начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Помощ! Не ми стига мястото!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ! Не ми стига мястото!

Мнениеот maradi » 02 Апр 2008, 12:45

Въпросът може да е глупав, но като чета форума вече се ПЛУАША :lol: от великата Агенция :evil:
Не ми стига мястото в А4 да напиша адреса на управление. В Наредбата пише, че полетата, които могат да се допълват са отбелязани в образеца, но аз никъде не го виждам.
Та питането ми е - следва ли за подавам допълнително заявление? И какво значи ,ЦИТИРАМ "група "Допълнение" с единствено поле "Допълнително заявление", в което се отбелязва когато има продължение към заявлението, като се посочват оставащите допълнителни заявления, подредени в намаляваща поредност; ????????????????????????
Предварително много 10X
maradi
Потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Апр 2008, 13:01

Да Ви предложа едно решение, което работи - в смисъл, че апортна вноска, чието описание е в размер на една страница с Таймс Ню Роман размер 12, беше набутана в съответното каре :wink:
вижте този линк http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=27 ... c&start=30 (поста на svest)
Програмката, която върши тази работа, е PDF X-Change PFD Viewer.
Обаче: трябват Ви първите образци на заявления от АВ, които нямаха опция за попълване. Ако нямате, посочете мейл да Ви изпратя. И тъй - ако се хванете с тая програмка, ще можете да сменяте шрифта и големината, докато съберете текста в карето, вместо да диплите безкрайно много заявления.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот p_totev » 02 Апр 2008, 16:55

ykovachev е прав, но така рискувате да не ви приемат заявлението, защото е на старата бланка - съдържанието и оформлението на формуляра има значение и най-вероятно ще го забележат в АВ. Ако имате възможност ползвайте Adobe Acrobat Professional - някоя от по-новите версии. С нейна помощ може да промените предварително зададения размер на шрифтовете, или изобщо да премахнете текстовите полета, а след това с предлаганата от ykovachev програмка (много е добра, че и безплатна) да попълните нужните полета с какъвто искате размер и тип шрифт. Успех!
p_totev
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Апр 2008, 17:07

Г-н Тотев, нямам предвид чак толкова стари образци; какво се е променило от началото на февруари досега, че аз да не съм забелязал? Простете, ако имам пропуск!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Апр 2008, 17:50

Установих, че при А4 разлика няма (то и за да има, трябва да променят Наредба № 1, а такова изменение няма).
И още клюки - можете да ползвате и сегашните бланки с готовите полета за попълване, но за да можете да ползвате смяна на шрифтове и големината им, не започвайте да пишете в самото поле за попълване, а малко настрани от него, като удряте няколко празни нтервала и започвате. Или: малко над полето, като удряте един enter за нов ред и пак си пишете, както Ви е кеф, без да се съобразявате с полетата за попълване, които са бутнати в сегашните бланки.
Е, толкова от мен засега :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот p_totev » 03 Апр 2008, 09:38

ykovachev написа:Обаче: трябват Ви първите образци на заявления от АВ, които нямаха опция за попълване.

Г-н Ковачев, това имах предвид за "старите" заявления. Точно първите заявления които пуснаха от АВ нямаха опция за попълване (преди промените в наредбата и последващото издаване на новите образци, с полета за попълване). Съжалявам, че сте ме разбрали погрешно и сте приели мнението ми като критика.
p_totev
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 03 Апр 2008, 09:57

Не, г-н Тотев, не съм приемал мнението Ви като критика, но държах да не объркваме питащия. Първите заявления, които пуснаха по сегашните образци, НЯМАХА опция за попълване и именно в посочената от мен тема се търсеше решение на този проблем. Едва след това пуснаха същите образци, но с полета за попълване.
Поздрави!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот praktika » 06 Апр 2008, 15:44

Може би вече сте открили отговор нв въпроса си, но най - просто е като напишете на отделени лист Word текста във формат 8 или по- малък и с copy/paste го "вкарате" във формуляра, настоящите образци дават възможност за това
praktika
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 06 Апр 2008, 17:27

Хмммм... току-що пробвах да направя посоченото от Практика върху "прясно" изтеглен формуляр - не става да променяш нито шрифт, нито размер, поне с Адоб Рийдър и посочената от мен програмка. Пейстнатото от Уърд-а си се намърдва в предварително зададените шрифт и размер... Практика, как я правите тази работа? Това би било супер удобно, ама как става... :oops:
ykovachev
Активен потребител

много съдружници

Мнениеот arabela » 06 Апр 2008, 23:40

Колеги, какво правим когато има 12 съдружника???
Къде да ги изпишем, аз мисля да ги напиша на отделен лист и да го приложа към заявлението.
Приемам идеи!!!
arabela
Потребител

Мнениеот ykovachev » 07 Апр 2008, 08:08

Не. Добавяте ново А4 - точно това са имали предвид в наредбата - "като се посочват оставащите допълнителни заявления, подредени в намаляваща поредност", колкото и полуразбираемо да е. И на първото драсвате х-че, че имате още едно а4, а в него дописвате само съдружниците. И така до края на бройката :wink:
ykovachev
Активен потребител

Назад към Търговско право