начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Седалище и адрес на управление на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Седалище и адрес на управление на ЕТ

Мнениеот lora_ivanova » 17 Юли 2008, 14:16

Здравейте, моля за малко помощ. Искам да регистрирам ЕТ в град X, и там да развивам дейността си, но по лична карта адреса ми е в град Y, на този етап не ми е изгодно да променям адресната си регистрация, възможно ли е това да стане и ако да, то тогава към град X ли ще се водя изцяло, документация и т.н. или не.
Благодаря ви предварително и моля да ме извините за неосведомеността ми, но ми е нужно да знам какво първо да правя.
lora_ivanova
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 17 Юли 2008, 17:23

Никога не са ми искали доказателство за адрес при регистриране на търговец. Чувала съм от колеги че е било практика преди да искат договор за наем или акт за собственост, ако седалището е различно от адреса по л.к. Но не мисля че има проблем да се регистрира другаде.
karelia79
Потребител

Мнениеот diaida » 18 Юли 2008, 03:28

... относно въпросът ви, мисля, че адресна регистрация по смисъла на промяна на личните ви данни по паспорт и лична карта не се изисква за рег. на ЕТ. Така че ако направите регистрацията на адресът на който решите в град, чийто жител не сте няма никакъв проблем за друг, освен за вас при последващи обстоятелства.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Търговско право