свидетелства за съдемист. Имала съм клиенти по друг повод ... за придобиване на българско гражданство и са им издавали от Русия свидетелства за съдимост. Просто после трябва да ги преведеш на български и евентуално да ги легализираш и да ги представиш така в съда по регистрацията на АД- то!
Свидетелствата за съдимост в България се издават само на лица с постоянно или временно пребиваване в страната ни!
pinkerton
Нов потребител

Мнениеот Mилена.П » 22 Окт 2004, 10:47

Благодаря на всички! Вчера съвсем се бях отчаяла
Mилена.П

Мнениеот Mилена.П » 08 Ное 2004, 15:19

Няма да повярвате - съдът ми вписа промяната без въобще да забележи че не са представени свидетелства за съдимост!! Е все пак понякога е редно пропуските в знанията на съда да са и в наша полза! Благодаря още веднъж на всички които се отзоваха!
Mилена.П

Назад към Търговско право